Oscar de la Renta Esprit d’Oscar – parfümkritika

Oscar de la Renta neve kis hazánkban nem cseng ismerősen, az Egyesült Államokban annál inkább, főleg a menyasszonyi ruhaszalonok körül, hiszen Vera Wang után Oscar de la Renta számít a menyasszonyi ruhák császárának. Oscar, mondhatjuk bejárta a divatszakma minden létező szamárlétráját, méghozzá úgy, hogy a csöppnyi Dominikai Köztársaság szülötteként először Spanyolországban, majd Franciaországban tanulta a mesterséget a legnagyobb tervezőktől (Lanvin, Balenciaga), majd az Egyesült Államokba telepedve Elizabeth Ardennél szívta be az üzletpolitika minden  csínját-bínját. 1965-ben érezte elérkezettnek az időt ahhoz, hogy saját divatmárkát alapítson, így született meg az Oscar de la Renta műhely és márka, mely azóta is színes ékköve a meseszép ruhakölteményeket ontó designer házak között.

Oscar de la Renta ruhaköltemény
Oscar de la Renta ruhaköltemény

Mivel kevésbé ismert nálunk a márka, még kevesebben tudják, hogy Oscar de la Renta név alatt már számtalan parfüm jelent meg 1977 óta (közel 40), melyek az Egyesült Államokban klasszikus illatoknak számítanak, ráadásul, mivel a márka igazán a menyasszonyi ruhákkal futott be, nem meglepő, hogy az USA-béli menyasszonyok nagy többsége a nagy napon Oscar de la Renta illatot használ, hiszen ezek a parfümök már kimondva is az esküvő fényét hivatottak emelni.

Carrie Bradshow talpig Oscar de la Rentában...
Carrie Bradshow talpig Oscar de la Rentában…

A nagy előd, az 1977-ben megjelent Oscar nevű parfüm mai, modern utódja az Esprit d’Oscar. Ha az Oscar a nagy klasszikus, akkor az Esprit d’Oscar a mai kor stílusosan elegáns illata. Egyszerűen nem hittem az orromnak, hogy ez a hihetetlenül jó áron beszerezhető parfüm ilyen csodásan klasszikus illatot eredményezzen. Az Esprit d’Oscar az elegancia, a sikk és a stílusosság illata, melyben abszolút főszerepet játszik nagy-nagy kedvencem, a heliortop virág, melynek krémes, puha illata semmihez nem fogható. Nem feltétlenül rajongok minden kompozícióért, amiben heliotrop van, hiszen olykor nem a megfelelő arányban, nem a megfelelő illatjeggyel párosítva túl töményen hathat ez a púderes finomság. Mert hogy a heliotrop egyik titka az, hogy meseszép púderes jegyként bontakozik ki a bőrön, és ha a megfelelő akkordba van ültetve, akkor egy valóban klasszikus, szép púderes parfümöt kaphatunk.

esprit-doscar-by-oscar-de-la-renta

Az Esprit d’Oscar parfümben minden adott, hogy ez a púderes jegy valóban klasszikus és elegáns legyen. Először is az alapjegy nem más, mint meleg és bársonyosan puha púderesség, köszönhetően a heliotrop, pézsma, ámbra, tonkabab és vetiver jegyeknek. Az erre épülő szívjegy maga a romantika: a legérzékibb virágok gyűjteménye, mint a narancsvirág, tubarózsa, ibolya, jázmin és írisz. Ahhoz, hogy ezek az önmagunkban is erőteljes, domináns jegyek ne csapjanak át közönséges, túlságosan erős illatfelhővé, a fejjegy szelíd ám rendkívül friss citrusai járulnak hozzá (citrom, bergamott). A fehér virágos akkordnak köszönhetően végtelenül elegáns, kifinomult illatot érezhetünk a bőrünkön, mely meglepően tartós és a legkevésbé sem erőteljes, így bátran viselhető hétköznapokon vagy akár fontos, rendkívüli eseményeken (pl esküvő) is egyaránt, és elsősorban azok a hölgyek próbálják ki, akik maguk is az elegánsabb, letisztultabb stílust követik nap mint nap.

Már 7120 Ft-tól megvásárolható az Iparfüméria.hu internetes parfümériában!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter