TFK – az emlékek bűvöletében

The Fragrance Kitchen – a parfümház, amivel nem tudok betelni. A blogon már számos illatukról olvashattatok, a sor pedig nem ér véget. Szerencsére a Madison Parfümériában nem csak a Signature illatok és a Tribute sorozat kapható, hanem további csodás TFK illatok is. Nézzük most a leginkább emlékek ihlette parfümöket, melyek a kuwaiti parfümőr-sejk életében különösen nagy jelentőséggel bírnak.

tfk parfümök összes... (fotó: maryomasperfumes)
tfk parfümök összes… (fotó: maryomasperfumes)

Youth Memory – nevéhez hűen tényleg gyermekkori emlékeket idéz. Mandarin és narancs játékos vidámsága bújik elő belőle. A cédrus erősen fás jelleg a sáfránnyal teljesen ellazít, megnyugtat és valami határtalan biztonságot sugároz. Mindez az édes vaníliába és pézsmába burkolózik, mely olyan, mint egy ölelő kar, vagy egy meleg, pihe-puha takaró vagy a gyerekek által kedvelt saját készítésű kis kuckó, mely védelmet nyújt.

A Merry Poplin egy virágos-fás-pézsmás illat, mely számomra abszolút téli, melegebb évszakban nem tudnám elképzelni. Erőteljes, határozott, magabiztos illatával mindenhol felhívja magár a figyelmet. Van benne valami tekintélyt parancsoló és karizmatikus, olyan, mint a csatába induló harcos, erőt és legyőzhetetlenséget sugároz magából.

slider

Az Arab spring a tavasz, zöld üdeségét kombinálja az érzékis bujasággal. Őrületesen jó illat melyben életre kelnek, a harmattól nedves zöld növények, a lime és bergamott, a zöld tea és a gyöngyvirág, melyek az újjáéledő természetet, az élet ébredését szimbolizálják. A fehér liliom, gardénia, a pézsma és nyírfa pedig egy ebbe a tavaszi újjáéledésbe viszi bele az erotikától túlfűtött bujaságot. Kevés illat van, ami egyszerre tud ártatlan és nagyon csábító is lenni.

The finest – az igazi orientális illat, melyet hívhatnánk a sivatag rózsájának is. Ünnepélyes és csodaszép illat, mely egy mesebeli világba kalauzol minket. A világ legdrágább és legkülönlegesebb rózsáiból készült parfüm ibolyával, ouddal, peru balzsammal készült, melyek színtiszta harmóniát és eleganciát kölcsönöznek neki. Ez az illat méltán lehet kísérőnk a legelegánsabb alkalmakon is.

Az új virágos-gyümölcsös Happy nevű illatról nekem egyszerűen Pharrel Williams Happy című száma jut az eszembe, mely amúgy is megunhatatlan kedvencem, életem legszebb időszakára emlékeztet. A Happy annyira vidám és játékos, hogy csak mosolyogni tudok tőle. Csomagolásán egy nagy, piros szív egyértelműen fejezi ki ezt a felhőtlen boldogságot. De ezúttal nem feltétlen a szerelem és romantika adta boldogság bontakozik ki. Itt nem a csábításé a főszerep, ez a boldogság az, amikor önfeledten énekelsz, táncolsz, szárnyalsz és sugárzol a boldogságtól. Lehet, hogy még az okát sem tudod. Talán ott vagy azon a helyen, ahova egész életedben vágytál, és megmagyarázhatatlanul boldog vagy. Mintha ezt az illatot, ehhez az érzéshez alkották volna.

tfk_-_feelings_collection_-_dreamy

A Dreamy olyan, mint egy hosszú, édes álom, melyből nem akarunk felébredni. Édes illatjegyei tökéletesen jelenítik meg ezt az álmodozást. Édessége mellett friss-gyümölcsös oldala szívünk legtisztább érzéseit ábrázolja nagy adag életörömmel és jókedvvel. Kimozdít a szürke hétköznapokból, mosolyra derít, nevetésre csábít és csupa boldog, vidám érzelmet ébreszt bennünk.

Nektek van kedvenc TFK illatotok?

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter