Mellőzött finomságok 1. rész

Idén több újdonsággal találkozhattok a blogon. Az egyik nem más, minthogy szeretnék olyan parfümöket is megismertetni veletek, amik nem szerepelnek az eladási top listák élén, amik nincsenek agyonreklámozva. Tehát, akik az elcsépelt tucatillatokat szeretik, azok most ne is olvassanak tovább. De aki szereti az egyediséget, szeret kísérletezni, új illatokat kipróbálni, és mindenképp olyant keres, ami nem jön velünk szemben, nos nekik szól most ez a cikk.

oriens parfüm

A Van Cleef & Arpels hazánkban méltatlanul mellőzött. Ugyan kapható néhány illatuk, van amelyik fel is tűnt 1-1 parfüméria reklámprospektusában, de valahogy mégsem igazán jut el a magyarokhoz a cég mondanivalója. A Van Cleef & Arpels eredetileg luxus ékszereket gyártott, de 1976 óta parfümök gyártásával is foglalkoznak. Nagy kedvencem tőlük a Collection Extraordinaire-ből az Orchidee Vanille (melyről az őszi top 10-ben már írtam), amit annyira szeretek, hogy a cég további parfümjeivel nem is nagyon foglalkoztam. Majd nemrég kevésbé ismert illatok után kutatva rábukkantam az Oriens-re. Méghozzá a lehető legjobbkor, hiszen egy igazi téli finomságra leltem, mely ehhez a nagyon hideg, esős, néha havas időhöz nagyon illik. A 2010-ben kiadott illat a nevéhez méltóan orientális jelleggel rendelkezik, málnás, fekete ribizlis, mandarinos, narancsos fejjegyével gyümölcsösséget csempészve a mindennapokba. A gyümölcsök aztán hamar félreállnak és átadják helyüket a jázminnak és további bódító illatú fehér virágoknak. A főszereplő nagyjából fél óra után jelenik meg a színen. Kíváncsiak lettetek mi ez? Nos igen, a pacsuli, ámbrával, pralinéval és vaníliával. A pacsuli nem földes és férfias, hanem egy nagyon nőies, intenzív oldalát mutatja, a praliné és a vanília pedig kifejezetten megédesíti. Ha idén télen úgy döntötök, valami új illatban szeretnétek pompázni, akkor az Oriens lehet az egyik legjobb alternatíva. A tartóssága is 10 pontos, továbbá ez az az illat, ami minden korosztályhoz kitűnően idomul, egyszerűen a legjobbat hozza ki az emberből.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter