Madonna Truth or Dare parfüm – parfümkritika

Gyakorlatilag 2011 ősze óta várja a nagyközönség Madonna első parfümjének megjelenését, mely Truth or Dare néven jelent meg az új Madonna lemezzel közel egy időben. Igen, ez egy celeb parfüm, én meg hatalmas rajongó, így muszáj volt egy üveggel beszereznem. Drága barátnőmnek köszönhetően, aki nemrég az Egyesült Államokban járt, meglepett egy üveggel (innen is csókoltatom!). Ugyanis ezidáig csak a tengerentúli rajongók örülhettek, pár napja már a nagyobb európai parfümériákhoz is megérkezett.

Amióta létezik celeb parfüm, és amióta Madonna a pop koronázatlan királynője lett, mindenki várva várta, hogy a nagyasszony mikor áll ki saját parfümmel. Természetesen sokan próbáltak a nevével visszaélni, és Madonna és bővítményei néven parfümöt kiadni, – melyről egy régebbi posztban már olvashattatok itt – de az első, valóban “saját tervezésű” parfümöt csak most, az MDNA album, és a Truth or Dare márka bevezetéseként adott ki.

A Truth or Dare parfüm – melynek neve Madonna egyik, ezzel megegyező című dokumentumfilmjére is utal – ha nem is Madonna saját kezei alól került ki, határozott elképzelése volt arról, hogy milyen legyen. Madonna korán elveszítette az édesanyját, és az egyik legmarkánsabb emléke az édesanyja illata volt, mely egy erőteljes tubarózsás, gardéniás parfüm lehetett.

?Mindig is illatfüggő voltam, évek óta szerettem volna valamit létrehozni, ami a legjobban fejez ki engem, valami időtlen, klasszikus mégis modern illatot. A legkorábbi emlékeim az anyámról az illata. Mindenhol velem volt. Állandóan tubarózsa és gardéniaillat vette körül, mint egy részegítő keverék, mely nőies és rejtélyes volt. Újra akartam alkotni ezt az illatot, de modernebb köntösbe öltöztetve. Valami őszinte és merész, ez lesz a Truth or Dare.?

Nem meglepő az sem, hogy Madonna személyes kedvenc parfümjei is mind fehér virágos nagyágyúk, mint Robert Piguet Fracas parfümje, Annick Goutal Gardenia Passion remekműve vagy a Dior Hypnotic Poison parfümje.

A Truth or Dare parfüm összetevői is azt sejtetik, hogy ütős, elementáris virágos illatot várhatunk. Valóban azt kapunk, mely fél óra után veszít vadságából és harsányságából, ez kinek jó hír, kinek nem az:) A fejjegyben lévő gardénia, tubarózsa és neroli rögtön “támadásba” lendül, szokatlan módon, hiszen ezeket a fehér virágokat inkább a szívjegyben szoktuk élvezni, ahol szépen lassan ki tudnak bontakozni, mint ahogy a Fracasban is tapasztalhatjuk. Az intenzív virágos kezdés mellé finoman kúszik be a szívjegy benzoája, mely nekem nem hiányozna a kompozícióból. Egy csipetnyi füstös, keleties, szexis jegyet kellene a csupa virágos illatba varázsolnia, de a szívjegy édes és krémes liliomja és jázminja teljesen elnyomja. Az alapjegy ámbra-pézsma kettőse remekül passzol a parfüm hangulatához, a vanília viszont egy olyan édeskék, szinte kislányos mellékszálat visz bele, ami megzavarja a virágok teljes kibontakozását.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Madonna igen széles közönséget próbál kiszolgálni parfümjével; bár a megcélzott korosztály a ’30-as, nagy valószínűséggel bátrabb ’20-asok és ’50-esek is megveszik. Ezért érzem a visszafogott szuflát, mely benne lenne a Truth or Dare-ben, ha szabadjára engedik, vagy kiemelik a tubarózsa-gardénia párost és csapatát, valamint azt, hogy fél óra múlva egy komfortos, inkább krémesen puha jázminos illat marad a bőrömön, mely a legkevésbé sem olyan vad, mint a parfüm első perceiben.

Mivel mégis csak Madonna “keze munkája”, megpróbálom elképzelni rajta, és bejön, nálam működik a gépezet. Dögös, vamp és “csajos” illat egyszerre, mely a celeb parfümök között megállja a helyét. Nekem kifejezetten tetszik a parfüm üvege, kellemes kézbe venni, és szép a fehér üvege.

Ha szeretnél minél előbb hozzájutni, akkor az escentual.com angliai online parfümériából megrendelheted, pár nap alatt kihozzák igen baráti postai díjjal, ráadásul most 20% kedvezménnyel és egy tök jó Madonna pólóval! (Ui, akinek nem kell a póló, szóljon!:)

 



13 thoughts on “Madonna Truth or Dare parfüm – parfümkritika”

  • Szia!
    Ez kifejezetten női parfüm, rendkívül intenzív virágos akkordokkal. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mekkora pólót adnak hozzá, de attól tartok, már ez az akció lement, de azért nézd meg itt:
    http://escentual.com

  • Sziasztok, ez csak férfi illat vagy mind két nem használhatja? A hozzájáró póló mekkora méretű?

  • Szia!

    Igen, arról az oldalról rendeltem, de még nem emelte le a pénzt, függő tételben van. Ugyanazt a címet adtam meg, szállításinak és számlázásinak is.
    A rendelésnél úgy tűnt, hogy minden rendben van. Nem tudnánk valahogy privátban felvenni a kapcsolatot, lenne egy kérésem feléd.:)

    Köszönöm.
    Sz.

  • Hűha! Azb escentual.com oldalról rendelted te is? Soha nem kaptam ilyen üzenetet…
    A pénzt levonta a számládról?
    Milyen szállítási címet adtál meg? Esetleg nem lehet, hogy céges címre kérted a csomagot? Ha jól értem, akkor a számlázási címet nem adtad meg jól?

  • Kedves blogíró!
    Megrendeltem én is a parfümöt, 2 napja. Úgy tűnt sikerült, ám most kaptam egy ilyen üzenetet:
    Many thanks for you recent order. Due to the order being high in value and with an international billing address we require you to provide a document to confirm your billing address details and verify your account. We can accept one of the following documents:
    – A copy of a utility bill in your name with your current billing address.
    – A copy of your card statement with your Name and current billing address. Upon receiving one of these we will be able to dispatch your order. If you are unable to provide this information your order will be cancelled after 7 days and your account will be deactivated. As always please do not hesitate to contact us if we can be of assistance.
    Mit kell tennem vele? Kérlek segíts, ajándékba lesz a parfüm!
    Sz.

  • Őszintén szólva fogalmam sincs, milyen illata van a benzoátnak….:), de ha ilyen, akkor nagyon tetszik:)Úgy érzem, aktuális kedvenc lesz ez a parfüm:) Köszi!!

  • Jaj, úgy örülök!!!!:) Izgultam érted:))

    Teljesen egyetértek a véleményeddel: nem lehet, hogy a benzoát érezted fanyarkásnak? Érdekes, rajtam a vaníliás akkord kifejezetten édes, kislányos illat lesz, néha fel-feltör a virágok mellett, én nem tettem volna bele, elég lett volna egy kis pézsma vagy ámbra, talán egy kis íriszgyökérrel…bár akkor lehet, hogy valóban nagyon dámás lenne:)

    Örülök, hogy neked is bejön!

  • Szia Andi!
    Ma reggel végre megjött a parfümöm!:))Épp időben, mert így őt fújhattam magamra, és rögtön le is tesztelhettem. Tényleg harsány virágillattal indít, ami engem nem zavart, mert szeretem ezeket a virágokat, bár volt egy olyan érzésem, hogy kissé régimódi ez az illatkavalkád, és hogy nem igazán passzol a farmeros, szaladgálós szerelésemhez. Olyan gyöngysoros, úrilányos illatnak éreztem. Aztán vártam, hogy majd változik valami, de hosszú ideig semmi nem történt, ugyanaz maradt. Gondoltam is, hogy mennyire egysíkú. Aztán több mint két óra elteltével egyszer csak megcsapott egy nagyon érdekes, picit fanyar illat, ami nagyon tetszik, bár fogalmam sincs, melyik összetevő lehet ez. A másik pillanatban meg előbújt egy púderes vanília, leheletnyi ámbrával. És nagyon érdekes, mert hol az egyik, hol a másik illat csapja meg az orromat, sőt néha a virágkavalkád is felüti a fejét. Úgyhogy egyáltalán nem egysíkú, sőt, kifejezetten izgalmas, dinamikus illat lett belőle. És most már egyáltalán nem tűnik régimódinak. Nagyon is viselhető, nőies illat, a modern nő illata. Határozottan tetszik. És roppant tartós, reggel 9-kor fújtam, most 4 óra elmúlt, és minden mozdulatnál érzem. Nagyon örülök neki:) Köszönöm!:)) Ja, és a póló is klassz, bocsi, de megtartom:))
    Még valami. Órák óta olyan érzésem van, hogy valamire nagyon emlékeztet ez illat. Most ugrott be, hogy a L’Artisan Nuit de Tubereuse parfümre hasonlít (de csak leszáradás után).
    Köszi még egyszer!
    Üdv. Kati

  • Tényleg nagyon egyszerű volt a rendelés, és a postaköltség is igen baráti. Remélem, hamar megjön:)Majd megírom, hogy tetszik-e:)

  • :))Örülök, hogy sikerült megrendelned! Én nagyon szeretem az escentual oldalt, gyorsak, korrektek!
    Kíváncsi vagyok a véleményedre, majd írd meg!

  • Soha nem izgattak a celeb parfümök, de erre kíváncsi vagyok. Madonna kedvenc illatait én is szeretem, és ha tényleg részt vett a parfüm megalkotásában, akkor jó esélye van annak,hogy ez is tetszeni fog:)Már meg is rendeltem:)) Köszi a tippet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter