Nőnapi virágcsokor!

Hehe, viccesen szoktuk anno emlegetni, hogy a nőnap egy szocialista ünnep, mesterségesen kreált (bezzeg a Valentin-nap, tetszett…), és nem tartjuk…most már a Valentin-nap hagy hidegen, és kezdem látni azt, milyen fontos is, hogy az év ezen napján igenis, mi nők kerüljünk főszerepbe! Ünnepeljenek csak bennünket az urak, kényeztessenek, hozzanak egy szelet ellenállhatatlan tortát, és vegyenek le a lábunkról üde, tavaszi virágcsokorral! A profik pedig keressenek olyan parfümöt, amely mindezt megtestesíti! Egy kis tipp haladóknak:

gyöngyvirág

Gyöngyvirág

Sokáig nem értékeltem tünékeny, törékeny szépségét, ilyenkor tavasszal viszont szinte őrült módon kívánom a gyöngyvirágos illatú parfümöket. Ha gyöngyvirág, akkor Dior Diorissimo. Az 1950-es évek kultikus parfümje Edmond Roudnitska mesterműve, felülmúlhatatlanul isteni gyöngyvirágos illattal. Gyönyörűen megkomponált virágos-zöld illat.

Számomra Byredo Inflorescence illata a kora tavaszi etalon, minden benne van, ami tavasz: a zsongás, az éledő természet, a bontakozó virágok még zöldes jellegű illata, természetesen sok-sok gyöngyvirággal.

Penhaligon’s Lily of the Valley Lady Diana kedvenc parfümje volt, nem csoda, hiszen maga a klasszikus metszésű elegancia, mely kellően komplex és sokrétű. Légies, könnyed illat.

Kora tavasztól mindig van az asztalon minimum egy cserép jácint, imádom erőteljes, krémes, édes illatát. Chanel Eau Tendre éppen ezért nagy kedvencem ilyenkor, mert nem csak a megszokott Chanel eleganciát kapjuk, hanem egy bájos, üde, vidám és ultra feminin illatot.

Ha van a Chloe Love, Chloe parfümnek erőssége, akkor az a csodaszép jácintos akkord az illat szívében. Nagyon izgalmas illat, amely egyszerre modern, kellően misztikus és nőies.

Szintén egy tavaszi virágcsokrot idéz a nemrég hamvaiból feltámadt Carven Le Parfum. Kurkdjian mesterparfümőr egy púderesen krémes, áttetsző illatot kreált, amely tavasszal bontakozik ki legszebben a bőrön.

Ha pedig egy kis “dög” faktort is szeretnénk belecsempészni a választott ajándékunkba, akkor a Paco Rabanne Lady Million Eau de Toilette tökéletes választás, hiszen amellett, hogy minden benne van, ami nő, egy kis rafinériával is megáldották!

nárcisz

Nárcisz

A nárcisz érdekes illata már gyerekként megragadott! Édes és hipnotikus illatát nagyon szeretem, van benne egy csipetnyi friss, zöldes tónus, tiszta tavasz az illata. Versace Versence illatáért talán pont ezért vagyok annyira oda, mert egyszerre frissítő, szikrázó és nőies.

A Diptyque Olene illata gyakorlatilag csak virágos jegyekből áll, nagyon ritka és ó-időket idéző formula, különlegességet kedvelő hölgyek abszolút kedvence lehet.

2014 egyik nagy slágerillata volt a Dolce Gabbana Dolce, amely megmutatta, milyen is az, amikor a nyiladozó virágokat beborítja a hajnali harmat. Nagyon Dolce!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter