Guerlain Météorites Le Parfum – parfümkritika

Találkoztatok már az ikonikus Guerlain Météorites púdergyöngyökkel? 1987 óta az ibolyaillatban úszó gyöngyök jelentik a luxus púderek alfáját és omegáját. Nem elég, hogy csodás kis dobozban kaphatóak, maguk a gyöngyök is nagyon praktikusak és isteni illatúak, szóval érdemes minimum egyet beszerezni a többféle Meteorites közül, már csak azért is, mert bár látszólag luxusnak tűnik ennyiért púdert vásárolni, higgyétek el, hogy megéri.

Sokan rajongtunk a Météorites isteni púderes ibolyaillatáért (többek között Angelina Jolie is), így nem csoda, hogy a Guerlain piacra dobta az illatot parfüm formájában. Tudni kell, hogy Meteorites néven parfüm már 2000-ben megjelent, kiegészítve az akkori make-up kollekciót, de ez az illat sajnos az állandó kínálatból kimaradt, így már nem kapható. Az új Météorites Le Parfum a Terracotta Le Parfum vonalában helyezkedik el. Nem nehéz észrevenni a párhuzamot: sminkkollekció ihlette, lapított kör alakú üveg, Le Parfum alnév. És szerencsére, mint megtudtam, mindkét parfüm nem csak egy szezonra szól, része lesz a Guerlain állandó kínálatának, juppi!

“Guerlain parfümben rögzíti a mitikus Météorites minden frissességét és finomságát. A kis színes, por alakú gyöngyök megkülönböztető jegye, amely minden nő szépségét felderíti, a finom, lila illata.
Thierry Wasser, Guerlain mester parfümőre minden formájának átdolgozta az ibolyát: a zöld jegyektől a fás alapokig, sőt egészen a púderes felhangokig. Az illat almával nyit, gyümölcsös, enyhén éles jegyekkel, míg a rózsa és az ibolya egy virágos csokorba simul össze, melyet az érzéki fehér pézsma csodálatosan körbeleng.”

A cuki kis Meteorites Le Parfum EDT (igen, eau de toilette töménység) egyszerre két emlékképet is felidéz: elsőként gyermekkorom egyik kedvenc édességét, amelynek nem tudom már a nevét, csak arra emlékszem, hogy kis szív alakú cukorkák voltak, 3-4 féle pasztelszínben, és a lila az éppen olyan ibolyaízű (illatú) volt, mint a Meteorites Le Parfum! Szinte poros ibolyás aroma, sok-sok púderes felhanggal és minimális édes karakterrel. A másik emlék, ami felvillan minden alkalommal, amikor kifújom a parfümöt: a púderezés. Állandóan a gyöngyök képe idéződik fel bennem. 🙂 Ezek szerint működött a jellegzetes púderillat parfümbe átvezetése. A Météorites Le Parfum számos arcát mutatta már nekem, s ahányszor csak magamra fújom, mindig újabb és újabb jegyek kerülnek hangsúlyba. Amikor először kipróbáltam, nagyon porosnak éreztem az illatot, az ibolya és a fehér pézsma már-már bőrös porosságúvá állt össze a bőrömön. Következő alkalommal üdítően friss és élénk zöld tónusok gyöngyöztek végig a bőrömön, nem is értettem, miért éreztem én ezt a csodás, vidám illatot túl porosnak. Ma például a száraz fás-pézsmás jegyek kaptak szárnyra, s érzem őket hangsúlyosnak. Komplex mégis könnyed, fajsúly nélküli illat, melynek légiessége abszolút illik ahhoz, amely hangulatot megjeleníteni kíván: púderpuhaságú elegancia, játékosság csipetnyi francia bájjal.

Sokan az ibolya nehéz illatát “öregasszonyosnak” tartják, éppen azért, mert nagyanyáink budoárja ilyen ibolyaillatú púderektől nehéz illatú volt, de Thierry Wasser megmutatta, hogy az ibolya igenis tud trendi és fiatalos lenni! Nem gondolnám csitri illatnak, se drámaian klasszikus nagyasszonyos nedűnek, totálisan passzol azokhoz a nőkhöz, akik szeretik a diszkrét, finom, púderes illatokat, akik számára az illat egy olyan kiegészítő, amely ápoltságot tükröz, mintsem hivalkodóan letaglózna. Nagyon jót tett az ibolyának a gyümölcsös-zöld akkord jelenléte, ezáltal frissebb, élénkebb, kerekebb illat lett, s kevésbé fojtós-poros. Mivel EDT, nem szabad túl nagy sillage-t és tartósságot várni, de bőrközelien jó pár óráig jelen van.

Összetevők: zöldalma, bergamott, zöld jegyek, ibolya, rózsa, fehér pézsma, fás jegyek

Sillage: 2 –  finom, diszkrét púderillat, hamar bőrközelivé válik

Tartósság: 2/3 – edt, bár nem illan el azonnal, pár óráig szépen megül a bőrön

Szexifaktor: 3 – nem ettől a púderillattól indulnak be a férfiak

Elegancia: 4/5 – ellenben kifejezetten elegáns, visszafogott

Korosztály: kortalan, akár tinik és nagymamák is hordhatják. Púderrajongóknak kötelező!

Kapható a parfümériákban, 100 ml 25.990 Ft-ba kerül.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter