Cseresznye szezon indul!

A házunk kertjében, ahol felnőttem, állt egy szép nagy cseresznyefa. Velünk nőtt, és ahogy óvodás lettem, biztonságosan meg lehetett mászni, élveztem, hogy kihívás feltörni a csúcsaira, nulla veszélyérzettel egyensúlyoztam az ágain. Viszonylag normál időben, júniusban már roskadásig volt érett cseresznyékkel, persze az elérhetetlen tetején csücsültek a legszebb, legropogósabb, legbordóbb darabok, mi pedig, mint a seregélyek, lepusztítottuk az alsó ágakról a gyümölcsöt, úgy “frissiben”. Ahogy nagyobb lettem, és ahogy apám kezdte hanyagolni a kertet, úgy jöttem rá, hogy a cseresznyefánk gyümölcseit a kukacok is szeretik, így nem tudtam jóízűen cseresznyézni, mert a kinyitogatás elvette a cseresznyeevés élvezetét, ráadásul szinte minden szemben volt lakó. Azóta sem szeretek cseresznyét enni, annak ellenére, hogy szeretem…mekkora hülyeség, de a kukacoktól való undorom erősebb. Múlt héten viszont a kollégám hozott be egy tál korai cseresznyét. Meggyőzött, hogy ez nem kukacos, és ettem…anyám, de szerettem 🙂

Szeretem a cseresznyevirág illatát is, csodálatosan szépnek tartom a cseresznyevirágzást is, nem csoda, hogy a Japánoknál ünnepnek számít (sakura, hanami). számos jobbnál jobb cseresznyevirágos parfüm van, én most nektek azonban a cseresznyés aromájú illatokat gyűjtöttem össze.

Lolita Lempicka Lolita Lempicka

Nagyon különleges illat a maga nemében. Csodás élmény volt először megillatolni, engem egyből megfogott. Kifejezetten erős a cseresznye akkord benne. Persze azóta újrakeverték, már nem az igazi… Itt keresgélhetsz a Lolita illatok között.

Cartier Delices

Az igazi roppanós, édes, gyümölcsös cseresznye. Jó kis darab, klasszikus.

Ramon Monegal Cherry Musk

Amikor a tiszta, üde tónus a cseresznye édeskés aromájával párosul. Vagány, modern, trendi.

Dior Miss Dior Cherie

No, megint egy illat, amit eltüntettek a süllyesztőben. A Miss Cherie átalakult Miss Diorrá, ugyanakkor már köszönő viszonyban sincs az eredeti koncepcióval. Miért?!

Mancera Wild Cherry

Végre nem oud 😀 Karakterében hasonlít a Guerlain LPRN Black Perfecto-hoz.

Givenchy Live Irresistible Delicieuse

Egyszer már leírtam valahol, hogy az ilyen kiejthetetlen, megjegyezhetetlen névvel sikeres parfüm nem létezhet. Hát tévedtem 😀 Sokan szeretitek a Givenchy “ellenállhatatlan” sorozatát. A Delicieuse pedig kifejezetten nagy adag cseresznyés akkordot tartalmaz. Itt még kapható (mert limitált). 

L’Occitane Cerisier

A L’Occitane ikonikus illata. Harmatgyenge, még akkor is, ha testápolóval, tusfürdővel ráerősítek. Ugyanakkor nagyon romantikus, bájos, friss illat. Az Eau Fraiche verzióért azonban megőrülök, isteni frissen mosott ruha illatú, és tartós. Sajnos már nem kapható.

By Kilian Back to Black

By Kilian első nagy dobása volt a Back to Black. Oda meg vissza voltam érte, ma már túl édes nekem. Ennek ellenére az egyik legnépszerűbb illata.

Serge Lutens Rahat Loukoum

Lutens számos legendás darabot ihletett, többek között a török édességek ihlette Rahat-ot is. Nagyon szeretnék egy üveggel

Zoologist Hummingbird

Amit Victor Wong kanadai parfümrajongóból lett parfümház tulajdonos csinál a Zoologist márkával, azt tanítani kellene, zseniális a pasi! A Hummingbird igazi gyümölcsös ínyencség.

Lush Snow Fairy

Aki szereti az amerikai életérzést, a rágógumiillatot és a cukiságot, az ne hagyja ki a Lush Snow Fairy illatú termékeket. Igazi tündérillat.

Ralph Lauren Big Pony 4

Púderes-marcipános cseresznyeillat ámbrával.

Beyonce Heat Rush

Beyonce második legkeresettebb illata, amely gyümölcsösebb, édesebb, csajosabb, mint a sima Heat.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter