Guerlain La Petite Robe Noire Intense – parfümkritika

Az a helyzet, hogy hetek óta készülök megírni benyomásaimat az új Guerlain La Petite Robe Noire Intense (továbbiakban LPRN Intense) parfüm kapcsán, de egyszerűen úgy éreztem, még hagynom kell érlelődni az illatot rajtam…no nem azért, mintha valami gond lenne vele, ellenkezőleg! Már most elárulhatom, hogy imádom! Csakhogy a LPRN Intense nem a nyár illata, és szerettem volna megtapasztalni, hogyan viselkedik a bőrömön a hűvösebb időkben…és naná, hogy nyár végére jött el a hőség.

LPRN16-400

Azóta rajongok a La Petite Robe Noire vonalért, amióta megjelent a sorozat 2012-es darabja, amely szerencsére kikerült a limitált Guerlain parfümcsoportból és állandó tagja lett a márka parfümkínálatának. Egyenesen Párizsból érkezett hozzám az első darab – a testvérem ajándékozott meg vele – mondanom sem kell, hogy nagyon hamar elhasználtam, az édesgyökér, meggy és mandulás vanília aromájú La Petite Robe Noire az őszi-téli kedvenceim közé is bekerült. Azóta több változata is megjelent az illatnak (itt olvashattok róluk egy összefoglalót), tavasszal-nyáron a La Petite Robe Noire Eau Fraiche pisztáciás illatáért nyúlok szívesen, most pedig újra kell gondolnom az őszi-téli kedvenceket, mert egy biztos: az új LPRN Intense dobogós helyezésért szállt versenybe az eddigi kedvenceimmel.

Gyönyörű, mélykék üveg, Marilyn Monroe stílusú ruha, és a már megszokott francia sikk – már a parfüm kisfilmje magával ragadott, élvezet nézni! Az illat pedig: a kor követelményeinek megfelelően ínyenc, puhán édes és vonzó, benne a már megszokott Guerlain csavarral, amelytől az illat kiemelkedik a többi édes-vaníliás parfüm közül. Csak alapjaiban emlékeztet a sima LPRN-ra, amelyben oly hangsúlyos volt a meggy-édesgyökér-mandula akkord, míg az új LPRN Intense virágos akkordjai mellé az áfonya fanyarkás és a vattacukor kicsattanóan édes jegyét kapta.

guerlain la petite robe noire intense parfüm

Kezdjük azzal, amitől a parfümrajongók egyik fele tart, a másik fele pedig odavan: a vattacukor. A Lancome La Vie est Belle óta tudjuk, hogy az édes illatok lehetnek kifinomultak és nőiesek is, amelyek nem csak 16 éves korú tiniknek állnak jól. A vattacukor mint parfümösszetevő pedig általában pont ezt a korosztályt megcélzó parfümök összetevője, a LPRN Intense esetében pedig cseppet sem beszélhetünk tiniparfümről. Ha magam elé képzelem ezt a vattacukros összetevőt, mindenképpen egy kék vattacukorfelhőt képzelek el, áfonya ízben. Teljesen összeolvad e két összetevő mely egyenesen a fejjegyben nyit, gyümölcsös és citrusos karakterek gyűrűjében (bergamott, málna, cassis vagy feketeribiszke). A sima LPRN-tól eltérően az Intense nem csak édesebb, hanem elegánsabb is, köszönhetően a szívjegy virágos jegyeinek: bolgár rózsa, narancsvirág és jázmin szent hármasa maga a megtestesült nőiesség. Kevésbé erőteljesek, szerepük inkább az intenzív édes akkordok nőies mederbe terelése.

La Petite Robe Noire sorozat
La Petite Robe Noire sorozat

Az én bőrömön szinte azonnal összeolvadnak az összetevők a már megszokott “Guerlain-illattá”, azaz a Guerlinade csodásan összesimul (vanília, bergamott, rózsa, jázmin), melyet a lágy fehérpézsma és szantál puhít meg, míg a pacsuli kissé mélyít. Nincs itt kérem viháncolás meg csajos csacsogás, a LPRN Intense nőiesen “dögös”, kacér illat, kellően gazdag és összetett ahhoz, hogy a legkifinomultabb ízlésű nő is biztonsággal hordhassa, ah éppen valami édesre vágyik. Hozza a már megszokott Guerlain minőséget, kívül belül. Hozzá kell tenni, hogy a (nem is annyira) képzeletbeli parfümlistákon az Angel és a La Vie est Belle mellé sorakoztatták fel, nyilván a hasonlóság abban kimerül, hogy mindhárom illat izgalmasan és egyedülálló módon édes típus. Ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk a LPRN Intense valódi szépségét, hűvösebb idő kell, amely kedvez az intenzív jegyeknek, én már biztosan tudom, hogy az idei őszi-téli szezon egyik kedvenc darabja lesz nálam.-Korosztálytól függetlenül bárkinek szívből ajánlom, biztos vagyok benne, hogy nagy slágerillat lesz, csakúgy mint elődje!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter