Tom Ford

Chloé, Gucci és Yves Saint Laurent, e három világmárkában egy közös van: Tom Ford. A texasi születésű, idén 52 éves divattervező a művészettörténet mellől tévedt a divat világába. A híres diszkó korszak, a hírhedt Studio 54 glamúros és csillogó világa máig megihleti kollekcióit. A másságát nyíltan felvállaló Ford korai szárnybontogatásait a Chloé divatházban kezdte, majd hamar átcsábították az akkor szinte haldokló Guccihoz, melyet 1994 és 2004 között visszahozott abba a csillogásba és elismerésbe, melyet rég élt meg a divatház. 2004-től a szintén gyenge lábakon álló Yves Saint Laurent házhoz szerződött, melyet természetesen zseniálisan megtervezett kollekcióival és koncepcióival felvirágoztatott. Az ő nevéhez fűződik a nagy klasszikus Opium új, erotikától túlfűtött kampánya valamint a polgárpukkasztó M7 férfiparfüm bevezetése. Napjainkban saját márkáját egyengeti, a legnagyobb hollywoodi sztárokat öltözteti, művészi vénáját filmrendezésben is megcsillogtatja. 2009-ben debütált mint rendező az A Single Man filmmel. Tom Ford saját márkájának reklámjai is meghökkentően provokatívak.

Első férfi parfümje a Tom Ford for Men egyszerre lehengerlő és stílusos. A fás-virágos parfüm kifejezetten a meghökkentő arányokra és összetevőkre épül. Az ibolyalevél krémes illatát a gyömbér fűszeressége és a citrusok fanyarsága ellensúlyozza, míg a szívjegyben lévő dohány az egész kompozíciót uralja. A fás alapok érzékien fás, karakteres jelleget kölcsönöznek az illatnak. Csak határozott, magabiztos férfiaknak.

A Grey Vetiver maga a stílus és elegancia, köszönhetően a visszafogottan karakteres fás-fűszeres összetevőknek. A vetiver ellenállhatatlan illata kap főszerepet, melyet a citrusok friss akkorddal vezetnek fel, majd a fűszerek mesteri aránya kellően pikánssá változtatja.

Hatalmas sikert ért el női parfümjeivel, melyek a legmagasabb minőséget és luxust képviselik. A White Patchouli az érzékek birodalmába vezeti viselőjét kivételesen erotikus illatával. A rózsa púderes illatát az ambretta és pacsuli érzékisége,  a koriander afrodiziákum jellege valamint az ártatlan fehér virágok mesteri keveréke kíséri. A parfüm ?éjszakai? testvére, a Black Orchid vad és zabolátlan illat, mely akár egy csepp méreg, azonnal hat az ellenkező nemnél. Legújabb sikere a Violet Blonde, mely az ibolyalevél, az írisz és a bőr hármasáról szól.

A Private Blend niche kategóriájú, kivételesen kiváló minőségű, és kompromisszumoktól mentes parfümsorozata a parfümrajongók nagy kedvence, melyben egy-egy összetevő kap főszerepet, újragondolva és elrugaszkodva a megszokott sémáktól.

A White Musk Collection pedig a musk, azaz a pézsma illatát állítja a középpontba.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter