Légies lótusz

A parfümösszetevőkre évülő cikksorozatunkban egy újabb fantasztikus illatú növényt szeretnék megismertetni veletek, ez pedig a lótusz, mely India nemzeti virága. Sokan összekeverik a tavirózsával, ami ugyanabból a családból származik, mint a lótusz, a 2 virág mégis különböző, sőt a lótusznak is 2 fajtája van, az amerikai és az indiai. A lótusz Indiában, Kínában és trópusi országokban őshonos, vizes helyeket, lápokat, ártereket kedveli. Ezt a finom illatú, szépséges virágot a parfümgyártás is felfedezte. Kivonatát a parfümgyártásban gyakran használják pacsulival, benzoégyantával, styraxszal és fahéjjal. Most pedig nézzük, ez a könnyed, acquás illatú virág mely parfümökbe került bele.

lótusz parfümökben

Davidoff Cool Water edt nőknek készült változata maga a nyári lazaság, a vízisportok jegyében. Friss, sportos, lendületes, csobbanás a medencébe vagy egyenesen a tengerbe. Ananász, sárgadinnye, citrom és fekete ribizli zamata találkozik a tavirózsa, a lótusz, a gyöngyvirág, málna, vetiver és ibolya könnyed harmóniájával. A lótusz itt mutatkozik meg a legvizesebb jellegében.

davidoff cool water women(1)

Gianfranco Ferré In the Mood for Love Tender szintén acquás illat, de itt a levegős jelleg, ami abszolút előtérbe kerül. Könnyed lágy, fehér szín uralta illat. Aldechidek, lótusz, pézsma, ciprus és narancs illatának a találkozása. A lótusz itt a legtisztább, legártatlanabb ruháját öltötte föl.

gianf mood tendre

Versace Bright Crystal-ja jól ismert darab, rózsaszín, üde, bájos, és cuki. Vizes jegyek, gránátalma, yuzu, lótusz, magnólia és fás jegyek remeke. Engem az abszolút rózsaszín bájra emlékeztet. Valahogy mindig Reese Witherspoon jut eszembe a Doktor Szösziből, ha megérzem a Bright Crystalt. Itt a lótusz és a virágos, ártatlanul naiv szépséghez alkalmazkodva, a legrózsaszínebb arcát mutatja.

A lassacskán klasszikusnak számító Versace woman edp-ben is a lótusz a főszereplő. Gyümölcsös-virágos jolly joker illat, valahogy minden alkalomra jó. Innen is látszik, hogy a lótusz milyen sokféleképpen tud megmutatkozni. A rózsa, jázmin, málna, és szilva igazi zamatos csemege, a cédrussal és pézsmával előbukkanó lótusz pedig nőies, szofisztikált illat, valahogy szinte mindenkinek jól áll.

versace-woman-eau-de-parfum-women__93562

Salvatore Ferragamo Attimo ? a pillanat örömét jelképezi, élj a mának ? carpe diem! Szólhatna a szlogen. Gyümölcsös, édes flörtölős illatában a körte, frangipani, peónia, gardénia és pacsuli már-már annyira tömény lenne, hogy a lótuszt hívták segítségül, mely játékos frissességet, könnyedséget csempészett a sok gyümölcs közé.

Szylwy



1 thought on “Légies lótusz”

  • Salvatore Ferragamo Attimo – még csak próbára volt rajtam-, de megfogott az illata, a gyümölcsös-édesség, imádom.
    ?Minden közül, ami szavak nélkül beszél, az illatok a leghangosabbak.?
    (Marian Bendeth amerikai parfümszakértő)
    Ezt, akár “hitvallásomnak” is tekinthetem! <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter