Otto Kern Full Play és Playful – parfümkritika

Otto Kern neve (ezidáig) nem csengett ismerősen hazánkban. Pedig Németország kedvenc márkája már 1971 óta kínál ruhákat kifejezetten divatra érzékeny fiataloknak (ez a szó még sokszor elő fog fordulni). A családi vállalkozásból kinőtt divatmárka az 1990-es években adta ki első parfümjét, azóta 24 férfiaknak és nőknek tervezett illat jelent meg, idén pedig egy igazán játékos illatpáros debütált Playful és Full Play néven.

img_7689

Először is nem tudok elmenni a névválasztás mellett: szerintem irtó vagány ez az összecsengés, nagyon tetszik. Playful (Játékos) a női illat, Full Play (Teljes Játék vagy Tele játékkal) pedig csak a férfi. Az illatpáros azt hirdeti, hogy az élet egy játék. Nem kell túl komolyan venni, kaland, kacérság, fiatalság, bohóság, carpe diem! Roppant szimpatikus ez a hozzáállás és kampány, izgatottan vártam, hogy kipróbálhassam az új parfümöket.

otto-kern-parfumok

Letisztult, modern üvegek, a női darab egy plusz csajoskodást kapott egy vagány kis lánccal, kár, hogy az én csuklómra nem jön fel, hordanám. Dobozuk rozéarany és ezüst színekben játszik, abszolút trendi és fiatalos.

“Az Otto Kern Playful női illat tisztelgés az összes öntudatos, büszke nő előtt, akik játszi könnyedséggel elvarázsolják környezetüket. Ismerik magukat és erősségeiket és ezeket céltudatosan használják is. Az élet mindenki számára tartogat lehetőségeket. Erős kisugárzásukkal és értelmükkel állandóan ujjuk köré csavarják környezetüket.”

Könnyed, sugárzó, pezsgően friss illat a női Playful, amelyben a finoman fűszerezett rózsa kapott főszerepet. Érdekesen nyit az illat: a friss, pezsgő (szó szerint) jegyek mellett egyszerre nyit az édeskés-meleg tónusú champaka virág és a málna akkordja, melyet a rózsa bársonyos illata követ. Kevésbé púderes, inkább mély, bársonyos illatú, amelyet a citrom és a pezsgő dob fel. Negyed óra múlva szépen elmélyül az illat, felerősödnek a fűszeres jegyek, mint a fahéj (ej, de visszafogott, inkább csak leheletnyi pluszt ad az illathoz) és a pacsuli. Az alapjegy puha, meleg jegyei, mint a cédrus és pézsma nagyon szépen simulnak össze a virágos-fűszeres jegyekkel, a kezdeti édes tónus átfordul stílusos és kacér illatba.

otto-kern-playful

Nem kevésbé lendületes és fiatalos a férfi párja. A Full Play magabiztos, vagány és játékos – komolyan, nincs erre jobb szó! A mostanság oly divatos aromás-levendulás-fás illatcsaládba tartozik (kísértetiesen emlékeztet Carven L’Eau Intense-re), a fejjegyben lévő citrom a kifújás után mindent elnyom, friss-friss és kerekedően aromás jegynek érezzük, köszönhetően a rebarbarának és az aldehideknek. A levendula persze hamar utat tör magának, semmihez sem fogható illata ezekkel a friss, légies jegyekkel istenien tud összeborulni, ehhez pedig bitang erős fás alapok kellenek, hogy megtartsák az illékony friss aromát. Virginiai cédrus, kasmírfa az erő és a dinamizmus jelképei itt, szépen kerekednek ki a leszáradás után.

otto-kern-full-play

 

Nem mondom, hogy korszakalkotó parfümök, inkább kiváló korszak megjelenítő/reprezentáló parfümök. A Playful és Full Play valóban az, aminek látszani akar: játékos, modern, hordható illatok, tökéletes kiegészítői egy divatos, fiatalos ruhatárnak. Bátran ajánlom kipróbálásra!

Kapható a drogériákban, üzletekben, parfümériákban.

Női illat:

30 ml parfüm 7350 FT

30 ml eau de toilette 5990 Ft

50 ml eau de toilette 8770 Ft

Kapható még desodor spray, tusfürdő és testápoló.

Férfi illat:

30 ml edt 5990 FT

50 ml edt 8770 F

Kapható még after shave, desodor és tusfürdő.

Andrea



2 thoughts on “Otto Kern Full Play és Playful – parfümkritika”

  • “Otto Kern neve (ezidáig) nem csengett ismerősen hazánkban.” – Dehogynem. A Noa Noa az egyik legjobb parfüm volt, melyet valaha éreztem. A ’90-es években jelent meg, akkor hordtam én is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter