Beauty-percek: Yves Rocher szilárd samponok

Évek óta, amióta Magyarországon is elérhető, használok szilárd samponokat, és ha nem is tértem át rájuk 100%-ban, kijelenthetem, hogy sokkal de sokkal jobban szeretem a szilárd samponokat, mint a flakonos társaikat. Használtam hosszú és rövid hajra is egyaránt, télen és nyáron is, és számtalan változatban. Úgy összességében igaz a szilárd samponokról, hogy sokkal kíméletesebbek a hajhoz és a fejbőrhöz egyaránt és valóban sokkal gazdaságosabbak, mint a flakonos társaik.

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy az Yves Rocher is kijött 3 különböző szilárd samponnal, így örömmel mondtam igent a tesztelésükre. Mivel van bőven összehasonlítási alapom, így nyugodtan mondok véleményt bármely ilyen termékről.

 

Az Yves Rocher 3 különböző termékkel debütált:

A sampon korong leginkább egy szappanhoz hasolnó (de nem az!), 60 g, és igen masszív. A használata pedig egyszerű: a hajadat bevizezed a szokásos módon és fogod a száraz korongot, majd szépen elkezded dörzsölni vele a hajad. Itt adhatsz hozzá egy kis vizet, de ha elég vizes a hajad, akkor nem kell. Vigyázat, ne dörzsöld túl sokáig, mert nagyon jól felhabzik a hajon, tényleg nem kell belőle sok. Javasolom, hogy szerezzetek be hozzá egy fém dobozt, vagy az újrahasznosítás jegyében keressetek elő egy krémes tégelyt vagy más tartót, amiben tárolhatjátok, mert szétáztatni nem szabad, szóval nem jó, ha folyamatosan víz éri. Viszont sokkal keményebb, mint egy szappan, így nem fog szétfolyni pár használat után. Én a sampon után mindig használok balzsamot, itt te is előveheted a kedvencedet vagy éppen feldobhatsz egy hajpakolást. Viszont akkor is működik, ha nem használsz balzsamot. Például nekem rövid a hajam és kétnaponta szeretem megmosni. Előfordul, hogy nem teszek fel balzsamot, és ilyenkor először fura volt a hajam tapintása, ugyanis nem nehezítette el a sampon, hanem szinte csúszott a kezemben.

Amit tapasztalni fogsz: a fejbőröd imádni fogja, a hajad puhább és kevésbé lelapuló lesz. Mindhárom termék teljesen natúr növényillatú, kellemes velük hajat mosni. Nekem teljesen átlagos hajam van, mindhárom termék jó volt rá, talán normál hajra a kamillaolajos gyengéd sampont ajánlom, elég rá bőven.

Tippek: tényleg ne dörzsölj sokat a hajadra, felesleges. Használd felváltva mindkét oldalát, hogy egyenletesen kopjon, így jó eséllyel nem törik ketté. Ha eltörne se dobd ki…a darabkákkal is ugyanolyan könnyen meg tudod mosni a hajadat, tényleg egy pici morzsával simán megvagy! Tartsd szárazon!

Zöld pontos termékek, jelenleg 1890 Ft egy korong ára, szóval csak különleges akciókban lehet majd kifogni olcsóbban. Ennek ellenére azt mondom, hogy az 1890 Ft is megéri, hiszen legalább másfél flakon sampont helyettesít. Rádaásul az Yves Rocher elkötelezett a környezetvédelem iránt, így hűségprogramjának keretében minden egyes tüsfürdő- vagy samponkoncentrátum, illetve szilárd sampon vásárlása után, elültet egy fát.

Az Yves Rocher boltjaiban és a webshopban (https://www.yves-rocher.hu/) is megtaláljátok!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter