Annick Goutal Le Muguet – parfümkritika vendégszerkesztőtől

Hol is kezdhetném?! Talán a legelején. Amikor a borítékot kibontottam, és megtaláltam az illatmintát, be kell vallanom, nem volt első látásra szerelem.
A francia elegancia már az üvegcséről is egyértelműen tanúskodik.Elsőre határozottan unszimpatikus volt az üvegcse, és így a tartalmát is elsőre elítéltem.
Látatlanban kétféle illatot képzeltem el  a parfümnek.Az egyik, egy púder-szerű illat, a másik pedig egy rendkívül tömény rózsaillat.

Egyik sem igaz…teljesen.

le muguet

Már akkor, amikor tömény formájában amint megszagoltam,  újraértelmeztem a francia parfümöket. Ez a parfüm rendkívül különleges. Kellemes , mindenből egy kicsi, de úgy hogy az abszolút nem tűnik soknak. Ellenkezőleg, pontosan hogy ideális.

Tömény formában, egy édes illat csapta meg az orromat, amely édes gyümölcsöket rejt, majd egy rövid másodpercig a liliom illatát véltem felfedezni, majd a rózsa elbűvölő illatát.
Érdekes párosítás, nem megszokott, talán épp ezért annyira jó.
Amint kipróbáltam  az uralkodó édes illat alábbhagyott, és inkább egybeforrt a természet csodás teremtményeivel azaz a virágok illatával, és leginkább a liliom nyugtató illata kapott helyet.
Illata időtálló, egész napos viselet során sem illant el.  Nap végére egy kellemes púder és gyümölcsös kavalkád  érződött a parfümből, de nyomokban a virágok illata is érződött.  Csak ajánlani tudom ezt a parfümöt azoknak akik  kedvelik a szokatlan, de  egyedülállóan harmonikus illatokat.

Edoo



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter