Ramon Monegal Cotton Musk – parfümkritika

A Neroli parfümériának köszönhetően már itthon sem ismeretlen Spanyolország legnevesebb parfümőre és a neve alatt létrehozott parfümháza. Ramon Monegal vérbeli profi, szerintem zseniálisan építi fel illatait, reflektálva a modern világ igényeire mégis megőrizve a parfümök világában oly nemes klasszicizmust. Parfümjei a szó nemes értelmében valódi luxust szimbolizálnak, nyugodtan kijelenthetem, hogy rendkívül jó minőségű illatokat ismerhettek meg, ha kipróbáljátok a Ramon Monegal illatokat. Az egyik nagy kedvencem az Impossible Iris – én már odaítéltem neki a világ legszebb íriszes illatának járó díjat 🙂

ramon monegal Cotton Musk

Még javában tombolt a nyár, – ugye érzitek az iróniát ebben a félmondatban 🙂 – amikor először kipróbáltam a Cotton Muskot. Már nagyon szerettem volna a bőrömön tesztelni, hiszen rajongok a tiszta, puha pézsmás és púderes illatokért. Az meg, hogy cotton (pamut) puhaságú pézsma van kilátásban, egyenesen felvillanyozott.

A csábítás mítosza, extrém tisztaság. Egy provokatív afrodiziákum fehér pézsmával, rózsával és gardéniával, melyek gyengéden olvad a bőrre, míg eggyé nem válik vele. “

Nos, leginkább a pamutos jellegre voltam kíváncsi, hiszen például a Clean Warm Cotton illatát szeretem – ez utóbbi is erőteljesen pézsmás de inkább citrusos-aquás jegyekkel kísérve. A Cotton Musk pedig a sós vetiverrel kevert pézsmával erősít. Nagyon intenzív a vetiver illata az első percekben, és természeten mindent ural a pézsma, hiszen itt ő a főszereplő. Természetesen ha púderes illat, akkor elmaradhatatlan a rózsa intrója, itt épp csak annyira jelenik meg, hogy még tisztábbnak érezzük a kompozíciót. Nagyon izgalmas a madagaszkári vanília megjelenése, úgy érzem, kerekké, és valahogy természetesebbé teszi az illatot, a gardéniával együtt kifejezetten krémessé varázsolják ezt az átütő tisztaságillatot. Mert hogy a Cotton Musk szinte éterien tiszta illat, ennek ellenére nem könnyed! Izgalmas játéka a tengervízben ázott sós vetivernek és a Madagaszkáron nap érlelt édes vaníliának, mely a pézsmát kísérik. Melegebb időben – talán a tömjénnek köszönhetően – szinte uralta a bőrömet, míg a hűvösebb, őszi időben vált rajtam igazán izgalmassá és kacérrá. Most tudom igazán élvezni ezt a krémesen tiszta és üdítően édes és egyben sós illatot. Pézsma és púderes illat rajongók mindenképpen tegyenek próbát!

A ramonmonegal.com oldalon megtaláljátok!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter