Parfümújdonság – Giorgio Armani My Way

Azt hiszem, a parfümházak igen nagy bajban vannak március óta, hiszen a járvány miatt a fél világ leállt, és igen nehéz egy új parfümvonalat épp most bevezetni. Giorgio Armani mester ezt is megugrotta, feltételezem, hogy a kampány már kész lehetett tavaszra, csak éppen az időzítést csúsztatták el, így lehet az, hogy az idei ősz egyik sláger újdonsága az Armani My Way parfüm, amelyet nem lehet most figyelmen kívül hagyni. Igen rég volt Armaninál új bevezetés, legutóbb a Sí, ami azóta is hasít, és eladási listák élén tanyázik. A My Way vajon megtöri a Sí egyeduralmát?

A Fragrantica.com oldalon 220 szavazás után eddig 3,3 átlagértékelést kapott (5 a legjobb), mondjuk úgy, hogy többen kedvelik, mint akik nem. Legnagyobb kritikája, hogy sokan a Givenchy L’Interdit-hez hasonlítják…nyilván ennyi parfümnél már nehéz újat mutatni. De mi is a koncepció: egy puritán, letisztult eleganciájú, fehér virágokból álló, időtlen parfüm, amely kellően fiatalos és kortalan is egyszerre. Csupa puhaság, csupa fehérség mindenütt. Nézzük az összetevőket:

Alap a fás alap, ha értitek a szóviccet, gyakorlatilag manapság elegáns illat fás alapjegyek nélkül nincs. Erre pakolásznak rá édeskés, krémes, szeduktív virágos jegyeket, a My Way esetében nincs semmi látnivaló, hiszen a megszokott jázmin-tubarózsa-narancsvirág kombináció jelenik meg. Ami érdekes lehet, az a fehér pézsma, a fás akkordok és a virágos jegyek aránya, azaz végül milyen lesz az illat leszáradása. Szomorúan tapasztalom, hogy ismét támad a vanília, de legalább nincs benne már praliné meg vattacukor. Ellenben nem is akar újabb Narciso for her klón lenni a nyers és púderes túladagolt pézsmával, ez dicséretes. Én mindenesetre várom, hogy kipróbálhassam.

A Notino.hu oldalon most a vásárlás mellé ajándékot is kaphattok!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter