Parfums de Nicolai Kiss Me Tender – parfümkritika vendégszerkesztőtől

A parfüm megalkotója Patricia Nicolai tökéletesen jellemzi saját művét:

?Az illatfelhőben érezhető mélyen érzéki vibráció leküzdhetetlen vágyat ébreszt a csókhoz??.

Pont ez az, amit ez a parfüm képvisel. Csupa érzékiség és szenvedély, mely egy életre szóló emléket nyújt. Ylang-ylang, vanília és a kevesek által ismert heliotrop a legerősebben érezhető illatjegyei ennek a csodának. Az egész illat lágy, meleg és bársonyosan körülölel. Szinte látja az ember azt a férfi és nő közötti találkozást, amit ez az illat idéz. Ha becsukjuk a szemünket és mélyen beleszippantunk az üvegbe, szinte elvarázsol, egy különleges, szép téli havas helyre repít. Kint minden havas és hideg, a táj gyönyörű, a luxussíterephez tartozó városka alpesi jellegű, előkelő üzletek, szállodák mindenütt. Majd egy szép kis fából épült hotel tárul elénk, ahol 2 titokzatos idegen első látásra egymásba szeret és mindent elsöprő érzelemmel csókolják meg egymást a szálloda halljában. Megszűnik a külvilág, csak ők ketten léteznek, a csók gyengéd, az érzés egy életre szól?.vagy még azon is túl. És ebben a gyengéd csókban minden benne van. Az illat egész lényünket áthatja, a tűz vibrál a szálloda halljának a kandallójában, a kávézóból forró vaníliás latte macchiato illata száll, a nő és a férfi gondolataiban pedig valami furcsa deja vu érzés villan fel. Mintha már találkoztak volna valahol, valamikor, valamilyen formában?., mintha mindig is ismerték volna egymást.

kiss me tender

Mert ez a parfüm ilyen: megérzed és utazol, időben, térben, dimenzióban, megbabonáz és többé nem enged el?..soha. Az opoponax (mely egy perzsiai bokorfajta gyantája), a pézsmás jegyek és a heliotrop adja az illat végtelen érzékiségét és a szenvedélyt. A vanília és a balzsamosságot adó mandula adja a bensőséges érzelmeket és a gyengédséget. Az ylang-ylang, fahéj, szegfűszeg és fás jegyek az örökké való összetartozás érzését keltik, azt az érzést, hogy aki ezt az illatot viseli, még ha távolra is sodorja az élet, soha nem felejtik el. Ez az egész kompozíció pedig egy kis játékos könnyedséggel lett felfrissítve, amit a jázmin és narancsvirág ad, némi zöldes jegyek kíséretében. Mindezek együtt olyan összhangot eredményeznek, ami igazán kevés parfümre jellemző. Tele van titokzatossággal, mély érzelmekkel, vággyal. Egy gyengéd csók és a hidegben melegséget árasztó mély vaníliás fahéjas illat egy köteléket hoz létre a két szereplő között, akiket még ha ideiglenesen el is választ az élet, tudják, hogy nemsokára újra találkozni fognak. Mintha valami láthatatlan erő láncolná össze ezt a két embert, olyan ennek a parfümnek a hatása: magához láncol, birtokol és nem tehetsz ellene semmit.

Szilvi



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter