Lolita Lempicka mesés parfümvilága

Tündérmesék világát jelenítik meg a Lolita Lempicka illlatok.

 

Lolita Lempicka divatház (vagy már inkább illatház) jól csengő nevét az ismert Lolita regényről és Tamara de Lempicka festőnőről kapta. Josiane Maryse Pividal francia divattervezőnő a tündérmesék világát elevenítette meg ruháival, majd 1997-ben, első parfümjével a Lolita Lempicka for Womannel egycsapásra a parfümrajongók körében elismert és kedvelt lett. A parfüm  megjelenése óta a divatház már inkább parfümjeiről híres, mint ruháiról. Kevés olyan parfümház van, ami ennyire bájos és elbűvölő lenne. Nemcsak az üvegek formája, mintája, hanem maguk az illatok is mosolyt csalnak az arcomra. Bohém, vidám és eklektikus a szó minden pozitív értelmében.

lolita_lempicka for woman

Az első parfüm, a Lolita Lempicka edp napjainkban is a legkeresettebb Lempicka illatnak számít, számos változata került azóta piacra, de az első parfüm sikerét egyik sem múlta felül (eddig). Tündéri és egyedi almás üvege, “mélylila” illata telitalálat. A csillagánizs, vanília, praliné, mandula és az édesgyökér szinte kirobbannak az üvegből, körülöttük krémes és erőteljes virágfelhő, bőrre simuló fás jegyek kíséretében. Nem ennyire erőteljes az illat, mint amilyennek hangzik, gourmand illatok kedvelőinek igazi csemege.
A Lolita Lempicka eau de toilette változat (egyesek szerint nyári kiadás) gyengédebb és visszafogottabb illat, így ezt a gourmand fűszerbombát az is élvezheti, akinek az edp változat sok.
2010-ben egy kis ráncfelvarráson esett át a parfüm, és Lolita Lempicka Le Premier Parfum néven került újból forgalomba, melyben az összetevőket kissé megvariálták.
lolita l leau de minute
A L’Eau de Minuit Lolita Lempicka 2004-ben debütált, hasonló üvegben, hasonló illattal. A különbség talán annyi, hogy kevesebb összetevővel az alapillat lényegét próbálták kiemelni. 2008-ban egy limitált kiadása jelent meg, kifejezetten a téli ünnepekre koncentrál.
A Midnight gourmand jegyekben szerényebb, a fás jegyek kaptak nagyobb hangsúlyt, mint a mirha és borostyán. A limitált kiadású Star Dust Midnightban már visszatérnek a fűszerek: ánizs, benzoin, vanília és édesgyökér.

A 2010-es Minuit Noir kifejezetten az édesgyökér illata köré épül, melynek krémes jelleget a viola és a pacsuli ad.

Idén jelent meg a két flanker “gyermeke” a Midnight Couture Black Eau de Minuit, melyben a szokásos édesgyökér, írisz, mirha és vanília mellett a füstös benzoin is nagy szerepet kap.
Természetesen ennyi Lolita Lempicka női parfüm mellé jár egy férfi parfüm is, az Au Masculine képében, mely hasonlóan orientális-fás jegyű, mint a női változatok egyes darabjai. Különlegessége, hogy az édesgyökér és ánizs mellett rum is szerepel az összetevők között.

Andrea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1 thought on “Lolita Lempicka mesés parfümvilága”

  • Nagyon-nagyon szerettem régen, amikor megjelent. Most már úgy emlékszem rá, hogy túl édes volt. Az üvege azonban még mindig nagyon tetszik! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter