Nina Ricci L’Extase Caresse de Roses Eau de Parfum Legere – parfümkritika

A 2015-ös év egyik nagy meglepetése volt, hogy a Nina Ricci parfümház egy teljesen új illattal állt elő, amelynek hangulata, koncepciója eddig nem volt jellemző a visszafogott Nina Ricci házra. A L’Extase érzéki, erotikus, buja illata gyakorlatilag a nők erotikus fantáziáját, vágyait képezte le, méghozzá a zseniális és nagyon tehetséges Francis Kurkdjian parfümőr által, akinél finomabban senki sem tud nyúlni jelenleg a virágos (rózsás) illatokhoz. A L’Extase hatalmas siker lett, rajong érte a közönség és a szakma is, nem véletlenül, rendkívül kifinomult (“franciás”) módon kelti életre a pézsmás-gyantás-vaníliás akkordokat, amelyek egyfajta fátyolként terülnek el a bőrön.

caresse de roses

Idén ha lehet, még nagyobb sebességbe kapcsol Nina Ricci, és a L’Extase újabb változatával újabb mérföldkövet rak le a parfümtörténelemben: a L’Extase Caresse de Roses a rózsás illat előtt nyit új utat! Az arany érintése a bőrön, a simogatóan hűs, aranyló érzet, egy gyengéden simító mozdulat – mind fő ihletadója volt az új illatnak. A Nina Ricci kifutókon debütált, különleges Calisto karkötő, amely ihletforrásként megemlíthető, megjelenik a parfüm üvegén is, mint finoman simogató aranyláncok (tipp: gyűrűként is viselhető jeles alkalmakkor).

Image-link-titre-l-Extase-Caresse_mobile_zoom

Az illat titka röviden: a három különleges rózsa-akkord egybeolvasztása, érzéki fehér pézsma túladagolása és Francis Kurkdjian zsenialitása, ahogy az egyébként erős, hangsúlyos rózsás akkordok buja, érzéki suttogássá szelídülnek. Bolgár rózsaesszencia, törökrózsa abszolútum, friss bazsarózsa és finoman púderes ibolya rendkívül puhává és mégis üdítően frissé, élénkké teszik az illatot, a fehér pézsma pedig mint az erotikus illatösszetevők alapja, különlegesen tiszta, éteri alapot kölcsönöz a kompozíciónak. Nincsenek édeskés akkordok, mint a sima L’Extase-ban, cserébe sokkal kifinomultabb, tisztább, éteribb illat lett, amely ultra nőies és elegáns.

L'Extase Caresse de Roses 30 ml
L’Extase Caresse de Roses 30 ml

Első pillanattól beleszerettem a L’Extase Caresse de Roses-be, pontosan ez az az illat, amely számomra megtestesíti mindazt, amit egy parfümben szépnek találok. Magas minőség, vitathatatlan tehetség és jól átgondolt koncepció áll az illat mögött, minden esélye megvan rá, hogy bevonuljon a legendás parfümök csarnokába. Kifejezetten ajánlom azoknak, akik szeretik a L’Extase-t, de vigyázat, más az illat, más az aura, és kifejezetten ajánlom azok számára is, akik olyan illatot keresnek, amely időtálló, klasszikus, és bármilyen alkalomra helytálló. Nagyon érdemes kipróbálni!

Már kapható a nagyobb parfümériákban.

Eau de Parfum töménység, 30, 50 és 80 ml-s változatban kapható. (a 30 ml-s változaton nincs lánc!)

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter