L’Occitane en Provence Karácsony 2015

Gyakorlatilag nincs az évnek izgalmasabb szaka a karácsonyi szezonnál, ha parfümökről van szó. Minden márka erre az időszakra tartogatja a legnagyobb és leginnovatívabb újdonságait, amit öröm adni és kapni a karácsonyfa mellett. A L’Occitane en Provence üzleteibe belépve mindig is azt érzem, hogy a mennyországba érkeztem, nem kell hozzá karácsony, hogy ünnepi hangulatba kerüljek, hiszen az Olivier Baussan által Provence-ben alapított márka a legmagasabb minőséget nyújtja igazi provence-i módra.

L'occitane karácsony 2015
L’Occitane karácsony 2015

Az idei karácsony valóban különlegesnek ígérkezik a L’Occitane háza táján, hiszen egy valóban izgalmas fúzió és együttműködés szerelemgyerekeként 3 fantasztikus új illattal gazdagodik a L’Occitane választéka (igaz, sajnos csak korlátozott ideig). Olivier Baussan az idei év új illataihoz olyan parfümőrt keresett, aki nem csak illatokban, hanem ízekben is gondolkodik. Így esett a választása Pierre Hermé-re, akit a cukrászat Picassojaként emlegetnek, és márkája a Pierre Hermé Paris neve alatt a legfantasztikusabb ízeket kreálja ötvözve a francia hagyományokkal és innovációkkal. A L’Occitane számára Pierre Hermé három illatot kreált, melyek a mediterrán íz  – és illatvilágot idézik, olyan kontrasztokat keresve, melyek egy kerek egésszé olvasnak össze, és egyszerre nyújtanak érzéki örömöt és minőségi élvezetet. A limitált illatok formáját, színvilágát maga Olivier Baussan tervezte, a lapos, kerek üvegekben a macaron sütemények formavilága köszön vissza.

loccitane jasmin immortelle

Jasmin-Immortelle-Neroli 

“A cukrász Pierre Hermé illata a hajnali kertek fehér jegyeit és a korzikai vadbozótos aranyló virágát mossa össze. A végeredmény egy virágos és abszolút nőies illat. A ragyogó fejjegyek váratlan hatást keltenek. Vegyen egy mély lélegzetet és élvezze a friss fuvallatot, amit a citrom és a keserű narancs esszenciális olaj rózsaborssal való találkozása hoz. Az illatkombináció üdítő illata a jázmin virágos jegyeit ötvözi a narancsvirág lágyságával és a korzikai immortelle vad, mézes és aromás illatával. Ez az illat tökéletesen örökíti meg a Szépség szigetének fás-pézsmás jegyeit.”

24ET075HF15_1

A Jasmin-Immortelle-Neroli látszólag ártatlan ám szíve mélyén igazi érzéki illata számomra mindaz, amit egy igazán elegáns, időtlen illat nyújthat. A lágyan adagolt esszenciák percről perce, lépésről lépésre bontakoznak ki, puha fás-virágos nyomot hagyva a bőrömön, melytől ellenállhatatlannak érzem magam. Szinte érzem a napsütötte korzikai táj illatát, azt, ahogy az elegáns nők kacéran félredobják a lenge kendőjüket, ahogy egy kávéház teraszán ülve kacérkodok a “don juan” pincérrel. Izgalmas fúzió kerekedett ki az immortelle, neroli és jázmin hármasából, gyakorlatilag egy meleg, száraz, szikrázó illat, ami csendesen de folyamatosan ontja molekuláit a bőrről. Természetesen ennek megfelelően fás-pézsmás jegyek találhatóak az alapjegyben, és kicsattanóan élénk citrusok a fejjegyben, a szívjegyben pedig a fent említett hármas. Nagyon szép, izgalmas illat, sokarcú és nagyon provence-i, érdemes kipróbálni.

loccitane pamplemousse

Pamplemousse-Rhubarbe (Grapefruit Rebarbara)

“Egy illat, ami ugyanolyan kényeztetően hat az az ízlelőbimbókra, mint az orra…
Amikor Pierre Hermé az általa alkotott illat középpontjába helyezte a grapefruitot, a gyümölcs minden oldalát meg akarta mutatni. Még a kissé kesernyés, fehér színű belső héját is, amit a rebarbara zöld és zamatos aromája emel ki. Ezt a tökéletesen kiegyensúlyozott jegyet az érzéki, pikáns fűszerek kavarják fel. Ebben az eredeti kompozícióban a cédrus fás jegyei hívják életre a grapefruit játékosságát és a rebarbara fanyarságát.”

Érdekes játéka a citrusoknak a Pamplemousse Rhubarbe, amelyben Korzika ízvilága tárul elénk, telis-tele friss, üde citrusokkal, és az élénkítő rebarbarával. Az uniszex illatnak aposztrofált Pamplemousse Rhubarbe valóban friss, vagy még annál is frissebb. A cédrus és vetiver gyakorlatilag kötelező alap egy ilyen intenzív citrusos illathoz, melyek egyrészt tartósítják, másrészt kiemelik a fanyar jelleget. A szívjegyben látszólag intenzív fűszerek (szegfűszeg, szerecsendió) bújnak meg, de abszolút háttérbe húzódnak a citrusos-zöld jegyek mellett. Valóban uniszex illat, jó alternatíva azoknak, akik a fanyar, friss illatokat szeretik.

loccitane miel mandarine

Miel-Mandarine (Méz Mandarin)

“Első találkozásra a mandarin gyümölcsösen pezsgő illatát érezzük. Ezután jelenik meg az ünnepi hangulatot idézve a méz, a vattacukor és a mandula egymásba fonódó aromája. Az illat középpontjában az
immortelle életre kelti a hagyományos méhviasz meleg tónusát, szinte karamelles felhangot adva neki, míg a balzsamos benzoin és a mandulás tonka abszolútum kombinációja felfedi a mézes alapillat mélységeit.”

Mély sajnálatomra, ez a csodálatos illat csak kézkrém és ajakbalzsam formájában lesz kapható, pedig a kollekció három darabja közül ez a mézes mandarin lopta be magát a szívembe legelőször. Valami istenien puha, krémes, édes illat, addiktív és valóban ünnepi.

A limitált Pierre Hermé Paris illatok 2015 novemberétől kaphatóak a L’Occitane üzleteiben, vagy a L’Occitane weboldalán.  Érdemes már most beszerezni az ünnepi csomagolású



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter