Illatbújócska – vendégposzt!

Nagyon szeretek nem csak írni, hanem olvasni is a parfümökről – ezért is született meg a blog anno 6 éve! Külön öröm, amikor azokról az illatokról olvashatok, amelyek megtalálhatóak a személyes parfümgyűjteményemben, mi több, mintát küldtem belőle, és kicsit segítettem is a választásban.

Fotó: Hajmeresztő.wordpress.com
Fotó: Hajmeresztő.wordpress.com

Egy kedves olvasónk keresett meg azzal karácsony előtt, hogy a feleségét szeretné meglepni “parfümpróbálgató kalanddal”, hát én bevallom, odavoltam meg vissza az ötlettől, egyrészt, hogy férfiember ilyen figyelmes, másrészt meg micsoda jó ötlet -én is de szeretnék ilyen ajándékot kapni. 🙂 Persze, mondanom sem kell, hogy a posta megint remekelt, és a csomag mikor máskor, mint most lebegett valahol a posták közötti éterben, de a lényeg, hogy célba ért. És most egy nagyon izgalmas és eredeti posztbejegyzésben olvashatunk itt arról, hogyan is vált be ez az illatjáték:

“Nem szeretek vásárolni. Női dolgokat különösen nem, holott szeretem a női dolgokat. Túl sok a tényező, kedvemet szegi az összehasonlítás kényszere, és ott van az állandó lelkiismeret-furdalás. Mert bár szórakoztatnak, sóvárgásra késztetnek a szép ruhák, kiegészítők és más kellékek, igazából sosem volt bennem se komoly elszánás, se tehetség, se kedv, hogy valamiféle stílust, történetileg is érzékeny ízlést teremtsek magam köré. Többnyire hirtelen felindulásból és mohó-menekülő attitűddel szoktam vásárolni, az utolsó pillanatban. Így aztán a szekrényem olyan holmikkal van tele, amelyeket nem hordok, mert elmúlt a pillanat, amikor megtetszettek, nincsenek átgondolt és egymásra épített rendszerben, és gyakori súlyingadozásom miatt méretben is eltérőek. Naponta mosom-szárítom azt az egy-két dolgot, amit éppen örömmel viselek. Eklektikus megjelenésemet fokozza, hogy előszeretettel öröklök, főleg nővéremtől, akinek bezzeg sosincs bűntudata a pénztártól való távozás után.

Ilyenolyanságommal meg vagyok békélve, sőt, valahol tetszik ez a stílustalanságban rejlő szabadság. Valahol persze szeretném én is nőiségemet színre vinni, rejtélyesen és emlékezetesen. Ezért keresem rendületlenül az illatomat. Az illat nem látható és nem fogható. Az illatban fontosabb a képzelet, mint a matéria. Az illat valami olyan, amely az elmúlásában születik meg. Az illat úgy a sajátom, hogy senki nem tudja tetten érni, még én sem.

Sokféle illatom volt már eddig, de fenntartás nélkül még egyikben se ismertem magamra. Tónusában nem túl kontrasztos, inkább könnyű, ugyanakkor kissé felkavaró illatot képzelek el magamnak. Olyat, amely hosszan megtartja a szappanos tisztaság érzetét, olyat, amely kiszámíthatatlan ritmusban fedi fel és rejti el törékeny dominanciámat. A babapúderes irány vonz, amely orrom szerint valamilyen virágos-citrusos -pézsmás-fás illatelegy.

Karácsonyra kaptam férjemtől egy kilenc mintából álló kis csomagot, amelyet szakértő válogatott össze nekem. Hetek óta játszom velük, próbálgatom, szimatolom őket, és egyáltalán nem könnyű ítéletet mondani.

Jean Charles Brosseau Ombre Rose l’Original edt
Édes és kissé konzervatív illat. Selymes hajú, mellén brossal összefogott, horgolt kendőt viselő aranyos idős hölgy jutott róla eszembe, akinek az unokák mindig szívesen adnak puszit.
Juliette Has a Gun Romantina
Ciprusos jegyeitől nekem kicsit olyan ez az illat, mintha egy helyes olasz macsó hagyta volna a barátnőjén randevú után.
Penhaligon’s Artemisia
Van benne valami barátságtalan, mintha kiöltözve ülnék egy belvárosi fogászaton és várakoznék az érzéstelenítő injekció hatására.
Penhaligon’s Iris Prisma
Üde citrusos illat, amely mindenki számára kellemes, ezért talán kicsit unalmas. Ha egy házibulin a fürdőszobában akadnék rá, persze gondolkodás nélkül tennék magamra belőle.
Chloe edt
Rokonszenves, finom, légies virágos illat leheletnyi friss, citrusos jelleggel. Hétköznapi, de cseppet sem közönséges. Könnyen tudok vele azonosulni, de ő mégsem azonos velem: túlságosan letisztult.
L’Occitane Arlesienne edt
A tavaszi virágzásban egy monostor kertjén futok keresztül, egy kőkútnál friss vizet iszom és a mohával benőtt káván kissé megpihenek. Ez a sosem volt emlék jut az eszembe, miközben a postán állok sorba a csekkekkel, ha ezt a parfümöt viselem.
Reminiscence Musk edt
Pézsmás-mandulás illat annyi bódító hajlammal, amennyi talán még megengedett. Estékre, teázós-beszélgetős együttlétekhez.
Clean Fresh Laundry edp
Ez a parfüm tényleg megidézi a szárítókötélről beszedett, frissen mosott és szélben száradt ruha illatát. Fura, de nem tudok betelni vele: meglepő, szellemes és különleges.
Stella MacCartney Stella Nude edt
Talán ez az enyhén kesernyés bazsarózsa illat került legközelebb a szívemhez. Bensőséges, visszaható, asszonyi. Ez volnék?”

Itt találjátok a blogot, nagyon jó kis posztokat olvashattok benne: Hajmeresztő blog

 Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter