Ramon Monegal Impossible Iris – parfümkritika

Hisztek a 7 évente bekövetkező teljes változásban, mely során az összes sejtünk kicserélődik, így preferenciáink, ízlésünk meglepő fordulatokkal tarkítva lep meg bennünket és környezetünket? Az én életemben ez a kvázi 7 évenkénti változás szembetűnő, ha nem is a sejtcserének köszönhetően, de valahogy mindig fordulóponthoz ér az addigi kis életem, és valami új kezdődik, így talán annyira nem is szembetűnő, ha az ízlésem változik. Most jöhetnék azzal, hogy az eddig mumusként utált ételek egy csapásra a kedvenceim lettek (na jó, van egy pár, amit megszerettem, mást meguntam), én elsősorban a parfümök terén érzem a markáns változást, melynek azért több oka is van: hiába ellenkezem, csak öregszem, “érek”, minél jobban beleásom magam a parfümök világába, annál szélesebb körű a rálátásom, és nyilván nem elenyésző tényező az is, hogy valóban változhat az ízlés az idő előrehaladtával.

Én most érkeztem egy újabb 7 évhez, az életem hatalmas változás előtt áll, hiszen kismama lettem, így hamarosan anyává válhatok, már ez a tény elegendő ok lenne arra, hogy az ember lányának az ízlése furcsa fordulatokat vegyen, nálam sajnos a kezdeti rosszullétek egycsapásra megszabták az irányt, gyakorlatilag parfümbeli ízlésem 180 fokos fordulatot vett: még soha nem kívántam ennyire a friss, tiszta, zöld, fanyar és aldehides illatokat. Ha azt mondom, hogy legszívesebben a párom eau de cologne férfiparfümjeit használtam volna, mindent elmond. Bármi jöhetett, ami fanyar, citrusos és keserű (és ez érvényes az étkezésemre is 🙂 ).

parfüm összetevők-írisz

Az írisz földes, tiszta, légies illatát mindig is szerettem, éppen ezért született meg pár hete egy összefoglaló poszt az általam leginkább kedvelt íriszes parfümökről, de bevallom, így utólag az ihletet az adta, hogy ezeket az illatokat szeretem most a leginkább viselni.

Az elmúlt hónapok nagy kedvence, melyet előszeretettel használtam, Ramon Monegal  (bővebben itt az illatházról) Impossible Iris parfümje volt. Röviden így foglalhatom  össze, mit jelent számomra ez az illat: “izgalmas ötvözete a bájos mimóza, az érzéki ylang-ylang és az éterien tiszta írisznek, egy csipet málnával és puha cédrussal. Nagyon modern és komfortos illat.” Hogy mi fogott meg ebben az illatban? Az, hogy az írisz mellé élettel teli, izgalmas illatjegyeket párosított Monegal, melyek cseppet sem kisebbítették az írisz méltóságteljes, törékeny jellegét, számomra éppen hogy testtel, energiával telivé tették.

impossible iris parfüm

Az Impossible Iris parfümben fiatalos, zamatos málna robban be az írisz földes, friss illata mellé, melyhez csatlakozik a bájos mimóza, a maga édes, puha ártatlan jegyével. Az ylang-ylang és a jázmin felelős egy cseppnyi érzékiségért: egy leheletnyi édes fűszerezéssel egyensúlyt teremt a málna-mimóza bájos és az írisz nagyasszonyos jegyei között. A virginiai cédrus száraz-fás jegye tökéletesen passzol a virágos-édes-friss akkordok közé, az illat leszáradása után a vidám édeskés felhangok szépen lecsitulnak és belesimulnak a bőrbe, halvány púderes illatnyomot hagyva maguk után.

Valóban varászlatos, hihetetlen íriszes alkotást ismerhetünk meg az Impossible Iris személyében, melyben az írisz főszerepét csak felerősítik a jól megválasztott mellékszereplők, akiknek szerepe az írisz új arcának bemutatása. Ha szeretitek az Infusion d’Iris illatát, de egy kis csavart hiányoltok belőle, az Impossible Irist feltétlenül próbáljátok ki! Puma Flowing, Byblos Byblos, Estée Lauder Wood Mystique rajongók szintén tegyenek egy próbát!

Már itthon is kipróbálhatjátok az Impossible Irist: a Neroli Luxusparfümériában!



2 thoughts on “Ramon Monegal Impossible Iris – parfümkritika”

  • De édes vagy Évi, köszönöm szépen:)) Nagyon élvezem a kismamalétet! Az illatok kapcsán meg nagyon örülök, hogy az első 3 hónap után fokozatosan elővehettem régi, kedves illataimat, nem is tudom, mi lett volna velem, ha nem:)
    Érdemes kipróbálni az Impossible Irist, és a többi Monegal illatot is!

  • Szívből gratulálok!. Hidd el, életed LEGSZEBB idejét éled most, és fogod a baba érkezése után is élni! Élvezd ki minden pillanatát. Az illatok érzékelése alapvetően megváltozik most, csoda hogy még egyáltalán el tudsz bármilyen illatot viselni. Az Impossible Irishez rendesen felkeltetted az érdeklődésemet…. úgyis régen jártam már a Neroliban …;)) Évi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter