Heti parfüm újdonságok a tavasz jegyében

Túl vagyunk a karácsonyi dömpingen, most kezdődik az új szezon, szemezgessünk a tavasz várható parfümújdonságaiból!

Fendi Fan di Fendi Eau Fraiche

Lehetett sejteni az Intense változatából, hogy a Fendi nem ereszti egyhamar az egyik legsikeresebb parfümjét, íme itt az újabb flanker, a könnyed, tavaszias Fan de Fendi Eau Fraiche. Természetesen zöld színű (mi más…), friss virágos-fás-fűszeres illatélményt ígér. Remélem, hamarosan kipróbálhatjuk.

Bottega Veneta Eau Legere

Szintén “tavasziasított” változat a 2011-es Bottega Veneta parfüm új, Eau Legere változata. Bőrös-virágos-ciprusos akkordok lesznek az illatban, mindegy “vizesített” változata az eredeti illatnak.

Oscar de la Renta Something Blue

Imádom a nevét…Valami kék…sejtelmes, rejtélyes, misztikus, mégis utalva az esküvői babonára, miszerint valami kék legyen a menyasszonyon, hiszen ez a parfüm kifejezetten esküvőre készült. Hmm, nem rossz marketing fogás!

Lancome L’Autre Oud

Jaj nekem! Még egy oud…valamelyik nemzetközi parfümblogon olvastam, hogy elég volt az oud elnevezésből egyszer és mindenkorra (no meg a noir jelzőre is mondhatjuk). Tudom, hogy személyes problémám, hogy az oudos parfümöket nem kedvelem annyira, mivel úgy gondolom, nem a mi kultúránknak készül, nem is tudjuk itthon úgy viselni, mint egy távol-keleti országban (ráadásul az igazi, jó minőségű oud ritka mint a fehér holló!) A Lancome is felzárkózott, itt a keleti misztérium, a L’Autre Oud, melyet Arábia ihletett és természetesen tele fűszerekkel, fás jegyekkel és oudos akkordokkal.

Les Nez Turtle Vetiver Back

A svájci niche márka a Turtle Vetiver sorozatát bővítette a Back darabbal. Érdekessége, hogy a parfümőr Isabelle Doyen a bőr illatát kereste ehhez a parfümhöz, eközben pedig Annick Goutal Mimosa illatát rakta össze, a mimóza púderes bőr jellegű akkordjából jutott el a Back “bőr” illatához.

The Vagabond Prince Enchanted Forest

Új niche márka született, melynek első bemutatkozó darabja az Enchanted Forest. Engem nagyon megfogott a szláv, orosz népmesék ihlette világa, játékossága. A parfümőr, aki az illat mögött van, maga Bertrand Duchaufour. Ha minden igaz, egy kis minta úton van felém, majd később beszámolok az illatról.

Esprit Your Life

Az Esprit idén is megjelentette szokásos, optimista illatpárosát. Kicsit szomorú, hogy a marketing osztály kevés energiát fektet bele a parfümök egyediségébe, mert komolyan megjegyezhetetlenek ezek az Esprit parfümök, annyira kommersz a nevük. Pedig lehetne robbantani. Ráadásul már volt Esprit Life, Dynamic Life, Groovy Life is.


Valentino Valentina Acqua Floreale

Újabb flanker, miért is ne, a Valentina még csak a bőrlehúzás elején jár, így nem lepődhetünk meg a tavaszi különkiadás miatt. A jó kis egyedi fűszerezésű Valentina most kap egy kis virágos karaktert.

Playboy Play It Pin Up

Ha eredeti flankert keresünk a válogatásban, akkor talán a Playboy Play It Pin Up lehetne, mégpedig az eddig fel nem fedezett pin up stílus miatt, amit én nagyon szeretek. Meglepően népszerűek a Playboy parfümök, sokan keresitek/olvassátok a blogon is, így kíváncsi leszek erre az új változatra, mely biztos dögös és csajos lesz.

Cartier Eau de Cartier Goutte de Rose

A rózsa már a tavalyi év nagy visszatérője volt, most a Cartier is feldolgozta  a maga rózsaillatát. Tehát rózsa a la Cartier.

Roberto Cavalli Acqua

A facebook oldalon már megjelent, hogy itt az új Roberto Cavalli parfüm, a Roberto Cavalli Acqua, melyet a mediterrán forró nyáreste ihletett. Jázmin, gyöngyvirág és pézsma a fő összetevők.

Davidoff The Game

Davidoff meglovagolja a pókerszenvedélyt és a zsetonoszlopokat imitáló üveggel ellátott The Game egyértelműen a játékos kedvű férfiak kedvence lehet. Minden van benne, ami egy férfias játékhoz kell: gin, fás jegyek, fanyar boróka.

Jean Paul Gaultier Le Beau Male

Francis Kurkdjian alkotta az eredeti Le Male-t, most pedig itt a Szép Férfi, azaz a Le Beau Male, válasz napjaink metroszexuális pasijaira.  Levendula, vanília, szantál és pézsma…akár én is használhatnám, olyan jól hangzik! No és a kép sem semmi!

Dior Hypnotic Poison Eau Secrete

Itt az új mérgezett alma Dior módra. A Hypnotic Poison újabb limitált darabjára érdemes lecsapni, ha valaki hozzájut!

Beyonce Pulse NYC

New York és Beyonce kedvenc vaníliás cupcake sütije inspirálta az új, lüktető Pulse NYC parfümöt. Egy biztos, édesszájúaknak ezt kötelező kipróbálni!

Jimmy Choo Flash

Jimmy Choo legújabb illata legalább nem flanker, már ezért hálásak lehetünk! Az összetevők nagyon izgalmasan alakulnak: eper, tangerine, liliom, tubarózsa, jázmin, heliotróp és fás jegyek…ezt mintha nekem találták volna ki.



1 thought on “Heti parfüm újdonságok a tavasz jegyében”

  • Tényleg nem valami fantáziadús nevek az oud meg a noir, cserébe viszont ezek a parfümök viszonylag könnyen elhelyezhetők egy koordinátarendszerben, ahol az egyik tengely például az illatcsalád, a másik a töménység (a harmadik a tartósság, a negyedik az elviselhetőségi faktor, ötödik tengely meg nincs is). A magam részéről egyáltalán nem bánnám, ha minden parfümre rápakolnának valamilyen egyezményes jeleket, és akkor nem kellene elanyátlanodva bolyonganom a koordinálatlan parfümök közt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter