DSH ? Passport to Paris kollekció

A DSH parfümház 2013-ban alkotta meg a Passport to Paris kollekcióját, melybe 3 parfüm tartozik. A kollekció megalkotásában az inspirációt a 19. század végi Franciaország jelentette. Ebben a 3 illatban tehát megjelennek a 19. század végi parfümök jellegzetességei, trendjei a francia vidéktől egészen Párizsig. A cég tulajdonosa és parfümőre Dawn Spencer Hurwitz nagy rajongója a 19. század végi Franciaországnak, a vizuális művészeteknek csakúgy, mint az akkor parfümöknek. A 3 parfümöt erre a korra építve hozta létre mégis átalakítva a 21. századi igényekhez, ezáltal repítve vissza minket az időben.

mata_hari_web

Az Amouse Bouche egy aldechides-gourmand illat, mely nagyon 19. századi és nagyon párizsi. Egyébként a szintetikus aldechideket a 19. század folyamán kísérletezték ki és ekkora jelentek meg a parfümökben, ez kel életre az Amouse Bouche-ban. Az illat megalkotásában Dawn-t Henri de Toulouse-Lautrec festőművész-grafikus inspirálta, aki a posztimpresszionizmus mestere volt. Most már biztosan mindenki nagyon kíváncsi milyen is egy művészi 19. századi illat, így nem is húznám az időt, nézzük az összetevőket. A már említett aldechides jegyeké a főszerep, ezek érződnek legerőteljesebben, de mellette az eperé, vaníliáé, ylang-ylangé, karamelláé és a szantálfáé a főszerep. Mellékesen megjelenik még a citrom, bergamott, jázmin, vaj, neroli, rózsa, vetiver, tonkabab és ambrette, de ezek jóval kevésbé érződnek. Az Amouse Bouche arisztokratikus, előkelő és nagyvilági. Teljes mivoltában jeleníti meg a 19. század végi Franciaországot, melynek parfümben való megjelenítéséhez nem kevés szakértelem kellett. Érződik, hogy Dawn tényleg óriási rajongója ennek a korszaknak.

Dawn persze azokra is gondolt, akik egy kicsit lágyabb, könnyebb illatot szeretnének, de ragaszkodnak a francia ?Belle Epoque? korszak jegyeihez, így megalkotta a Vers la Violette-et. Ahogy a nevében is benne van a 19. századi parfümgyártás nagy ?slágere?, az ibolya a fő alkotója a kollekció második tagjának. Művészeti szempontból az ihlet Hippolyte Petitjean posztimpresszionista festőnek köszönhető. Az illat, az előzővel ellentétben nem a nagyvilági Párizst, sokkal inkább a francia vidéki életet, a természetet, birtokokat jeleníti meg. Az ibolya, ibolyalevél, íriszgyökér, ciklámen és szantálfa finom, meleg, púderes illattával varázsolnak el. Ártatlan kedvességgel, szerényen bukkanak elő, mint tavasszal az ibolya. A tavaszi üdeségért a citrom, bergamott és francia narancsvirág a felelősek. Különleges 19. századi jellegét galbanum, rózsa, tölgyfamoha, labdanum, szarvasbőr és cibet egészítik ki. Mesés ibolyás parfüm az élődő természet, a csodás francia vidék felfedezéséhez.

nd.8425

A sorozat harmdik tagja nem más, mint egy utazás Párizsba, azaz Passport á Paris. Ez az illat képviseli leginkább az utazást, a nyaralás élményét, legyen viselője akár férfi, akár nő. Az utazás pedig irányulhat egy városba vagy a tengerpartra. Az illat létrjöttében erőteljesen inspiráló volt Claude Monet The Beach at Trouville című festménye, ami pont olyan erősen hat az érzékekre, mint maga az illat. Sokoldalú parfümről lévén szó, jelen vannak itt az aromás jegyek, a fás-citrusos jelleg, de egy kis púderes virágosság is képviselteti magát. A 3 illat közül talán ez a legerőteljesebb, a leginkább esti illat, hosszan tartó illata olyan, mint egy séta a holdfényes Párizsban. A citrom és bergamott persze itt sem maradhatott el, melyet a levendula, rózsafa, lóhere, mandarin, narancs, rózsa és jázmin szépen egészít ki. Az alkalmi illat, a púderes előkelő hatás pedig az íriszgyökérnek, szantálfának, pacsulinak, ámbrának és coumarin-nak köszönhető. Hosszantartó, erőteljes lüktetése művészi és végtelenül arisztokratikus.

A dshperfumes.com webshopjáról lehet megrendelni az illatokat.

Szylwy



2 thoughts on “DSH ? Passport to Paris kollekció”

  • Kedves Zoltán,

    a DSH fent említett 3 illatát a 19. század inspirálta, de ezeket az illatokat 2013-ban készítették el.

    Üdv,
    Szilvike

  • üdv
    kevésbbé vagyok otthonos a parfümök világában ,, de még is információra lenne szükségem 19 század végén már létező vagy amint itt olvastam a DSH parfümház 19 századi inspirációjú ( ezek szerint ez a három parfüm akkor nem létezett ? vagy még is ? ) mert pont ilyeneket keresek
    nekem egy projekthez 2 db női és két férfi parfünm kellene a 19 végéről
    létezik e ilyen ?
    Ill. be tudom e szerezni a DSH tól ezeket az illatokat
    összesen 20x 100 ml re lenne szükségem 2 db illatból a fent említett 3 közül , most egyenlőre mindegy melyikből

    hálás lennék a segítségért
    mgzoli 06 20 9595615

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter