Prada Luna Rossa Sport – parfümkritika

2012 szeptemberében dobta piacra a Prada az új férfi illat (vonalát), Luna Rossa azaz vörös hold néven, melyet a Red Moon extrém vitorlázó csapat ihletett. Friss, lendületes, aromás illat, igazi Prada-s vonal, nem tolakodó, de mégis jelenlévő illat. Nem mondhatnánk, hogy minden évben újabb Luna Rossa kerülne piacra, bár az alapillat megjelenése óta megjelent egy ünnepi (34. Amerikai Kupa évére) és egy Extreme változat. 2015 pedig a Luna Rossa Sport éve volt – bár szerintem eleve sportos az egész vonal, a Luna Rossa Sport valami egészen más…pont nem sportos, de ez nem is baj!

“A Luna Rossa Sport szembetűnőbb, vonzóbb, modernebb, és eltérő atmoszférával rendelkező illat, mint a vonal egyéb darabjai.”

luna rossa sport

A Luna Rossa illatok lényege a levendula akkordjában rejlik, melyet frissítő és finoman aromásító, fűszerező környezetbe ágyaznak bele. A Luna Rossa Sport szintén erőteljesen levendulás (istenien frissítő módon), melyhez egyszerre társul krémesen puha vanília és tonkabab, valamint fanyar boróka és pezsgő gyömbér. Gyöngyöző, élettel teli, friss illat, melynek mélysége, lendülete van, érezni az erőt, mely dominánsan vezeti az egyébként ártatlanul friss jegyeket.

“A PRADA Luna Rossa SPORT különleges összetevőket egyesít, hogy kifejezze a verseny felfokozott valóságát. Magát az illatot – Miuccia Prada kreatív irányításával – Daniela Andrier hívta életre. A kirobbanó gyömbér és a borókabogyó átcsap a gazdag, dohányhatású tonkabab és vaníliás illatjegyekbe…majd vibráló, férfias levendulák töltik meg ezt az erőteljes és intenzív szívjegyet, hogy később megmutassa letisztult, elegáns mivoltát, ami kibontakozik az alapjegyben.
A PRADA Luna Rossa SPORT üvege azt szimbolizálja, ahogy az ember lelke eggyé olvad vitorlásának műszaki állapotával. Az esztétikai intenzitást a letisztult, hajóhoz hasonlító, fémes hatású felület, és a piros élénk robbanása hozza létre. A külső csomagolás egy modern játékot játszik a textúrák kontrasztjával, ahol a fényes króm díszítés áll szemben a feltűnő piros saffianoval.”

Tökéletesre metszett illat, tűpontosan elhelyezett balanszok, melyek mentén egy univerzális illat bontakozik ki. Stílusos, modern, férfias és sportos, mindez Prada módon. Nem csalódtam, sőt! Eddig ha Prada férfi illat, akkor az Infusion d’Homme volt a csúcsok csúcsa (amit szívesen elcsentem olykor-olykor a páromtól), de ha van illat, amit idén tavasszal-nyáron ajánlok az uraknak, akkor az a Prada Luna Rossa Sport.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter