Jimmy Choo I Want Choo – parfümkritika

Nagyon szerettétek a bontogatós videómat az Instán és a Facebookon is, gondolom, nem spojler, ha leírom, egy Jimmy Choo I Want Choo parfümöt rejtett a csomag. 🙂 Rég volt a blogon Jimmy Choo illat, így épp ideje volt, hogy a legújabb illatukról írjak!

“Az ‘I Want Choo’ egy erős, orientális-virágos illat, mely felrobban az örömtől és vidámságtól, s csábító csavarral cseng le. Ez az új illat tele van energiával és intenzitással. Mint mikor egy jó buliba mész, de nem a bulin van a hangsúly, hanem a közös mulatozásról, együtt nevetésről, az emlékezetes éjszakáról. Merész, szórakoztató és elbűvölő – a tökéletes kombináció. Mint minden a Jimmy Choo-tól, az ‘I Want Choo’ üvege is a vágy igazi tárgya. Arany permetezőfeje és az üvegen ékeskedő JC monogram ékszeres hatását a parfüm lágy és ultrnőies barack árnyalata emeli ki. Dobozánál a szépség meglepő, csillogó és lenyűgöző módon találkozik a divattal. A dobozon az élénk vörös csillámok és az arany JC monogram igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A polcon állva ő testesíti meg a Jimmy Choo univerzum elbűvölő lelkét.”

Az I Want Choo idén tavasszal jelent meg, és már igen jó kritikákat kapott a legtöbb parfümös oldalon, a Fragrantica.com oldalon 252 szavazat után 3,85-ön áll (az öt pontból). Előre leszögezem, az illat Carolina Herrera Good Girl vonalát követi (mint sok más illat mostanság), azaz meglovagolja az erős, pikáns vaníliás vonalat, jelen esetben hatalmas mennyiségű barack és jázmin az, amely a vanília mellett domborít, míg a Good Girl sokkal inkább élesebb, szárazabb fás vonalú. Nagyon bájos, friss nyitány után (mandarin gyöngyözik ki az összetevők közül), az illatból kikiabál a jázmin, amelyet szerencsére a barackkal puhított vanília elcsendesít. A vörös liliom kissé gyantás, édeskés illata nem különösebben hangsúlyos, ugyanakkor jól megfér a jázmin mellett. Amennyire szerettem régen a jázmint, most annyira nem viselem szívesen, talán túl sokszor tolták az arcomba az utóbbi években, és egyszerűen kiégtem. Szerencsére az I Want Choo-ban nem éles és harsány, mint a legtöbb jázmin-központú parfümben.

Talán nyáron nem annyira tud kibontakozni rajtam, de hűvösebb időkben (tavasszal-ősszel) el tudom képzelni egy-egy partira vagy összejövetelre. Kifejezetten trendi, csábító kategóriájú illat, szerintem a fiatalabb korosztály (20-30-as) illata, és a fiatal férfiak sem fognak tudni ellenállni egy I Want Choo illatfelhőnek.

Kapható a nagyobb parfümériákban 40, 60 és 100 ml-s változatban 17.800 Ft-tól.

Összetevők: barack, mandarin, vörös liliom, jázmin, vanília

Sillage: 4 – hatósugara megfelelő

Tartósság: 4– nem segített a tesztelésen, hogy a legnagyobb hőségben viseltem, de ennek ellenére tartotta magát

Szexifaktor: 4 – kifejezetten kacér, érzéki illat

Elegancia: 3 – mint egy Jimmy Choo cipő: inkább trendi és menő party kellék

Korosztály: én 18-30 között tudom elképzelni, ennek a korosztálynak kifejezetten jól állhat

Árkategória/árérték: 30 ml 18.000 Ft körül van, átlagár…

Imádom/tetszik/nem tetszik: – tetszik, de várok vele őszig, amíg hűvösebb lesz



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter