Nina Ricci L’Extase – parfümkritika

Talán az elmúlt év legérdekesebb találkozása volt az, ahogy a Nina Ricci L’Extase parfümöt megismertem. Először természetesen valahol (neten vagy egy magazinban) belefutottam a reklámfotóba, és engem rögtön megfogott. Laeticia Casta az a természetes szépség, akivel bármit el lehet adni, a L’Extase kampányban ráadásul tőle szokatlan módon meglehetősen natúran és erotikusan láthatjuk, szóval megtetszett. Bármiféle előzetes tudás nélkül tehát – csak sejtve a név alapján, hogy ez bizony érzéki illat lesz, amit rég láthattunk Nina Riccitől – egyszer csak egy parfümériában a polcon megpillantottam. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy épp rohantam, és már túl voltam vagy 10 illat próbáján, így amikor a L’Extase-t kifújtam a papírcsíkra és később megszagoltam, gyakorlatilag semmilyen benyomást nem tett rám. Csalódott voltam, mert azt vártam, hogy majd leterít az illat, elkápráztat, levesz a lábamról, de semmi ilyen akkor nem éreztem. Feledésbe is merült az illat, azaz felkerült a “Próbáld ki bőrön is” listámra, míg a Mikulás meg nem ajándékozott egy üveggel belőle.

nina ricci l'extase parfüm2

Itt van az a pont, ahol a történetem tanmesébe fordul, hiszen ékes példája annak, hogy soha de soha ne írjunk le egy illatot egy kósza próba után, mert gyakorlatilag szerelmes lettem a L’Extase-ba! Tipikusan az az illat, ami a bőrön domborodik ki, amit meg fognak kérdezgetni, hogy mit viselsz, amit valóban a férfiak is díjazni fognak, mert eszméletlenül érzéki és szenvedélyes de! a legkevésbé sem közönséges vagy harsány módon. Tipikusan francia: rafinált, sikkes és ultraérzéki a maga gyengéd módján.

laetitia l'extase parfüm
A parfüm arca, Laetitia Casta

Tudni kell, hogy a L’Extase parfüm fontos szerepet játszik a Nina Ricci parfümvonalban, gyakorlatilag harmadik pillérként fogja emelni nagyobb magaslatokba a brand-et, ahol az egyik pillér a klasszikus és ikonikus L’Air du Temps a másik pedig pedig minden idők egyik legnépszerűbb almácskája, a Nina. Az örök klasszikus L’Air du Temps és a mindig vidám Nina mellett a végzet asszonyának is jár egy illat, ez pedig a L’Extase. Elmondható, hogy a márka mindent elkövetett annak érdekében, hogy az illat valóban sikeres és ütős legyen, ezt pedig elsősorban a zseniális és napjainkban nagyon népszerű parfümőrnek, Francis Kurkdjiannak köszönheti, akinek fantasztikus érzéke van az illatokhoz, és legendás darabok kerülnek ki a kezei közül.

"Az orr érzéki vízióival dolgozom. Látom a fejemben, és érzem is. Aztán a kihívás az, hogy valóssággá és kézzelfogható parfümmé változtassam. " - Francis Kurkdjian parfümőr, az illat kreátora
“Az orr érzéki vízióival dolgozom. Látom a fejemben, és érzem is. Aztán a kihívás az, hogy valóssággá és kézzelfogható parfümmé változtassam. ” – Francis Kurkdjian parfümőr, az illat kreátora

“Ezzel az új kreációjával, Nina Ricci felöleli a nő álmát, annak legtitkosabb vágyával együtt. Egy nő, aki érvényesíti jogát, hogy minden érzékével kifejezze örömét. Az öröm, mely tele van meglepetéssel, mely felizgatja, elárasztja őt. A nőiesség maga az érzékiség. Fontos, hogy elfogadja magát még akkor is, ha meztelen. Sőt, különösen akkor, ha meztelen! Tűz, szabadság, határozottság. Egy női erotikus álom, egy képzeletbeli és érzéki utazás lénye legbelsőbb rétegeiig, egészen az út végi extázisig: L’Extase.”

nina ricci l'extase parfüm

De nézzük, mit is rejt, ez a csodásan tenyérbe simuló üveg! Az eksztázisban izzó női bőrt imitálja a sok-sok ámbra és pézsma, melytől egyszerre lesz meleg és tiszta az illat. A bentoinba áztatott vanília a száraz cédrussal, mint az aranyló gyanta lebbenti fel fátylát, nagyon sikkes, elegáns módon. A pacsuli természetes afrodiziákum itt is működik, csak mértékkel adagolva (szerencsére), és ebben az édeskés meleg illatágyban terülnek a virágos akkordok (rózsa, jázmin, fehér virágok). Meg kell hagyni, Francis Kurkdjian nagyon ért ahhoz, hogyan kell finoman hangolni egyes illatjegyeket, a fejjegyben lévő barack és körte akár lehetne harsány és szirupos is, itt épphogy csak hangulatot teremtenek zamatosságukkal, érdekes ellenpólust jelentenek a sok meleg-púderes jegy mellett. Fontos szerepet játszik a rózsabors a kompozícióban (Istenem, de jó, hogy nem sima bors, szerintem hazavágta volna ezt a misztikus, fátyolos, érzéki érzetet), kissé pikánssá válik tőle az illat. Ha minden igaz, van málna is a parfümösszetevők között, de az én orromnak nem mérvadó.

2015-12-22 13.24.34-1

Kétség nem fér hozzá, nagyon jól sikerült darab lett a Nina Ricci L’Extase parfüm, a tavalyi év best of válogatásokban sokszor szerepel, nemzetközi parfümkritikusok és parfümfan-ek rajonganak érte, és én is. Nagyon jó érzés viselni, és szerintem kiválóan alkalmas arra is, hogy ajándékba adjuk valakinek, mert gyakorlatilag bárkinek jól állhat. Jegyezzük meg jól ezt a nevet, mert még sokat fogunk hallani róla!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter