Chloe See by Chloe – parfümkritika

Későn érő típus vagyok, már ami a Chloe parfümöket illeti. A Chloe Eau Parfum tiszta, friss rózsás illata sokadik próbálkozásra égett bele temporális lebenyembe, örökre és kitörölhetetlenül. Azóta árgus szemmel követem a Chloe parfümös megmozdulásait, a Chloe számtalan változatának megjelenése után a Love, Chloe nagy reményekkel indul, aztán annál rosszabbul viselkedett a bőrömön, míg nem jött a hír, hogy jön az új Chloe illat, a See by Chloe. És végre ma ki is próbálhattam!

see-chloe-perfume

A See by Chloe parfümöt a Chloe divatház azonos nevű fiatalos ruházati vonala ihlette. Már a parfüm üvege is kifejezetten mai, modern és fiatalos, mellőzve minden felesleges sallangot (mely amúgy is jellemző a Chloe divatházra) régi klasszikus madárkalitkát formáz. A vidám, üde virágos összetevők harmonikusan keverednek a szantál és vanília jegyekkel. Az alapjegy tiszta és puha pézsmás-szantálos akkordját a vanília éppen csak egy csöppet édesíti meg, inkább a “puha” faktort erősíti. A bergamott a fejjegyből éppen csak beköszön, szerepe szerint egy friss, élénk felhanggal engedi útjára a virágos jegyeket: az almafavirág ezidáig  nem túl gyakori parfümös jelenléte (Tommy Girl, Skin Petals, Pure White Linen Pink Coral, 5th Avenue Style) jelenti az üde, romantikus akkordot, melyet nagylányossá, modern, sikkes illattá a jázmin és az ylang-ylang tesz, még mielőtt túl naivvá válna az illat.

see by chloe parfüm

Vegyes fogadtatásban részesült a See by Chloe, nyilván a Chloe Eau Parfum egyedi, megismételhetetlen sikerét nehéz felülmúlnia, mégis a mai parfümpiacon kifejezetten bájos, fiatalos és hordható parfümöt kereső lányok, asszonyok mindenképpen próbálják ki. Az illata engem erősen emlékeztet egy régi Impulse/Limara desodorra, sajnos nem jöttem rá, hogy melyikre. Ha van valakinek tippje, ossza meg velünk! 🙂

Már kapható a nagyobb parfümériákban, online parfümériákban!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter