Maria Lux

A napokban ismét ellátogattam kedvenc parfümériámba, a Madison Perfumery-be, és sikerült rögtön 2 fantasztikus újdonságra bukkannom. Kis hazánkban sokan még nem ismerik a Maria Lux olasz niche parfümházat, épp ezért a 2 új illat előtt egy rövid ismertetőt tartanék róluk. A céget a Nasomatto parfümőre, Alessandro Gualtieri és felesége, Lilian Driessen alapították. 2012-ben 3 női illatuk jelent meg, a Deeply, Madly és Truly. A Truly a végtelen szerelmet képviseli, púderes jegyekkel és fehér virágokkal. A Madly a titkos szerelmet jeleníti meg érzéki tubarózsával, a Deeply pedig a fájdalmas, mély érzelmeket mutatja be gourmand, fűszeres, ámbrás köntösben.

{47C4F4E9-C84D-49FF-850F-D86146B73ED8}

Majd elérkezett 2014, a cég pedig 2 újabb, ezúttal unisex illattal rukkolt elő. A 2 illat közül az Aramesh mely férfiak által is kiválóan viselhető, sőt számomra ez sokkal inkább férfias jelleggel bír. Gazdag, összetett illatában egyszerre bontakoznak ki az illatjegyek. Az Aramesh púderes-virágos alapját, erőteljes fás-fűszeres jelleg teszi egy igazán különleges, keleties illattá. A rózsa, heliotrope, neroli, jázmin, írisz, méz, vanília és ylang-ylang adják a krémes-púderes, virágos összhatást. A virágos jegyek jó nagy adag csillagánizzsal, zsályával, ürömmel, fahéjjal, muskátlival és szegfűvel kiegészítve válnak fűszeressé. Az oud-os, civet-es, ámbrás összetevők pedig elkalauzolnak minket a Közel-Kelet világába. A fűszeres jegyek mellett a fás hatás is igazán szépen és számomra férfiasan jelennek meg, cédrus, pacsuli, szantálfa, guaiac fa egy kis pézsmával kiegészítve, egy határozott illattal lepik meg viselőjüket.

marialux-duo-s

A másik újdonság nem kevésbé sikerült zseniálisra, de itt talán enyhén a nőiesebb jelleg dominál. A Mogadess egy igazi, exkluzív karácsonyi, mézeskalácsos niche illat. Ahogy megéreztem, máris azt kívántam bárcsak már karácsony lenne. Nehéz elképzelni, hogy van olyan ember, aki szívmelengető, fűszeres, édes, fahéjas illatát ne zárná rögtön a szívébe…vagy inkább orrába. A Madisonból hazaérve és a Mogadess illatában gyönyörködve rögtön belehuppantam a fotelbe, betettem a lejátszóba egy kis könnyedebb jazz-t és karácsonyt idéző lassabb számokat Eva Cassidy módra, becsuktam a szemem és mindez olyan volt, mintha egy varázslatos mesevilágban ébredtem volna. A Mogadess különleges összetevőkben bővelkedik: bársonyvirág, eper, keserűnarancs, narancsvirág, vanília, cédrus, rózsafa és tárkony csupa izgalmasan hangzó párosítás. A fűszeres, mézeskalácsos illatot az előbb felsoroltakból nyilván nehezen tudjátok elképzelni, de itt jön a lényeg, mert a Mogadess összetevői között ott szerepel a fahéj (jó nagy mennyiségben), kardamom, kakaó, benzoégyanta, olibanum, szantálfa és koriander is. Annyira különleges és szép illat, hogy el sem tudom képzelni, hogy karácsonykor majd valami mást viseljek.

Ha kedvet kaptatok valamelyik illathoz, látogassatok el a Madison Parfümériába és győződjetek meg róla, hogy valóban 2 csodás új illattal gazdagodott a magyarországi parfüm paletta.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter