Tom Ford White Patchouli – parfümkritika

Tom Ford zsenialitása nem csak a divattervezésben, hanem a beauty-világhoz való hozzáállásában is jelentkezik. Először akkor kaptam fel a fejem Tom Ford neve hallatán, amikor az Estée Lauder nyári limitált beauty szériáit tervezte: merész, provokatív és mégis ultranőies sminkek sorakoztak a pulton. Később saját parfümvonalat indított Tom Ford néven (az Estée Lauder gondozásában)- melyről itt olvashattok bővebben -, első parfümjei szinte berobbantak a köztudatba, a Tom Ford for Men pikáns plakátja és a Black Orchid mámorítóan csábító illata azóta is “kult” kategóriának számít, mint azóta minden Tom Ford parfüm. A 2007-ben indult Private Blend sorozat már niche kategória, azaz igen szűk réteg juthat hozzá ezekhez az egyedi Tom Ford illatokhoz, melyek állandóan jelen vannak a niche parfümrajongók toplistáin.

De ma azért vagyunk itt, mert azért van egy-pár Tom Ford parfüm, mely számunka is elérhető, kipróbálható, és aztán beszerezhető…mert az biztos, hogy akit elkap a TF gépszíj, az szép lassan megszerzi mind:)

Pikáns, provokatív és merész, e három szó abszolút jellemző Tom Fordra, és az első női parfümjére, a Black Orchidra. Éppen ezért hatalmas várakozás előzte meg az új illat megjelenését, vajon ez is ekkorát fog ütni? Már a név is igazi ellentmondás: White Patchouli, azaz fehér pacsuli. Fehér, mint fehér virágokkal tarkított érzékiség és erotika, mert a pacsulinak az egyik legfontosabb szerepe egy illatban, hogy azt a bizonyos “dög” faktort hozzáadja, mint pl az Angel, Flowerbomb, Patchouli Patch, Gucci by Gucci vagy a Chance parfümökben, megfelelően adagolva. A fehér virágok szűzies illatfelhője nem tudott kimenni a fejemből, roppant kíváncsi voltam, hogyan kap majd így főszerepet a füstös és erotikus pacsuli. Hát kap, kérem szépen. A White Patchouliból szinte kirobban a meleg, fűszeres pacsuli, melyet körbeölel a fehér virágok-jázmin-rózsa és bazsarózsa virágcsokra, de ettől még a legkevésbé sem tipikus virágillat. A koriander nekem kissé markáns, de szerencsére hamar elhalkul, az ambretta szintén meleg illata finoman kúszik az orromba, míg a tömjénes pacsuli órákig egyenletesen lüktet a bőrömön. Fantasztikusan tartós illat, az első perctől az utolsóig egyenletesen illatozik, szinte ugyanazon erősséggel és illatfelhővel. Klasszikus hangulatú, elegánsan érzéki és kortalan illat magabiztos nőknek.

Magyarországon a Parfümcenter.hu online parfümériában már kapható!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter