Bond No. 9 Little Italy parfümkritika

Hol is kezdjem?Bond No.9 egy parfümház mely igen fiatal, mindössze 2003-ban alapították és azóta már több, mint 100 illatot adtak ki, ami bizony nem kis teljesítmény. Az illatok mind minőséget, egyediséget, luxust sugároznak, parfümjeikkel New York különböző részeit, negyedeit, továbbá évszakokat hivatottak életre kelteni.

little-italy_photo_large

A Little Italy-t New York olasz negyede ihlette. Az olaszokról a temperamentum, a heves (akár pozitív, akár negatív) érzelmi megnyilvánulások, a szieszta és az ezerarcú csodaszép országuk jut eszembe. A csodálatos, kulturális örökségektől hemzsegő városokon át, Toszkánán keresztül, a tengerpartig, a Little Italy ízig-vérig Olaszországot jeleníti meg. Ami miatt pont most került elő, annak oka az, hogy ez a parfüm abszolút nyári. Elképesztően üde és friss, tiszta, könnyed illat. Az unisex megjelöléssel abszolút egyetértek, ez az a parfüm, amit ha a legnagyobb hőségben akár férfi, akár nő fújja magára, felfrissítő vidámságban lesz része. A Little Italy olyan, mint egy tökéletes limonádé, minden benne van, aminek benne kell lennie. És hogy miért hasonlítom egy finom, hűsítő limonádéhoz? Mert fejjegyében grapefruit, narancs, mandarin és clementine található, igazi citruskavalkád, mely szépen kifejeződik a napsütést idéző csodaszép narancssárga üvegben is. Robbanó frissességében többen is érzünk egy enyhe paradicsomos jelleget, ami nagyon pikánssá teszi, és kiemeli a citrusos illatok sorából. Ettől pedig még olaszabb, még merészebb, még üdítőbb lesz a Little Italy. Szívjegyében neroli olajjal találkozunk, mely elhozza nekünk a napsütést és a nyár okozta eufóriát. Ez az illat intenzíven stimulál, feltölt energiával és megajándékoz az igazi hamisítatlan olasz temperamentummal. Hogy ez a rengeteg citrus ne illanjon el olyan könnyen a fülledt, nyári időben, arról az alapjegy pézsmája gondoskodik. A Little Italy tele van inspirációval és kalandvággyal.

little-italy_illustration

A gondolataim csak úgy csapongnak, a Little Italy pont olyan narancssárga, mint Olaszország nyugati partján, a naplemente során a tengerbe beleereszkedő Nap. Olyan citrusos, mint a forró olasz nyárban a mindenhol termő, napérlelte citrom és narancs finom illata. Olyan határozott és magának helyet követelő, mint a temperamentumos olaszok. Olyan élénk, életigenlő, mint a hosszú időn keresztül fennmaradt színes, olasz kis halászfalvak. Olyan végtelen, mint a tenger, örök, mint a kultúra, benne van a történelem, az élet az ódon falak és ókori római emlékművek között. Benne az olasz stílus, arisztokratikus igényességgel. Az olasz bevándorlók mindezt magukkal vitték az Egyesült Államokba, megőrizve hagyományukat és múltukat, a Bond No 9 pedig ezt sürítette üvegbe, hogy bármikor magunkkal vihessük Itáliát.

A Bond No 9 illatait a Madison Parfümériában tudjátok megvásárolni.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter