Guerlain Aqua Allegoria Lys Soleia – parfümkritika

Guerlain: nagy múltú, független parfümház, mely olyan örök érvényű parfümöket alkotott, mint a Mitsouko, Shalimar vagy Samsara…és még sorolhatnánk. 1999-ben útjára indították az Aqua Allegoria sorozatot, mely limitált, egy összetevőre koncentrált parfümöket tartalmaz,  megcélozva a fiatalabb korosztályt. A kölnivíz könnyedségű (de meglepően tartós) Aqua Allegoria (AA) illatok kifejezetten kellemes viseletek meleg napokon, köszönhetően a légies, friss összetevőknek. Sajnos a legtöbb AA parfüm limitált kiadású, ha az adott évben nem szerezzük be, bottal üthetjük a nyomát.

Az idei év AA parfümje a Lys Soleia, mely a liliom könnyed, elegáns és légies illatára épül, kiegészülve egy csepp nyári “feelinget” idéző gyümölcskoktéllal. A liliom szűzies illatával előszeretettel “variálnak” az orrok: vagy a szűzies oldalát kihangsúlyozva, mint például Ralph Lauren Romance vagy a Penhaligon’s Lily and Spice parfümjében, vagy érzékibb akkordok mellé állítva, mint az Ange ou Demon vagy a Nasomatto Narcotic Venus parfümökben. A Lys Soleia nem akar mást, mint a liliom könnyed, szikrázó jegyét bemutatni, valamint túlmutatni azon, hogy nem mindig fehér virágos akkordok közé kell szorítani ezt a csodás illatjegyet. A Lsy Soleia ennek ellenére ravasz kis illat lett, cseppet sem az ártatlan liliom képe sejlik fel előttünk, köszönhetően az alapjegybe helyezett, hangsúlyos tubarózsának, mely minden, csak épp nem szűzies illat:) A fejjegy frissítő citrusai hamar elhalkulnak, a pálmalevél izgalmas jegye már-már trópusi illatot ígér a szívjegy rendkívül lédús gyümölcsös jegyeivel, de hamar felébredünk ebből az illúzióból, nyoma sincs itt “escadas” édességnek, gyümölcsös szirupnak, az ylang-ylang bár belevisz egy kevés egzotikumot a kompozícióba, mégis azt mondhatjuk, hogy a liliom és az igen csak visszafogott tubarózsa a púderes-vaníliás ágyon kapja a főszerepet.

Izgalmas nyári illat, bár az orrnak is szoknia kell ezeket a látszólag nem összeillő illatjegyeket. Aki a liliomot lágyabb köntösben képzeli el, ne ezt az illatot keresse.

Itt kapható már 9016 Ft-ért!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter