Keverd és viseld! – Néhány tipp, hogyan érdemes a Florascent mono illatait viselni!

Aki kicsit is érdeklődik a parfümök vagy illatok iránt, az biztos eljátszott a gondolattal, hogy saját illatot, parfümöt keverjen ki magának, vagy egy magasabb fokon: egy parfümőrrel saját illatot kreáltasson. Én is. Viszont az meg kevésbé vonz, hogy különböző illóolajokkal játszadozzak, és összedobjak belőlük valamit, ami nagy valószínűséggel csalódást fog okozni, ahhoz meg (még) nem vagyok elég gazdag, hogy felkérjem Thierry Wassert (a Guerlain orrát), hogy kreáljon nekem, csak nekem egy különleges “én-illatot”.

keverd-es-viseld-parfumblog2

Már azért is hálásak lehetünk a Myropolium csapatának, hogy elhozzák nekünk a Florascent újabbnál újabb illatait, de azért meg főképp, hogy a mono vagy kreatív illatok is kaphatóak a Szent István körúti üzletben (kötelező mindenkinek minimum egyszer elzarándokolni). A Florascent mono illatai olyan bioparfümök, amelyek természetes termékek, gyártásuk során minőségi esszenciális aromákat használnak fel. Éppen ezért kiválóan alkalmasak akár aromaterápiás használatra és egyénileg komponált natúr parfümök kreálására is. Nem kell hozzá képzett szakembernek lenni, hogy 2-4 vagy akár több kreatív illatból létrehozhassuk a saját illatunkat, de nem árt néhány alapszabályt vagy fortélyt betartani, hogy a vágyott illat a lehető legtökéletesebb legyen.

florascent-parfumblog

Találd ki, mi a fő koncepció

Hm, nehezebb, mint gondolnátok. Azt értem alatta, hogy koncentráljatok egy összetevőre, amelyet mindenképpen szeretnétek a kreációban tudni, azaz mi lesz a saját illatod lényege. Valamilyen virágos összetevő? Egy erős fűszer? Netalántán egy alapillat? Mindenképpen érdemes egy karakteresebb, erőteljesebb illat köré építeni a többit, nehogy az történjen, hogy pont a lényeges illatot nyomja el a körítés. Például a citrusos jegyek rendkívül illékonyak, ezért nem érdemes melléjük nagyon karakteres fűszereket – mint például fahéj – rakni, mert pár perc után már a citrus illata nem is fog érződni. Ilyenkor egy puha, semleges, száraz fás és/vagy egy üde virágos jegy lehet a nyerő.

florascent-parfumblog-2

Színre szín, számra szám

Na jó, a parfümkreálásnál nem ez a kártyajátékszabály a mérvadó, de ha harmonikus végeredményre vágysz, akkor maradj a hasonló illatcsaládba tartozó jegyeknél. Ha csak 2-3 Florascent illatot fogsz rétegezni, akkor nem lesz mód arra, hogy egyes, közbülső jegyekkel kiellensúlyozz végpontokat, azaz harmóniát teremts a jegyek között. Ezért ha már megvan, hogy melyik lesz a fő illatod, (tegyük fel, hogy a rózsa az), akkor mellé jól illik egy szintén púderes pézsma vagy egy pikánsan fűszeres pacsuli. De ha egy ütős, keleties-orientális illatra vágysz, akkor nyúlj az igazi nagyágyúkhoz bátran, a szantál és vanília kettősét a tonkabab tudja még inkább felerősíteni.

rozsa-es-pacsuli

Az állandósult illatpárok

Mint ahogy a nyelvtanban, úgy a parfümök világában is vannak úgynevezett akkordok, amelyek szinte mindig kézen fogva járnak, egyszerűen azért, mert együtt szépek. Mindig. Ilyen a citrusok és fás jegyek násza, amellyel én sem tudok betelni, de a legnagyobb slágerparfümök is előszeretettel használják fel ezt a kombinációt. Például egy vetiver és bergamott páros tuti kis felfrissítő páros, amely uniszex is, tehát nyugodtan lehet használni párunkkal közösen. Hasonlóan népszerű akkord a borsmenta és gyömbér (melyet én azért egy kis vetiverrel alapoznék), tuti felpezseg tőle a napod!

keverd-es-viseld-parfumblog

Rétegezni csak okosan!

A Florascent illatai pumpás kiszerelésben kaphatóak, így nem kell az adagolás miatt aggódnod, rendkívül egyszerű a használatuk: csak rétegezni kell őket a bőrödön. A kompozícióhoz kiválasztott illatokat egy megadott sorrendben érdemes a bőrre fújni, viszont pont a sorrenddel és a fújások számával tudod erősíteni vagy éppen halványítani az adott illatjegyet. Érdemes a legerősebb, legtartósabb illattal kezdeni a kifújást, tehát fújd oda, ahol szoktad használni eleve a parfümöt (természetesen bőrre, nem ruhára), majd erre fújd rá a következő jegyet. Kedved szerint játszatsz a töménységgel, lehet, hogy elég valamiből egy-két fújás (például fahéj vagy pacsuli), míg a citrusos jegyekből mehet több is.

A variációk, kreálmányok száma így végtelen, szívem szerint beszerezném az összes Florascent parfümöt, és kísérleteznék velük. Egyet ne feledjetek! Önmagában az illatjegyeknek sokkal intenzívebb az illata, mint ahogyan megszoktad a hagyományos parfümökben. Lehet, hogy meg is lepődsz, hogy például a pacsuli illata milyen “élőben”. Tehát mindenképpen látogass el a Myropolium üzletébe, szagolgasd végig a Florascent illatokat (meglátod, nagyon profi kiszolgálásban lesz részed, nyugodtan kérdezz, próbálgass), és ha már kialakult egy benyomásod, akkor kezd el beszerezni az illatokat.

Illatra fel! Számoljatok majd be, ha sikerült kipróbálni őket!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter