Stílusok és illatok

Rendhagyó cikkünk következik. Korábban egy kedves olvasónk már küldött ruha összeállítást és hozzá parfüm ötletet, így ezt a témát tovább álmodtam. Az inspirációt az interneten talált ruha-, cipő- és kiegészítő összeállítás nyújtotta. Megláttam néhányat ezek közül és rögtön beugrott néhány parfüm, mik is illenének ezekhez igazán. Fogadjátok szeretettel. 🙂

DSH Mahjoun

Egyik kedvenc színem a barna, így jó néhány összeállításban fel fog tűnni. Az elsőhöz egy DSH illatot választottam, a Mahjoun-t, ami telt és nemes. Fejjegyében a friss citrom, narancs és levendula, igazi fűszeres társakat kap maga mellé, a kardamom és mandula, valamint a szívjegyben kibontakozó rózsa, afrikai narancsvirág, szerecsendió, édes bélű mogyoró, datolya, füge és a méz intenzív illata télen a legfinomabb. Az alapjegyben további fűszerek, fás és télies jegyek érkeznek, szegfűszeg, fahéj, ámbra, cédrus, szantálfa, mirha és olibanum és már kész is az igazán erőteljes téli illat.

Mojave Ghost

Ki ne szeretné a szép hosszú kötött pulóvereket, ruhákat? Egy ilyen szép összeállításhoz a Byredo Mojave Ghost-ját választottam. A megszokott niche minőség, egy vadiúj 2014-es illat, egy nagyon szép elegáns szofisztikált jelleggel. Ámbra, magnólia, szantálfa, ibolya és cédrus púderes, virágos illata telitalálat az igazán nőies megjelenéshez.

Azagury Yellow

Az Azagury Yellow maga a kötetlen, laza elegancia.Remekül bontakozik ki benne a citrusos kezdet, a grapefruit, narancs, citrom egy kis fűszeres kardamommal, fekete ribizlivel, aromás verbénával, levendulával, zsályával, egy kis száraz szantállal, cédrussal és ámbrával. Szerintem abszolút unisex illat a legminőségibb fajtából, épp ezért jó a lazább, de nőies ruhákhoz.

DSH Piment et Chocolate

Ismét sötétbarna, mert nem tudom megunni. J Méghozzá egy szexi, dögös téli változatban. Ehhez egy krémes, bújós, gyengéd illat, a Piment et Chocolat a DSH-tól az igazi. Finom, csábító, szexi, tele bájjal, flörttel, vággyal. Izgalmas illatával hamar belopta magát a szívembe?vagy az orromba? J Paprika, bors, szegfűszeg, szerecsendió és a fahéj felelős a téli hangulatért. A koronát a mexikói csokoládé és kakaó teszi fel az illatra.

Onyx Pearl Agonist

A kis finom bőrkabáthoz, táskához, csillogó felsőhöz az Onyx Pearl remekül illik. Az Agonist parfümjében a szarvasbőr, oud, virágos jegyek, heliotrope, ámbra, pézsma, pacsuli, szantálfa és cédrus találkozásából egy orientális jellegű fás-púderes illat született, ami olyan jól egyensúlyozik az erőteljes illatjegyeivel, hogy abszolút nem túl sok, nem túl nehéz és egyáltalán nem azt a tipikus orientális jelleget hozza, amiről egy nehéz, bódító illat jut eszünkbe.

Azagury Wenge

Végül pedig ehhez a bőrös, fémes extrém összeállításhoz egy igazi vagány illat dukál. Az Azagury Wenge nemes és lázadó egyszerre. Összetevői pont olyan izgalmasak, mint a képen látható összeállítás. Fejjegyében rózsaszín bors, tubarózsa, muskátli, gyömbér és sáfrány, míg szívjegyében oud, pacsuli és rózsa található. A benzoégyanta, vetiver, szantálfa és vanília zárja le ezt a fantasztikus illatot.

A DSH illatait a http://www.dshperfumes.com/-ról tudjátok megrendelni, az összes többi illatot pedig a budapesti Madison Parfümériában.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter