Trussardi Delicate Rose – parfümkritika

Trussardi. A 100 éves múlttal rendelkező olasz divatház, bevallom nekem már csak parfümmárkaként ismert, az a bizonyos “agár” emblémás parfümmárka, ahogy sokan emlegetik. Több, igazi klasszikus és nagyszerű illatot köszönhetünk a Trussardinak, mint a Skin, az Inside vagy a kishúga az Inside Delight…hol vannak ezek a  nagyszerű illatok?! Sajnos már sehol. De kár bánkódni, mert a márka főnixmadárként támadt fel hamvaimból, és ontja magából az újabb és újabb izgalmas, modern illatokat.

trussardi-delicate-rose-perfume

Rózsa. Az illatok királynőjeként is szokták emlegetni, a legősibb parfümalapanyagok egyike, talán a rózsa illata az, amit a legtöbben felismernek. És milyen sok arca van. Lehet démoni, lehengerlő, ultraszexi, elegáns, púderes és lehet nagyon cuki és csajos is. Hihetetlen, ugye? Pedig így van. A rózsát szeretjük, meg amúgy is majd minden parfümben benne van.

Finomság. Napjainkban a gourmand, “ízletes” parfümök reneszánszukat élik – ennek örülök – bár a legtöbbször a zamat kimerül abban, hogy egy kis édes mellékszállal színesítik meg a parfümöt. De egy jó kis karamellnek, vaníliának nehéz ellenállni.

trussardi delicate rose parfüm

Ide is értünk a 2012-ben megjelent Trussardi Delicate Rose-hoz, mely már a Trussardi új vonalába tartozik mind formailag mind koncepció ügyileg (ehh de kifacsart szóösszetétel, de marad, mert ez jött ki elsőnek:). Modern, fiatalos, könnyen fogyasztható és üde illat, mely a mai parfümdivat hullámait meglovagolva egy új, ízletes rózsával ismertet meg minket. Minden adott, hogy egy nagyon bájos illat legyen a Delicate Rose: egy rózsa – és virágközpontú szívjegy, mely izgalmasan egyensúlyoz a púderes és enyhén vizes-aquás vonal mezsgyéjén, aztán egy igazán élénk, kellemes, már-más selymes citrusos fejjegy, benne a nagyon kedvenc kumquattal (van szegénynek magyar neve?) és bambusszal, melyet az Omnia Crystalline óta tudjuk, hogy milyen jól működik a fás jegyekkel. És ami számomra mindig nyerő, fás alapjegy, cédrussal és szantállal és persze jó nagy adag pézsmával meg még több fával. Így lesz a Trussardi rózsája egyszerre légiesen könnyed, élénk, vibráló és eleven, mely egy télen-nyáron hordható, jolly joker illat, amit bármilyen alkalomra viselhetünk kortól függetlenül.

Próbáljátok ki! Az Iparfüméria.hu oldalon már 8750 FT-tól beszerezhető!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter