J.Lo parfümbirodalma

Megnevezés: celebparfüm.

Meghatározás: celebek vagy egyéb érdemes művészek és (inkább) művésznők nevével fémjelzett illatkreálmányok, melyek az adott sztár nevével eladhatóak. A celeb testestől-lelkestől részt vesz a munkában, elvégre ez az ő parfümje: elétolnak 3 üveget, és komoly, megfontolt döntés alapján kiválasztja közülük azt, amelyik tetszik neki.

Jellemzők: szinte félévente újabb darabok jelennek meg a boltok polcain, első ránézésre olcsónak tűnő ár (második ránézésre már vetekszik egy Gucci parfüm árával), nem túlbonyolított illatkreálmányok.

Leghíresebb celebparfümök: természetesen az elsők. Priscilla Presley (őt nem bántom, elvégre az első parfümje indított el a lejtőn…) és Gabriella Sabbatini (nincs nő M.o-n, akinek legalább 1 Gabi Sabbatini illata ne lett volna).

Aztán megjelentek a modell-parfümök, mint Naomi Campbell, Cindy Crawford, Kate Moss és az énekesnők parfümjei, mint Celine Dion, Kylie, Avril Lavigne, Christina Aguilera, Britney, Jennifer Lopez (J.Lo) és még sorolhatnám…

Nyilván érezhető a stílusból, hogy mit is gondolhatok ezekről a parfümökről..igen, nem használom őket, és nagyon ritkán tetszik meg egy celebillat.

Jennifer Lopez nevével fémjelzett J.Lo illatok viszont meglepően jók (a celebparfümök között). J.Lo a sort 2002ben a Glow parfümmel nyitotta. Ez olyan sikeres lett, hogy 2010-ig 6 változata készült, más-más fantázianévvel. Az üveg formája ugyanaz, mindegyik nyakán lóg valami kütyü, de a szín, az illat és a név más.

A Glow nem túl bonyolult virágos illat, lágy, nem tolakodó, talán ezért lett népszerű. Főbb illatjegyei tubarózsa, Írisz, Jázmin, szantál, ámbra, vanília.

 

 

 

 

 

 

Ezt követte 2005-ben a Miami Glow. Ennek a Glow változatnak van a legtöbb rajongója. A Miami Glow igazi beach hangulatú parfüm (erős utalás erre a dobozon lévő pálmafa és a lógó kütyün a strandpapucs:). Kókusz, passiógyümölcs, narancsvirág, ciklámen, vanília és ámbra nagyon finom (kicsit naptej feelinges) nyári édességet hoz össze, öröm a bőrre fújni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő darab a Love at first Glow. Elnézést a rajongóktól, de nagyon gagyira sikerült a doboz és az illat is. Mindenhol szívek, mint egy 12 éves kislány kölnijén, és ez az erős rózsaszín sem sugall jót. Ennek ellenére nem egy habkönnyű cukros darab. Neroli, őszibarack, bergamott, rózsa, frézia, vanília és fás jegyek alkotják.

 

 

 

 

 

 

 

 

2006-ban egy igazi “dög” illattal bővült a család. A Glow after dark vagány, az éjszakába induló bulimacskák illata. Az üvege nagyon tetszik, mivel nem átlátszó, csak sejteni lehet, hogy mikor fogy ki. A gyümölcsös jegyek után (mandarin, passiógyümölcs, fehér csereszne) a virágos jegyek erősödnek fel (bazsarózsa, rózsa, jázmin, narancsvirág), kissé domináns alapokon (pacsuli, pézsma, fás jegyek és moha). Szerintem nagyon vagány, füstös-virágos illat. Inkább téli illat (bár ízlés dolga:), nyárra túl tömény lenne.

 

 

 

 

 

A 2009-ben megjelent Sunkissed Glow a Miami Glow kistestvére, és kettőjük “harcából” a Miami Glow kerül ki győztesen a parfümhasználók szerint. Ez is beach-hangulatot idéző illat, de kevésbé édes, naptejes jellegű. Inkább a virágjegyek (liliom, golgotavirág, kasmírfa) dominálnak benne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül a legújabb darab, a Blue Glow. 2010 tavaszán jelenik meg, de megint a nyári illatok közé sorolható. A mostanában divatos friss “kék” parfümöket követi. Szerencsére nem fanyar, mosópor szagú. A vizes jegyek mellett az orchidea, vízililiom, rózsa, szantál, tonkabab fűszerezi meg, ettől kap egy kis pikáns jelleget. Szerintem az üvege is szép.

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter