Police, az olasz divatrendőrség

Anno én is a szuper napszemüvegeiről ismertem a Police márkát, de ma már parfümjei is a legkeresettebb illatok közé tartoznak, kifejezetten fiatalos, modern darabok, amolyan “rebel feeling”-gel.

police perfumes

Az olasz „divatrendőrség” 1983-ban alakult meg Police néven, mely a legdivatosabb és legmodernebb napszemüvegekkel tört be a divat világába. A modern olasz sikket és divatot közvetítve a világ felé a Police márkája – nem csak a napszemüvegek területén – kiemelten státuszszimbólummá vált. Egy Police napszemüvegben megjelenni igazán trendinek számít, nem beszélve az egyéb kiegészítőkről, mint az övek, órák és természetesen a parfümök. A márkáért olyan sztárok rajonganak, mint Bruce Willis.

police szemüveg

Az első önálló parfümmel 1997-ben jelentkezett a Police, megérezve azt, hogy a közepesen nagy divatcégek a parfümpiacon is megtalálják vásárlóikat, akik hűek szeretnének maradni a márka által képviselt életstílushoz. Éppen ezért a Police első parfümje férfiak számára tervezett, hiszen akkor a legtöbb Police terméket férfiak vásárolták. A Police Original azóta ritkaságnak számít, egy-egy darabját a gyűjtők félte őrzik. Látva azt, hogy a parfüm mekkora sikert hozott, a Police bővítette parfümkollekcióját.

A 2003-as Police Naked kollekciója letisztult, intim illatokat takar, melyek kiválóan alkalmasak hétköznapi használatra. 2006-ban került piacra a B-Cool férfiparfüm, mely kifejezetten friss, gyógynövényes illatjegyeket tartalmaz.

To Be
To Be

2008-ban a Police kiadta egyik sikerparfümjét, a Wings Pour Homme illatot, mely édes-keleties kompozíció köré épülve növényi és fűszeres jegyek mesteri harmóniájában roppant férfiasan illatozik. A Wings parfümnek hatalmas sikere lett, köszönhetően fiatalos, modern és lendületes stílusának és illatának. A Wings mára már egész sorozattá bővült. A Gold Wings az elérhető luxus és lehengerlő dominancia illata. Csordultig telt érzéki fűszerekkel ( kardamom, babér, szerecsendió) és férfiasan erőteljes aromákkal, mint a levendula kasmírfa és szantálfa. Kifejezetten esti, bulis alkalomra tervezték, mellyel nem csak a dominanciát lehet kiterjeszteni, hanem a női orrokat is elcsavarni. A Silver Wings a Gold Wings nappali megfelelője: kifinomult aromák egy letisztult kompozícióban. Friss citrusok és aromás gyógynövények gondoskodnak a friss napokról. a sorozat harmadik darabja, a Titanium Wings  fás-aromás jegyeinek köszönhetően különleges, összetett és karakteres illatot kölcsönöz viselőjének. Bátor, merész és szinte vad illat, mely erőt és önbizalmat ad a hétköznapokra.

A Dark nevével ellentétben kevésbé sötét parfüm, kifejezetten frissítő, energetizáló citrusokban gazdag, melyeket az édeskés bogyós gyümölcsök és az egyedien fanyar pázsitfű bolondít meg.

Nagyvilági, ultramodern és sikkes férfiparfüm a Cosmopolitan,  melyben izgalmas párost alkotnak a friss-fanyar citrusok és a legérzékibb, legcsábítóbb orientális fűszerek, mint az ylang-ylang és a szantálfa.

A Police a hölgyekről sem feledkezett meg! A Passion a Cosmopolitan párjaként valódi fűszeres pralinébomba, melyben kifejezetten édes és gourmand jegyek találhatóak a sziporkázóan zamatos citrusok és a bódítóan édes virágok mellett. Frézia, lótusz és csokoládé hármasa valóban szenvedélyes parfümöt eredményez.

Sinner
Sinner

A Pure sorozat egyedien csiszolt, kézbesimuló üvegei egytől egyig a gondtalan fiatalság és szabadság szédítő illatait idézik. A Pure DNA Woman gyönyörű fehér üvegében bőrre simulóan intim fás-keleties illat bújik meg, mely végtelenül letisztult, mégis egyedien pikáns fűszerezésű. A Pure London sorozat 2009-es megjelenése óta nagyon népszerű Police parfümnek számít, hiszen a londoni pezsgő, lüktető életet szimbolizálja. A női Pure London Femme üde, könnyed virágos-gyümölcsös illat, mely épp annyira édes, mint amennyire bájos és buja. A férfiaknak tervezett Pure London Homme aromás jegye szinte kirobban az üvegből, fanyar és fűszeres illatjegyei a multikulturális Londont idézik.

A 2012-es év legnagyobb szenzációja a shakespeare-i ihletésű To Be parfüm férfiaknak, mely nem csak citrusos-aromás összetevőivel hívták fel magukra a figyelmet, hanem formabontó üvegével is: Hamlet koponyája! A fiatalok kedvenc parfümje mesés virágos jegyekkel, friss levendulával, energikus citrommal és grapefruittal tölti be a levegőt. A To Be sorozat azóta számos darabot megélt, 2014-ben pedig a Sinner (bilincses) sorozat lett közkedvelt.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter