Mutasd be a parfümgardróbodat – Zsani

Nagyon izgalmas parfümgardróbot ismerhetünk ma meg, és még izgalmasabb tulajdonossal. Zsaninak nagyon jó sztorijai vannak a parfümös múltjából, és jó volt olvasni az illatokhoz való kötődés kialakulását. Szeretettel mutatom be Zsani parfümgardróbját!

zsani1
ta tart parfümszenvedélyed és honnan jött?

Gyerekkoromban a mamám cukrászdában dolgozott, Ő volt az egyetlen hölgy a férfiak közt. Minden hétvégén bent lehettem vele, így mindig éreztem az édes vanília, a finom fahéj, csokoládé édes egyvelegét. Azonban maga a parfüm imádatom, -igaz szintén a cukrászdában kezdődött- egy kis helyiségben indult el, ahol a mamám főnőkének felesége a parfümjeit tartogatta. Mindig lopva hintettem egy-egy fújást magamra, mert érezni akartam azt a miliőt ami körülvett.

Melyek a legkorábbi illatemlékeid, mik voltak azok?

Szintén a nagymamámhoz köthető, a finom púderes doboza amiben azt a gyönyörű enyhe rózsaszínes port tartotta. Ez a mai napig meghatározó az életemben, és a parfümválasztásban.

zsani2

Emlékszel még az első parfümödre?

igen. 🙂 Amikor nagyobb lettem, én is dolgozhattam abban az ominózus cukrászdában, ahol a mamám is dolgozott. Bejött egy hölgy, és lehengerlő illata volt. Vettem egy nagy levegőt, és megkérdeztem mit használ. Kedvesen elmondta, én meg leírtam, ahogy értettem, ebből az lett, hogy „redzsinsz”. 🙂 Amikor a kis cetlimet egy parfümöshöz elvittem, mosolygott, és azt mondta: bizonyára a Versace Red Jeans-ra gondolsz. Megmutatta, s mikor beleszagoltam, elöntött az édes felismerés, hogy ez az!!!! Nagyon boldog voltam. 🙂

zsani3

A gyűjteményed hány darabot számlál és melyik a kedvenced belőle? 

Jelen pillanatban 40 körül van, de ez mindig változik. Hogy melyik a kedvencem és miért? Nem nehéz erre válaszolni, de ha ezt 2 hónappal ezelőtt kérdezed, bizonyára hümmögnék, de most már határozott válaszom van: Yves Saint Laurent –Yvresse. Mind a régebbi és mind a reformulált változat meg van nekem, és őszintén szeretem őket.Egy kedves barátnőm mutatta meg még tavaly nyáron a fullasztó melegben ültünk a HÉV-en és mutogatta legújabb kincseit. Az Yvresse is köztük volt. A csuklómra fújt egy picit és éreztem, hogy ilyen különleges illattal nem igen találkoztam még. Eltelt legalább 3- hónap mire kaptam tőle egy kis mintát, és magamra tettem egy keveset…Később beültem a férjemmel a moziba. Éreztem, hogy elvarázsol, úgy éltem meg a viseletét, mintha minden az életben gyönyörű és tökéletes lenne, beleértve saját magamat is. Igazi Nőnek éreztem magam, finomnak, lágynak, tudtam, éreztem, hogy körülöttem ülők is érzik. Maga a nagyvilági élet, a gondtalanság elixírje.

zsani4

Van-e olyan parfümöd, amelyhez különös emlék, élmény kötődik?

Kislány koromban volt egy babám, nem barbie volt, hanem egy magasabb igazi szép, barna haju rózsás ajkú baba. A különlegessége az volt, hogy az arca bevolt vonva illatos igazi rózsa illattal. Nagyon szerettem azt az illatot. A mamámnak sok rózsája volt a kertben, míndíg szerettem ezt a virágot. Később egy parfümériában találtam meg Oscar De La Renta Rosamore-ját. Akkor eszembe jutott ez a baba, s hogy mennyire szerettem. De nem vettem meg a parfümöt. Eltelt 10 év….Egy hónapja birtoklom Oscar csodálatos Rózsás költeményét, mert akkor ígéretet tettem magamnak: Egyszer az a parfüm az enyém lesz. megérte várni. 🙂

zsani5

Vásároltál már hirtelen felindulásból parfümöt, vagy rendeltél ismeretlenül?

Általában vakon rendelek, és mivel úgy érzem jól ismerem az összetevőket, és vélemények és megérzések sorára hallgatva meg is rendelem, ami legalább egy 97%-os telitalálat szokott lenni.) Egyszer rendeltem viszont egy Chopard Cashmirt….az két fújás után másnál landolt.

zsani6

Pár gondolat a parfümhasználati szokásodról: milyen gyakran teszel magadra parfümöt? Mi határozza meg, hogy mit viselsz? Vannak külön alkalmakra illataid? Van olyan parfüm, amit már többször megvettél?

Nincs olyan nap, hogy ne viselnék valamit magamon. Számomra ez olyan, mintha nem viselnék ruhát. Az illat meghatároz engem, és ezt szívesen vállalom.Este is magamra hintek valamelyik folyékony csodámból, ez úgy dől el, hogy mikor melyiket használtam. Szeretem a tiszta bőr találkozik a parfümmel. 🙂 Egyenlőre csak egy illat van, amit többször megvettem, az pedig a Burberry ház Weekendje…10 éve velem van.

zsani7

Melyik/melyek a kedvenceid? Miért?

Az abszolúlt dobogós a fent említett Yvresse, de hatalmas szerelem lett Giorgio Armani Maniaja, amiből most beszereztem egy Mania Summert is. Őrülten oda vagyok Givenchy-ék Extravagance-tól is és nagy szerelem Guerlain-ék La petite robe noir-ja is, ami meg van nekem Couture változatban is. Nagyon szeretem még a Diptyque ház Volutes-ját is. 🙂

Mit szól a családod, barátaid, környezeted a parfümszenvedélyedhez?

A barátaim szívesen szaglásznak, vagy épp engem, vagy a parfümjeimet, mikor hol vagyunk. A férjemet kezdem beszervezni ebben a világban, hisz nekem fontosak az illatok, így neki is van már egy kis tapasztalata ez ügyben, van közös parfümünk is amit használunk. 🙂

A vicces történet épp illatos barátnémmal történt. Bent voltunk egy parfümériában, természetesen újabb vadakra lesni, és hát a nagy fújkálások közepette a karomra is ment egy parfüm. Kis idő elteltével annyira magával ragadott az illat, hogy kérdeztem Tőle mit fújt rám…nem tudott válaszolni. Másnap friss emlékeinkre visszamentem, és rekonstruálni kellett a helyzetet, hogy hol merre voltunk..megtaláltam. 🙂 A jövőhéten  érkezik hozzám a csoda: Dior Hypnotic Poison.

zsani8

Hogyan választod ki a parfümjeidet, hogyan bukkansz rájuk?

Elsősorban megérzés, életérzés, és általában szoktam úgy felkelni, hogy van valami az orromban, fejemben ami kell nekem. Megnézem az összetevők alapján mely parfüm lehet az, és megkeresem….:) Ilyen volt egy alkalommal a Cartier La panthere…akartam a régmúlt és jelen közt feleleveníteni egy kort..burlesk, vörös rúzs, bunda….ez számomra a La panthere…hozzá kell tennem, ezek úgy is jönnek ezek az ihletek, hogy én nagyon sok parfümot illatolok meg egyszerre, és a memoriámban azok amiket tudat alatt meg kell, hogy jegyezzek megmaradnak.

zsani9

Hol szoktál parfümöt vásárolni? Volt már, hogy belefutottál hamis parfümbe? Mi a véleményed a parfümcseréről?

Mindenhol 🙂 Vannak hölgyek akik megválnak illatuktól, és én megveszem tőlük őket, de szoktam neten is vásárolni, és cserélni, vagy szintén parfümös társaimtól vásárolni ami nekik már nem kell. 🙂 A csere egy végtelenül jó ötlet. Maradjon meg sok-sok időn keresztűl, hogy ez az érzés sosem merüljön a feledés mélyére. Hamis parfümbe még nem botlottam. Úgy érzem elég ismeretem Van ahhoz, hogy rögtön felismerjem, mi hamis és mi nem. Neten meg még hála isten nem. 🙂

zsani11

Észrevehető a gyűjteményedben, hogy szereted az úgynevezett niche parfümöket is. Hogyan ismerkedtél meg velük? Mennyire váltak be ezek az illatok? Valóban érzed a különbséget egy niche és egy mainstream illat között, vagy csak hype?

Parfümös barátnőim vittek bele a jóba( bár ne tették volna 😛 ), először a Nerolihoz volt szerencsém. Később engedtem a csábításnak, s már-már a „klubunk” helyszíne lett 🙂 Sokszor illatoltam ott parfümöt, elemeztem az összetevőit. Be kell, hogy valljam, igenis érezhető a külömbség, ez nem csak hype, de csak a valódi niche között, igaz a régi házak alkotásai mint pl Guerain, Givenchy  is szinte tökéletes összetevőkkel, minőséggel rendelkeznek. Igaz, ezek csak luxus kategóriák,de még is csodálatosan működnek.

zsani12

Vannak olyan parfümök, amelyeket kifejezetten nem szeretsz, kerülöd, nem bírod elviselni az illatát?

Sajnos ilyen a Dior és  Chanel divatház legtöbb terméke. De kiszaladok a világból a nagyon vizes illatoktól is, és TM  Alien-je is ez a kiszaladok a világból kategória.

Mi a parfümvágyad, mi lesz a következő darab, amit beszerzel?

Most az Armanik után kajtatok, és nemsokára érkezik hozzám meglepő módon Armani Code Satinja isJ De vissza térnék még a Diptyque ház illataira is:)

A parfümgardrób tulajdonosa: Zsanett

Itt pedig még több parfümgardróbba leshettek be, megéri, ki ne hagyjátok!!!

Mi pedig továbbra is várjuk olvasóink jelentkezését, ha kedvet kaptak ahhoz, hogy meséljenek parfümkollekciójukról. Jelentkezni az info@parfumblog.hu címen lehet. Bárkit szívesen várunk!

Andrea



2 thoughts on “Mutasd be a parfümgardróbodat – Zsani”

  • Hasonlóképpen jártam, mint Ancsa. Hivatalban dolgoztam, mikor bejött hozzám egy ügyfél. Rögtön elvarázsolt az illatfelhője. Nem voltam rest és rákérdeztem, milyen parfümje van.

  • Sziasztok!
    Zsani olyan érzékletesen írta le Yves Saint Laurent Yvresse illatát, h én is meg akartam tapasztalni, milyen az amikor minden gömbölyű, a világ tökéletes, én is az vagyok, s ezt másik is így gondolják. Masszőrként dolgozom, és tegnap amikor a vendégem levette a kabátját hirtelen megéreztem AZ ILLATOT. Mint vérbeli parfüm bolond megkérdeztem, milyen illatot visel. Lúdbőröztem a válasz hallatán: naná, h az Yvresse volt. Ebben a fantasztikus illatfelhőben masszíroztam, közben természetesen a parfümökről volt szó????. Köszönöm az inspiráló leírást, a legjobb reklám volt ennek az abszolút egyedi illatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter