M.Micallef Colletion Rouge No.1 és No.2 – parfümkritika

Nem is olyan rég olvashattatok itt a blogon az új Micallef Art Colletion-ről, melynek idén két darabja jelent meg Rouge No.1 és Rouge No.2 néven. Olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy minkét parfümöt kipróbálhattam, és meggyőződhettem arról, hogy Martine Micallef újfent igazi francia parfümöt alkotott. Ez a szóösszetétel, hogy “francia parfüm” hordoz magában egyfajta pozitív szemléletet, előítéletet, hiszen a parfüm őshazájának – ahol igazán kibontakozott az illatos kultúra – Franciaországot tekintjük. Ma is él a szóhasználatunkban, hogy minden nőnek jár egyszer egy jó francia parfüm, és egy Dior van Yves Saint Laurent márkanév jobban hangzik, ha illatról van szó… de ha nem csak illatról, hanem stílusról, eleganciáról, akkor azt is közhelyként kezelhetjük, hogy a divat fővárosa Párizs, és a franciáknál jobban senki nem ért a sikkhez, divathoz, így a “francia” jelző minden divat vagy szépészeti termékhez kapcsolva biztos, hogy hordoz magában egy eleve elrendeltetett pozitív jelleget.

2013 ART COLLECTION - ROUGE LR

Az Art Colletion két parfümje is magában hordozza a francia hagyományokat: egyszerre mer új és klasszikus lenni, visszanyúlni a gyökerekhez, megragadni azokat és mai köntösbe állítva egy igazán elegáns, sikkes, “francia” illattal előállnia. A Rouge No.1 és No.2 két teljesen más karakterű illat, először némi fejtörést is okozva, hogy hogyan is áll össze a kollekció szisztémája, mire hosszas próbálgatás után rájöttem, hogy a szenvedély, szenvedélyesség két oldaláról közelíti meg és tárja elénk illatba öntve az érzékiséget. Mert a rouge (vörös) mi más szimbolizálhatna, mint a szenvedélyt, érzékiséget és dinamizmust.

A Rouge No.1 jelképezi az intim, végletekig lecsupaszított érzelmeket, amikor nincs más, csak a puszta bőr illata, melyet mélyen beszippant a kedves. Végtelenül diszkrét és puha, ölelni való illat, mely tisztaságával, ártatlanságával a legszebb szerelmeket idézi. Virágos-gyümölcsös jegyei meglepően harmonikusan rendeződnek ilyen finom púderes illattá, melyben a fehér pézsma kapott abszolút főszerepet az ylang-ylanggal megbolondított rózsa mellett. Elegáns, meleg és érzéki illat egyszerre.

Fejjegy: őszibarack, mandarin ? szívjegy: ylang-ylang, rózsa, jázmin ? alapjegy: fehér pézsma, vanília, benzoin. 

Rouge 1
Rouge 1

A Rouge No.2 már más tészta: legszívesebben beleharapnék, olyan zamatos és gourmand, minden érzéket csúcson járató keleties-virágos illat. A ribizli zamata már eleve egy élénk, érzékiségtől majd kicsattanó akkordja mellé kapott egy csipetnyi szerecsendiót, és erotizáló virágcsokrot (orchidea, jázmin, ibolya), melyben az alapjegyek csak úgy tobzódhatnak. Eleven, falni valóan élénk illat, tele szenvedéllyel.

Fejjegy: citrus, fekete ribizli, szerecsendió ? szívjegy: jázmin, ibolya, orchidea ? alapjegy: borostyán, vanília, labdanum, hódzsír.

Rouge 2
Rouge 2

A M.Micallef illatokat sajnos itthon még nem tudjuk beszerezni, a www.mmicallef.com oldalon ismerkedhetünk a márkával, és legegyszerűbben a www.luckyscent.com oldalról rendelhetünk.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter