Illatok Anyák napjára

Lassan elérkezik május első vasárnapja, azaz Anyák napja. Egy szép ünnep, melynek alkalmával legalább egy keveset megköszönhetünk abból, amit az Édesanyák értünk tesznek, mert mindent meghálálni úgyis képtelenség. Az Édesanyákról (főleg akik olyan szerencsések vagyunk, hogy jobbat nem is kívánhatnánk magunknak) mindig valami szép, melegséget árasztó, lágy, de mégis erős személyiségjegyek és ehhez táruló illatok jutnak eszünkbe. Érzékenység, önfeláldozás, odaadó gondoskodás, szeretet és törődés?.egy igazi anyuka ilyen.

trussardi-delicate-rose-perfume

Parfümben is igyekeztem valami igazán méltót találni?.bár okozott egy kis fejtörést melyik parfümök is illenének leginkább anyák napjára. Húsvétkor éppen unokatestvéremnél járva megéreztem az új parfümjét, és akkor beugrott?EZ AZ. Így esett egyik választásom a Trussardi Delicate Rose-ra. Már a csomagolásánál láttam, hogy ünnepi, szép, elegáns, visszafogott. Ami különösen megfogott ebben az illatban az a tisztaság és szelíd nőiesség összefonódása volt. A letisztultság, amit magában hordoz és a hosszantartó illat, erőt, kitartást, lojalitást sugároz. A fejjegyben előbukkanó kumkvat nevű narancsféle, yuzu (japáncitrom) és bambusz pont olyan energikus és friss, amilyen sok anyuka, akik láttán sokszor el se hisszük, hogy nekik is csak 24 órából áll egy nap. A szívjegyben pedig jönnek azok az összetevők, amik számomra a biztonságérzetet nyújtják, mint pl. a rózsa, jázmin, lótuszvirág?.melynek az alma egy újabb frissebb tónust ad, csak, hogy ne maradjunk energikusság nélkül, ha már a fejjegy elemei lecsendesültek. A cédrus és fás jegyek egyértelművé teszik, hogy a Delicate Rose a két lábbal a földön járó nő illata, aki önálló, türelmes, gondoskodó és mindig feltalálja magát. És hogy ne egy könnyen illanó tavaszi semmiségnek gondoljátok a szép virágos parfümöt, ezért csempésztek bele egy kis pézsmát és szantálfát, így az enyhe púderesség és szupertartósság abszolút garanciáját kapjuk.

Versace_Versense

Mi más lehetne még jobban az Anyák napjához illő illat, mint Versace Versense-e. Frissítő kis tavaszi csoda, tiszta, üde, az érzelmeket, a szeretetet ünnepli. Igazi mediterrán gyümölcskoktéllal indul a Versense, bergamot, citrusok, zöld mandarin, füge és körte, csupa-csupa kedvencem. A szívjegy virágait csupa olyan lágy, tavaszi virág alkotja, mely fantasztikusan lágyítja a friss, kesernyés gyümölcsök harsány határozottságát. Így a nárcisztól, jázmintól és liliomtól tisztává és biztonságot sugárzóvá szelídül. A fás jegyek, mint az olajfa, cédrus és szantálfa a virágokkal és gyümölcsökkel együtt, mintha az anyatermészetet jelenítené meg, ember és természet tökéletes összhangját. Egy ilyen tiszta, zöld illat pedig mikor lehetne aktuálisabb, mint pont anyák napján.

140227ckeuphoriaVIM

Az összeállítás utolsó illata Calvin Klein Endless Euphoria. Teljes átalakulás a 2005-ös érzéki Euphoria-hoz képest. Csupa gyengédség, üdeség az új élet születése, melyet a kezdetben kibontakozó cseresznyevirág, bergamot és citrusok reprezentálnak. Igazi Anyák napi hangulatát a fehér orgonának, ibolyának és rózsának köszönheti. Ez a 3 virág számomra tökéletesen szimbolizálja az anyaságot, szelíd nőiességet és a természet újjáéledését. Az alapjegy bambusza tökéletesen illeszkedik a 3 virág alkotta csokorba. És a sok tipikusan tavaszi összetevő erőteljes, friss, tiszta összhatásával köszönti az Édesanyákat.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter