Beauty-percek: virágvizek és hidrolátumok

Évek óta a hidrolátumok és virágvizek azok, amelyek kiemelt helyet foglalnak az arcápolási rutinomban, igaz egyáltalán nem tudatosan kezdtem el őket használni, csak éppen felismertem, hogy kifejezetten szereti a bőröm ezeket a termékeket.

Mi is az a hidrolátum? Nos, az illóolajgyártás mellékterméke, azaz az illóolaj-desztilláció során lecsapódó víz, amely alacsony arányban tartalmaz illóolajokat. A virágvíz is hidrolátum, egyik alcsoportját alkotja, itt a desztillált növénytípus adja azt, hogy milyen virágvízről beszélünk.

A hidrolátumokba azután szerettem bele, miután rájöttem, hogy a termálvíz spray-k milyen jót tesznek a vízhiányos bőrömmel, és felfedeztem, hogy vannak aromaterápiás vizek is, és inkább ezekre cseréltem le a vízpermeteket. Hogy mire használom őket? Reggel és este arctisztítás után, de még szérumozás, hidratálás előtt, ezzel is a gyógyító aromákat bedolgozom a bőrbe. Aztán napközben szeretem ezekkel felfrissíteni az arcomat, mert sokszor érzem, hogy húzódik, kiszárad, főleg télen, fűtött helyiségben.

Én kókuszvizet és aloe vera vizet használok. Az aloe vera vizet használom a gyerekemnél is, napégésre, sebesüléseknél, vagy egyszerűen csak akkor, ha kiszárad a bőre.

Lehet már kifejezetten gyerekek számára tervezett nyugtató virágvizet is kapni, a Purity Vision Kids vize gyengéden hidratálja a legkisebbek bőrét is.

A rózsavíz igen sokrétűen felhasználható: jó hatású a zsíros, kombinált és érett bőrre is. A Linere Hydolates rózsavíze 100%-ban természetes rózsaaromát tartalmaz, az ára is kifejezetten baráti ahhoz, hogy kipróbáljuk, beválik-e.

Másik népszerű aroma a levendulavíz, amely nyugtató hatású, és a faggyútermelést is jól szabályozza. Érdemes bio változatot választani.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter