TFK – Tribute

The Fragrance Kitchen nevezetű parfümházról már olvashattatok a blogon. A zseniális kuwaiti parfümőr azonban az alap széria mellett megalkotta a Tribute sorozatot, melynek minden egyes tagja 1-1 hely előtt tiszteleg. A parfümőr érdekes megközelítései, sokszor meghökkentőek, sokszor igazán jól mutatják be Földünk egyes tájait. Ez a szép és szubjektív művészet, a parfümkészítés pedig mindig tud meglepetéseket okozni és újdonságokkal előrukkolni. Most pedig nézzük a már nálunk is kapható illatokat, melyekre a Madison Parfümériában lelhettek rá.

o.1551

Give Me A Chance (Tribute to Zanzibar) arról szó, hogy merjünk esélyt adni…ez esetben egy távoli ország és kultúra megismerésének. Törzsi ritmusok és a természet illata áll a középpontban, mely Zanzibárt ünnepli. A boróka, elemi gyanta és a citrom igazán jó belépő, hogy ebbe a távoli országba kalauzoljon. Izgalmas balzsamos illata a cédrussal és a füstös tömjénnel bennem a törzsi szertartásokat, ünnepeket idézi fel. Bár unisex illatnak készült én abszolút férfiasnak találom. Vad őserő bontakozik ki a vetiverből, a földes pacsuliból, a markáns oudból és az ámbrából. A vadont járó kalandoroknak, természetet szeretőknek, az őserdőben kihívásokat keresőknek nagy kedvence lesz.

Sheikh Majed Al-Sabah, a tfk alapítója
Sheikh Majed Al-Sabah, a tfk alapítója

Magic Griffin (Tribute to Isfahan) Iránba repít minket. Ez a mesés Közel-Keleti illat igazi élmény. Nem tudom miért, de nekem sorra filmek, mesék jutnak eszembe róla, pl. az Aladin és a Prince of Persia. Talán azért mert orientális létére nem nehéz, hanem egy sokkal romantikusabb vonalat képvisel. Nagy adag citrussal és zöld almával induló frissítő hatását a zamatos, buja őszibarack koronázza meg, púderes ibolyával és az ártatlan gyöngyvirággal. A vaníliának, pézsmának és cédrusnak köszönhetően a fásat ötvözi a pihe-puhán édessel. Mint egy mesebeli sivatagi kastély, kincsekkel, csodaszép arab hercegnővel és megmentőjével.

The Man from Ipanema (Tribute to Rio) egy igazán laza, férfias illat. Ez bizony tiszta Rio de Janeiro. Az összetevők alapján teljesen mást képzeltem, hihetetlen a különbség. Ha csak arra gondolok, hogy rózsa, szilva, jázmin, tömjén, bors és pézsma…na akkor pont erre nem számítanék. Itt most még az én orrom is össze lett zavarva. Közelítsük meg onnan, mit jelenít meg és máris megelevenednek az összetevők. Vegyük a Copacabana Beachet Rioban. Na most ebben az illatban benne van a tengerpart, napsütés, az ott surföző vagány, életvidám fiatalok, színes boardshortok és az esti tengerparton egy fáklyákkal körülvett pálmalevéllel fedett bár, ahonnan latin zene szól, hangos nevetés hallatszik, öröm, boldogság és lazaság. Nos? Most már talán könnyebb elképzelni.

TFK Tribute - Flower Crown (Budapest)

Flower Crown (Trinute to Budapest)! És igen a kuwaiti mester parfümőr Budapestet is megálmodta egy parfümbe. Nagyon érdekes, hogy mit is jelent egy másik földrészről és kultúrából érkezőnek ez a csodálatos város. Míg nekem ez az illat alapból nem Budapestet jeleníti meg, elkezdtem boncolgatni, elemezni az illatot és a készítő helyébe képzelni magam. Vajon mi fogta meg fővárosunkban, és miért ezek az illatjegyek jutottak eszébe? Saját bevallása szerint az augusztus 20-i tűzijáték energikus, vibráló lüktetése inspirálta, amikor a citrusokra épülő almás, jázminos illatot megalkotta, melyben a vetiver és pézsma rendkívül nagy szerepet kap. Nagyon érdekes megközelítés az biztos. Én elsőre a tavaszra asszociáltam volna és a magyar népi motívumokra, bár akkor egy kis rozmaringot is illett volna beletenni. Próbáljátok ki és mondjátok el, szerintetek miben mutatja meg Budapestet ez az illat!!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter