Burberry Brit Rhythm – parfümkritika

Valamit tudhat a Burberry…mostanság bármihez nyúl, bármibe fog a cég parfümös csapata, csak jó sülhet ki belőle. A Body elsöprő sikere után mindenki lélegzetvisszafojtva várta, hogy mi lesz a követező nagy durranás. Titokban a Body férfi változatában reménykedtünk,e helyett a szintén nagy sikerű Brit sorozat gyarapodott egy új taggal: itt a vagány és pimaszul szexi Brit Rhythm. Itt már olvashattatok róla egy bevezető posztot.

Ha nem is a Body férfi változata, azt kétség kívül meg kell hagyni, hogy legalább éppen annyira felkavaró és érzéki illat, mely kifejezetten az ellenkező nem elcsábítására született. A Brit Rhythm (Ritmus) a rockzene lüktető dallamát, a rockerek vagányságát és lazaságát idézik, természetesen mindezt a már megszokott brit Burberry eleganciával. Sehol egy sallang, egy harsány jegy, egy oda nem illő akkord. Tökéletes iskolapéldája annak, hogy elegánsan és stílusosan is lehet egy illat “macsós” és szívdöglesztő.

Visuel

Ha jellemeznem kellene a Brit Rhythm illatát más parfümök segítségével, azt mondanám, hogy rendelkezik az YSL L’Homme letisztult eleganciájával, a 1 Million provokatív és szexi aromáival, és az Armani Code rejtelmességével.

Brit Rhythm maga a ritmus, melynek lendületét a parfüm egymással szinte zenei dallamként összefonódó akkordjai adják. A fejjegy elektrikus jegyei, mint a friss bazsalikom, fűszeres kardamom és egy csipet fanyar borókabogyó az izzást elevenítik meg. A szívjegy maga az adrenalin-bomba: bőr, pacsuli, styrax, míg az alapjegy a pikánsan szexi tónust adja a cédrussal és a tömjénes, meleg tonkababbal.

Valóban a kifújás pillanatában felizzik a kardamommal fűszerezett bazsalikom, mely mellett csodásan bontakozik ki a pacsuli. Ideális a bőrös jegy, mely remekül “hordja” az édeskés, füstös, fűszeres jegyeket, a boróka csipet fanyarsága inkább a fás alapot erősíti, mely a puha és száraz cédrus, meleg tonkababbal kiegészülve. A szívjegy styrax gyantája szintén a meleg, érzéki jegyeket erősíti, melyhez remekül passzol a tömjén.

Burberry Brit Rhythm - The Bottle

Szívből ajánlom azoknak a férfiaknak, akik szeretik a meleg fás-fűszeres és bőrös parfümöket, de valami komolyabb és elegánsabb illatot keresnek a Black XS és 1 Million után/helyett/mellett.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter