Parfümök a nagyvilágból

Úgy döntöttem újabb cikksorozatot indítok azokról a parfümökről, melyeket nálunk még nem lehet kapni. És ezekben a cikkekben kizárólag olyanokról fogok írni, melyeket személyesen is volt szerencsém kipróbálni.

memo parfüm

A francia Memo parfümházat az utazás élménye ihlette. Könnyű erről írni, hisz minden, ami utazás, hozzám is rendkívül közel áll. A cég tulajdonosa a könyvek kiadásával foglalkozó Clara Molloy, aki Párizsban nyitott egy niche parfümériát. Utazásainak élményeit és az utazások során emlékként rögzülő nyersanyagokat eleveníti meg parfümjeiben. Engem elsőként parfümjeinek a csomagolása fogott meg, csodálatos aranyló üvegek, mind különböző díszítéssel. Inlé nevű illatát a burmai Inlé tónál tett látogatás inspirálta. Ez az illat tökéletesen ötvözi a tisztaságot, légiességet az orientális jelleggel. A bergamott és menta frissessége találkozik a jázmin és osmanthus nőiességével, keleti fűszerekkel, maté teával, cédrussal, pézsmával és egy kis írisszel. Számomra egy csodálatos ünnepi jelleget és meghittséget sugárzó illat. Remélem előbb-utóbb Magyarországon is kapható lesz.

A Memo egy igazán édes, telt illata a Manoa. Ezt a parfümöt El Dorado kincse és legendája ihlette, mely tökéletesen tükröződik ebben a gazdag, rafináltan elmélyült, csábító illatban. Üvege olyan, mint egy ékszer, összetevőiben pedig a citrom, bergamott és gyömbér épp csak a kifújáskor mutatkozik meg. Hamarosan a ciprus, tonkabab és írisz izgalmas hármasa alkot pikáns egységet. Édes, enyhén erotikus kisugárzását a vanília, oppoponax és a labdanum csak tovább fokozza.

A Jannat egy enyhén púderes, aromás illat az igazán finom fajtából. Ez már sokkal inkább unisex, mint az előző kettő. Illatjegyeiben a frangipani, a mandarin, a citrom, bergamott, neroli, tonkabab, pézsma, füzéres díszcsorba és zsálya találhatóak. Az előző két illatnál kevésbé markáns, számomra a sok citrusból alig érződik valami, inkább a púderessége fogott meg. Ebből a parfümből készül egy Baby változat is, mely alkoholmentes, így nyáron napsütésben is használhatjuk, valamint kismamáknak is remek választás.

Triptych

Másik új felfedezésem a Pantheon Roma. Az olasz parfümház illatait igazán csak az értheti meg, aki járt már Rómában. Illataikat az olasz reneszánsz korszak ihlette. Az Il Giardino-ban egy titkos kert, a mediterrán napsütés és egy tiltott szerelem jelenik meg. Tiszta, zöld unisex illat, szép virágos kísérettel. A fás- és virágos jegyek, almával és borostyánnal valami hihetetlenül szép, letisztult illatot mutatnak be?és nem utolsó sorban rendkívül tartós.

A Donna Margherita egy lenyűgöző, nagyon érzéki, nőies illat. Illatjegyeiben ámbráé, tubarózsáé, jázminé és a nárciszé a főszerep. Ez az illat minden kétséget kizáróan a csábításról szól.

A Raffaello egy erőteljes, határozott illat kifejezetten férfiaknak. Aromás, fás illata visszarepít minket az időben, szinte megelevenedik előttünk a reneszánsz Róma. Az abszint markáns illatát a teakfa, bors, tonkabab és bőrös jegyek valami hihetetlenül különlegessé varázsolják. Izgalmas és nagyon férfias a végeredmény.

jovoy parfüm

A Jovoy Paris parfümház története egészen 1923-ra nyúlik vissza. A parfümház aztán számos megújuláson esett át, a ma is kapható parfümjeiket 2007-ben kezdték gyártani. Sajnos eddig még csak egy illattal volt szerencsém megismerkedni, mely a sokat sejtető Psychedelique névre hallgat. ?Sötét, füstös, ámbrás illatát még Woodstock esője és sara sem moshatja el? ? jellemzi az illatot maga a megalkotó. És ez igaz is, amikor először megszagoltam egy nagyon markáns, ütős illattal találtam szemben magam, ami hiába unisex megjelölésű, számomra kifejezetten férfias. A citrusok, rózsa, pacsuli, geránium, az ámbra és a labdanum egy igazán lázadó illatot mutatnak be, amit az idő múlásával a vanília és pézsma kissé szelídebbé tesz. Ám a füstös, sötét, vad markánsság mindvégig megmarad.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter