Örök kékség

Sokszor előkerültek már itt a blogon konkrét összetevők, színek és az erre épülő parfümök. Aztán eszembe jutott, hogy egyik nagy kedvencemről még nem is írtam. Ez bizony a kék. Lehet mély, sötét, türkiz vagy halvány, a kéknek ezer arca van. Én minden árnyalatát a tengerhez kötöm?na meg persze a Balatonhoz, ezért is szeretem annyira, minden kéknek megvan a maga szépsége, épp úgy, ahogy a végtelen vizeknek is.

blue

Mi az, igazán nőcis illat és ráadásul kék is? Elárulom: Bvlgari Blv II edp Ebben az illatban (a halványkék üveg ellenére) a kék legsötétebb, legmélyebb, szinte feketés árnyalata rejlik. A mandarin, édesgyökér, csillagánizs és ibolya négyese megalapozza a pikáns, nőies illatot. A vetiver, pacsuli és írisz, mély, csábító, telt, érzéki illatot teremt, mely leginkább egy puha, sötétkék bársonyt idéz. Az alapjegy elemei még bujábbak, a labdanum, gyapotvirág, pézsma, tonkabab, ámbra és a benzoégyanta sejtelmessége olyan erősen szövi hálóját, hogy mindenkit az ujja köré csavar egy pillanat alatt.

bvlgari_blv_ii

Tommy Hilfigernek rögtön 2 illata is van, mely a kék színt jeleníti meg. Az újabb, az Endlessly Blue, annyira légiesre és aquásra sikeredett, hogy alig érződik?.sajnos, pedig nagyon finom illata van. Mindenesetre, ha idén kivételesen nem marad el a nyár, akkor a nagy hőségben pont jó lesz. Fehér tea, citrom, frézia és fekete ribizli csupa friss és üde jegyként érvényesül. Stílusos csomagolása a vitorlázást jelképezi és ehhez méltóan az illat sem egy kihívó, nehéz illat, épp ellenkezőleg, leheletnyi könnyedség és nőiesség románca mutatkozik meg benne. A szívjegyben a hortenzia, peónia és a vizes jegyek abszolút nyári hangulatot varázsolnak, de erről az illatról nem a tenger, sokkal inkább balatoni vitorlázás, az édes víz tiszta illata jut az eszembe. A leander és a pézsma elengedhetetlen, hisz ezek nélkül szerintem fél óráig, ha éreznénk az illatot.

Másik kék illatuk a Hilfiger woman edp nőies és játékos az itteni felsorolásból ez a tavasz illata, melyben a virágoké a főszerep. Málna, narancs, grapefruit és bergamott találkozása liliommal, magnóliával és jázminnal. Igazi zamatos finomság. A vanília, pacsuli, szantálfa és vetiver pedig ezért felelős, hogy ne egy gyümölcsszirupot kapjunk. A kék színt illetően kakukktojás, bár enyhén azért felfedezhetőek benne a vizes jegyek.

eau-de-parfum-women-tommy-hilfiger-50-woman-400x400-imadhfm7czqynfhq

A Guerlain mindig is a stílust és minőséget képviselte, ezen belül az Aqua Allegoria sorozat meg különösen. Teljesen el lettem varázsolva. A parfümőr Thierry Wasser ? egy zseni!!! Az üveg pedig maga a tengerparti luxus, arany és csodaszép halványkék, mintha egy elegáns tengerparti bár teraszán üldögélnénk egy olyan helyen, ami messze van a nagyvárosoktól és a termézset szépségét hirdeti, mégis ott van a tengerparti élet pezsgése. Hogy melyik illat is ez? A Teazzura, melyben a grapefruit, citrom és bergamott friss, citrusos nyári illatot teremt, a jázmin, kamilla és zöld tea egy isteni, letisztult illattal maga a teljes ellazulás, relaxálás. Az álmodozás és a gondtalan nyár illata?.a kedvenc kék illatom.

Jöjjön egy idei újdonság az Escada Turquoise Summer-je játékos, egzotikus és nagyon fiatalos. Kifújáskor nem tetszett, de fél óra elteltével már úgy éreztem magam, mintha valami trópusi szigeten ülnék a parton egy koktélt szürcsölgetve. Nagyon vidám, élénk, pont amilyen az üvege. A koktélba fekete ribizli, eper, málna, ananász, őszibarack, narancsvirág, ibolya, szantálfa és vanília került. Csupa élet, móka és kacagás.

Roberto Cavalli Acqua-ja stílusos, divatos, nőies kékséget jelenít meg. Exkluzív és extravagáns, minimális összetevőkkel. A citrom, jázmin és vizes jegyek tarolnak, a gyöngyvirág és pézsma pedig lágy eleganciát csempész bele.

roberto-cavalli-acqua

Calvin Klein Eternity Aqua. Nyár, kékség, frissesség, csábítás. Az uborka és a zamatos alma lédús frissessége, a gardénia, jázmin, peónia és sárgabarack nőies bujasága, a lótusz légies könnyedsége, valamint a cédrus és fás jegyek száraz, nyári szélhez hasonló jellege egy igazi vízparti illatot alkot.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter