Beauty-percek: nyári Vagheggi újdonságok

Újabb márkát ismerhettek meg a blogon: az olasz Vagheggi fitokozmetikai márka pár termékét próbáltam ki az elmúlt héten, és nagy örömmel számolok be nektek tapasztalataimról.

Először is, a Vagheggi neve egyre ismerősebben cseng hazánkban is, hiszen már 15 éve van jelen az országban. A növényi alapú fitokozmetikai termékek professzikonális felhasználását a számtalan Vagheggi kozmetikai szolgáltatja szerte az országban. Szerencsére magukkal a termékekkel mi is “dolgozhatunk” otthon, hiszen kozmetikai és lakossági felhasználásra egyaránt alkalmasak. Vagheggi az első olasz cégek egyike, amely ötvözte a hagyományos természetes kozmetikumokat a legfejlettebb technológiával és kutatással, egyedi termékeket alkotva. K+F részlege kiváló és ellenőrzött minőségű növényi hatóanyagokat választ meghatározott koncentrációban, amelyekkel így valóban működő fitokozmetikai termékeket hozhatnak létre. Minden kezelés egy illatterápia is, amely hozzájárul a tökéletes közérzethez. A termékek mikrobiológiailag és bőrgyógyászatilag teszteltek, nickel tesztelt.  A kozmetikai kezelések és az otthoni termékek hatékonysága szigorú tesztek és a vásárlók visszajelzései alapján is igazolt. Minden Vagheggi fitokozmetikai termék 100% Made in Italy, a termékek csomagolása környezetbarát, a műanyag flakonok nem tartalmaznak ártalmas fltalátokat.

Nos, igen csak gusztusos a márka kínálata, rendkívül igényes a honlapja, könnyen átlátható és tájékoztató jellegű. Elképesztően széleskörű termékpalettájuk van, összefoglalni is nehéz, épp ezért érdemes a termékkatalógusokat átlapozni (itt találod), mert valóban minden bőrproblémára, helyzetre van megoldásuk, rengeteg természetes alapanyaggal dolgoznak.  Én három terméket teszteltem ezek közül, de biztos vagyok benne, hogy itt nem állok meg, és még több terméküket fogom beszerezni. Lássuk akkor, milyen tapasztalatokat gyűjtöttem.

Először is, muszáj volt kipróbálnom a legújabb selymes testolajat. A Vagheggi Cotton olaj a gyapot virág magjának olaját tartalmazza, amit hideg sajtolással nyernek ki. Ez az olaj intenzív antioxidáns hatást biztosít, táplálja és védi a bőrt. Friss illatát a bergamottnak és ibolyának köszönheti. Egyszerűen odavagyok a testolajakért, össze sem hasonlítható a hatásuk egy testápolójéhoz, sokkal jobban hidratálják, védik a bőrt. Nyáron is szeretek olajozni, fürdés után, még vizes testre vittem fel a Cotton selymes olajat (úgy, ahogy más olajoknál is szoktam), szépen el lehet oszlatni, felszívódik, és nagyon friss, diszkrét illata van (mint a frissen mosott ruhának). Száraz bőrön is működik, én szeretem, ha nyáron a bőröm finoman csillog, ennek az olajnak pedig valóban selyemfénye van (nem tocsogós, nem ragadós). A selymes olaj három illatban kapható: Cherry, Cotton és Monoi.

Meglepően széleskörű a napozótermékek skálája is. A Vagheggi Summer Paradise Suncare termékek különlegessége, hogy figyelembe veszi a tengerbiológusok ajánlásait és az ultraibolya sugárzással kapcsolatos leginnovatívabb kutatásokat, hogy biztosítsa a tengeri élet és a biodiverzitás teljes védelmét. Olyan innovatív védelmi rendszert használnak, amely három biológiailag könnyen lebomló kémiai fényvédőt és egy ásványi fényvédőt tartalmaz optimálisan adagolva, hogy biztosítsa a megfelelő UVA és UVB védelmet. A napvédő krémek nem épülnek be a bőrbe, stabil fényvédők és hosszantartó védelmet garantálnak. A Summer Paradise sorozatot úgy fejlesztették ki, hogy felkutatták a legjobb biológiailag lebomló készítményeket, melyek kisebb hatással vannak a vízi élővilágra, miközben egyaránt védik a bőrt és a tengereket. A Vagheggi napvédő termékek átlagosan 75%-ban biológiailag lebomló termékek és a környezetre gyakorolt hatásuk elhanyagolható. A tengeri környezetbe bejutó felszabadult vegyületek hatásának tudományos értékelése egyre fontosabb. „I LOVE CORALS” az új PARADISE termékcsalád szereti a korallokat A hawaii zátonyokról szóló egyezményt figyelembe véve a Vagheggi kifejlesztett egy holisztikus és fenntartható napvédő termékcsaládot, olyan növényi alapú összetevőkre és formulákra építve, melyek tisztelik a természetet és optimalizálják a bőr védelmét, miközben garantálják a biztonságos, ragyogó barnulást. Minden napvédőnk az „Amo i coralli” („Szeretem a korallokat”) logót viseli, mely kifejezi a vállalat fenntartható jövőképét és választ ad a növekvő etikai tudatosságra.

Tudom, hogy kissé homokba dugom a fejem, ha arra gondolok, hogy én úgy sem szennyezem a tengert, mert idén megint nem jutunk el a tengerpartra a vírus miatt, a medencének meg mindegy, hogy milyen napvédőt úsztatok meg benne, de mivel az sem mindegy, hogy mit viszek fel a családom és a saját bőrömre, és ha már választhatok kevésbé környezetszennyező változatot, akkor miért ne tenném azt. Igazából jóleső érzés volt tudni, hogy egy ennyire tudatos márka termékét használom. Szóval én épp a nyaralásunk alatt használtam a naptej spray SPF 50+ vízálló napvédőt, kánikulálab, 40 fokban, vízpart mellett volt tesztelve egy teljes hétig. Előzör is, nem szeretem a pumpás változatot, de mivel sokszor magamra hagy a családom a medence mellett, ezért rá kellett jönnöm, hogy jó az, ha oda is felfújható, ahova egyébként nem ér el a kezem. Kifejezetten folyékony állagú, könnyen adagolható tej. Illatosított termék, szerintem kifejezetten finom, lágy illatú, nőiesnek mondanám, nem a megszokott naptejek illatát idézi. Kentük az állandóan pancsoló gyerekre, néha kentem az arcomra is, és azt kell, hogy mondjam, a termék kiállta a próbát. Magasfokú védelmet biztosított, egyikünk sem pirult meg, és emellett szép barnák lettünk. Remek darab, szívből ajánlom mindenkinek! (fun fact: sokszor elkaptam a napozó nőtársaim pillantásait, hogy mivel kenem magam, úgyhogy remélem, le tudták olvasni a termék nevét 🙂

Természetesen nem maradhat el az arc ápolása a napozás után. Én minden alkalommal szalmakalapot viselek, nem igazán napoztatom az arcomat direktbe, de azért óhatatlanul érte a nap. Úgyhogy amikor volt egy nyugodt 20 percem, feltettem a hidratáló, hűsítő, nyugtató arcmaszkot. Nagyon gazdag maszk, szinte itta a bőröm az alapanyagokat. Bárcsak több ilyen 20 percem lenne 🙂

A Vagheggi termékekről a márka honlapján olvashattok bővebben, és itt kereshetitek meg a hozzátok legközelebb lévő kozmetikust is, aki Vagheggi termékekkel dolgozik: www.vagheggi.hu



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter