S-Perfume

Most egy olyan parfümházat szeretnék Nektek bemutatni, melyről nagy valószínűséggel még nem hallottatok. 2000-ben az USA-ban, méghozzá New York-ban, egy japán művész Nobi Shioya, művésznevén Sacre Nobi egy független kis niche parfümházat alapított, mely az S-Perfume nevet kapta. Nobi először illatos szobrokat készített, majd a pop-kultúra és a nagyvárosi életforma ihlette illatokat minimalista csomagolásba bújtatva kezdte kiadni parfümjeit. Nobi törekedett arra, hogy minél messzebbre rugaszkodjon a tömegtermékektől, így művésziségét megpróbálta a parfümökbe is minél jobban beletenni. Ennek hatására nem csak ultramodern parfümök születtek, hanem igazán természet közeliek. Pont az a kettősség jelenik meg nála, mint ami Japánra is jellemző, méghozzá a természet és hagyományok tisztelet és a modern, túlságosan urbanizált, rohanó városok életvitele. Munkái során együtt dolgozott Sophia Grojsman-nal, Carlos Benaim-mel, Christophe Laudamiel-lel és Alberto Morillas-al. Napjainkig 9 parfümöt készítettek el, melyből 6-ot most már Magyarországon, a Madison Parfümériában is meg lehet vásárolni.

S-PERFUME_SLIDESHOW_001

A leglágyabb illatuk, mely a legtöbb emberhez szól, a Musk S. Könnyeden, szinte láthatatlanul simul a bőrbe. Tökéletesen unisex és végtelen nyugalmat áraszt magából. Ez az illat azoknak lesz a nagy kedvence, akik szeretik az intimitást, nem feltétlenül akarnak mindenhol a középpontban lenni, mellőz minden harsányságot, inkább egy diszkrét, ám annál kellemesebb illattal örvendezteti meg viselőjét. Pont emitt a lágy könnyedsége miatt, az S-Perfume termékei közül a leginkább munkahelyre való illat. Összetevőiben is minimalista, ámbra, fehér pézsma, vanília, virágos jegyek és szelídgesztenye járulnak hozzá púderes jellegéhez.

Az unisextől sokkal inkább a férfias irányba mutató a S-ex. A parfüm eredetileg a Hardcore nevet kapta, majd később átnevezték. Mindkét név megállja a helyét, hisz egy merőben szokatlan, extravagáns, szexualitással túlfűtött illatról beszélünk. Viseléséhez nagy adag exhibicionizmus kell, összetevői pont olyan izgalmasak, mint maga az illat. Kamélia, só, fás jegyek, eper, bors, pézsma, bőrös jegyek, nyírfa, bors, szerecsendió, bergamott, búza, jázmin, pacsuli és szantálfa rejlenek a sokat sejtető név mögött. Az illatban azért leginkább a bőrös jegyek dominálnak, melynek a sóval és fás-virágos összetevőkkel alkotott kompozíciója teszi olyan rámenősen szexivé ezt az illatot.

Az sorozatból 2 kedvencem van, egyik az 1499, mely a Pieta előtt tiszteleg. Michelangelo szobra, mely a lenyűgöző Szent Péter Bazilikában áll, Nobi-ra épp olyan nagy hatással volt, mint minden emberre, aki ellátogat Rómába. Az 1499 egy gyönyörű, balzsamos, nagyon tiszta virágillat. Évszázadok története jelenik meg benne, művészet, kultúra, a Vatikán csodálatos szobrai és festményei, fehér virágok tisztasága édes, enyhén füstös köntösben. Jázmin, mirha, ámbra, vanília, olibanum és labdanum krémes illata a titka ennek a csodaszép parfümnek, mely végtelen ünnepiességet sugároz magából. Ez esetben előszedhetjük a híres idézetet “Minden út Rómába vezet” én pedig, ha tehetném azonnal mennék is vissza ebbe a csodálatos városba.

S-PERFUME_SLIDESHOW_002

Másik kedvencem egy újabb remeke a tökéletesen eltalált férfiparfümöknek. A Kamakura-t a szamurájok világa ihlette és egy hihetetlenül finom száraz, fás illat, melyet a japán tradíciók és a természet ihletett. Legfinomabb oldalát fél órával a kifújás után érezzük, ahogy tökéletesen összeérik a neroli, szantálfa, tömjén, cédrus, vetiver és a mate tea. A füstösséggel nem esik túlzásba, a fás összetevőkkel együtt, egy tökéletes, minőségi illatot kapunk, mely nyugodt magabiztossággal ajándékozza meg viselőjét. Uraim! Ez tényleg a MUST HAVE kategória.

Végül jöjjön a hölgyeknek készült Himiko. Gyümölcsös-füstös-fűszeres illata az egész sorozatból a leginkább Távol-Keleti jelleget képviseli. Én likőrös és teás jelleg elegyét vélem felfedezni benne, pedig egyik sem tartozik az összetevők közé. Az összes közül a leghosszantartóbb illattal rendelkezik, szilva, cédrus, nyírfa, mangó, tömjén és sok-sok fűszer egy igazi orientális utazásra invitálnak minket.

Ha személyesen is kíváncsiak vagytok ezekre az újdonságokra, akkor látogassatok el a Madison Parfümériába!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter