Nishane Tuberóza – parfümkritika

Robert Piguet legendás Fracas parfümje óta tudjuk, hogy a tubarózsa az egyik legerotikusabb parfümösszetevő, ha virágokról van szó. Maga a tubarózsa illata oly narkotikus, hogy állítólag a viktoriánus korban megtiltották a fiatal lányoknak a közvetlen megszagolását, attól tartva, hogy spontán orgazmust okoz. Ha orgazmust nem is, de eufóriát váltott már ki belőlem egy bizonyos tubarózsás illat, mely számomra a 2015-ös év nagy felfedezése volt, ez pedig a Nishane Tuberóza.

tubarózsa parfümökben
tubarózsa

Már olvashattok a blogon számos tubarózsás parfümről – nem titok, hogy nagy kedvenceim, annak ellenére, hogy nem egy könnyed kategóriába tartozó parfümösszetevő. Vagy talán épp ezért? Mindenesetre nagyon szeretem magamon érezni, ezt az erőteljes, krémes, érzéki és egyben friss illatot, mely valahogy a parfüm hőskorának képét jeleníti meg a fejemben, amikor a különböző módszerekkel kinyert virágesszenciák parfümgőzétől volt súlyos a levegő. Olykor jólesik finom, diszkrét illatba burkolózni, de bizony sokszor azon kapom magam, ha már parfümöt viselek, akkor az legyen egy határozott, karakteres darab, mely valóban beédesíti, beillatozza a napomat. Pontosan ezt az érzetet váltotta ki belőlem a Tuberóza.

nishane tuberóza

Az isztambuli Nishane niche parfümmárkára érdemes odafigyelni, mert pontosan azt a fajta művészi parfümvilágot testesíti meg, ami miatt érdemes a niche parfümök világába elmerülni. Exkluzív összetevők, rendkívül kreatív illatok, és valóban érzékekre ható, különleges illatok egytől egyig (itt már olvashattatok a márkáról és az illataikról bővebben). Amikor ismerkedtem a Nishane parfümökkel, egyfolytában az járt az eszemben, hogy mindenkivel kipróbáltatnám őket, akik mélyebben érdeklődnek a parfümök iránt, hiszen a zseniálisan összeállított Extrait de Parfum kollekció 16 darabja ideális bevezető az illatok világába. Számomra is nehéz kedvencet választani, de végül arra hallgattam, ami mindig is bevált: melyik illatnál éreztem azt, hogy ez én vagyok, melyik illat viselésénél éreztem magam a legjobban? És ez a Tuberóza volt. Intenzív, krémes virágok szimfóniája meleg, száraz és érzéki ámbrás-fás alapokkal. Az én orrom szerint klasszikus módon nyílik meg az illat: a fejjegy rendkívül intenzív, csöppet sem szégyenlős – azaz bitang erős – virágos orgia, melynek akkordjait a szívjegy követi, és átveszi a vezérszálat, azaz a tubarózsa-gardénia-jázmin hármasa a körömvirággal elementáris erővel dübörög a bőrön. Komolyan mondom, a tubarózsa valódi, nyers illata soha nem tapasztalt módon domborodik ki belőle: édes, bódító, és van benne egy kis nyers felhang, amitől élénk és érzéki lesz.

2016-01-04 11.02.12

De a Tuberóza titka nem ez, hanem az ámbrás-fás alap, mellyel csodás egyensúlyt teremtettek a rendkívül intenzív virágos jegyekkel, élvezettel figyelem, ahogy a bőrömön, jó pár óra múlva a virágos akkordok halványodnak (de még így is sok ezer parfümöt megszégyenítően erőteljesek és intenzívek maradnak) és előtérbe kerülnek a meleg-száraz alapjegyek. Ha valakinek sok lenne a virágözön, annak is érdemes kipróbálni és kivárni, amíg lecseng az alap- és szívjegy, ha egy valóban nőies, érzéki és ragyogó luxusillatra vágyik.

Összetevők

Fejjegy: ylang-ylang, narancs, üröm, narancsvirág

Szívjegy: tubarózsa, gardénia, jázmin, körömvirág

Alapjegy: vetiver, szantálfa, pézsma, ámbra

2016-01-01 13.06.21Nálam abszolút benne van 2015-ös év 10 legjobb illatában (hamarosan a blogon), és rendkívül boldog vagyok, hogy megismerhettem a Nishane exkluzív világát, csak remélni tudom, hogy a márka Magyarországon is elérhető lesz. Addig is látogassátok meg a Nishane honlapját.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter