Beauty-percek: Lush nyári újdonságok

Ha már régóta követitek a blogot, akkor tudjátok, hogy nagy Lush rajongó vagyok, itthon évek óta bevetésen vannak a Lush termékei, parfümjeik közül pedig több darab is nagy kedvenc nálam. Szerencsére a Lush konyhájában mindig kifőznek valami újat, valami izgalmasat, most sincs ez másképp.

Tudni kell, hogy a Lush megalakulása óta (több mint 20 éve) arra törekszik, hogy minél környezetbarátabb módon kínálhassa termékeit, amelyek egyedisége abban rejlik, hogy mindig friss és gondosan válogatott alapanyagokból készül, kvázi mintha otthon te kevernéd ki a konyhádban. Az utóbbi időben csak kapkodom a fejem, hogy a márka milyen innovációlat vezet be a tekintetben, hogy minél környezettudatosabbak tudjanak lenni, és a hangzatos titulusok helyett valóban cselekednek is. Az elmúlt év során az öntartósításban látták meg az (egyik) utat, és annak a kísérletnek az eredménye, miszerint megpróbálják a legtöbb terméküket öntartósítóvá tenni, és ezáltal sokkal környezetbarátabbá is, most arathatják le gyümölcsét, hiszen három kedvelt termékük ezentúl kapható öntartósító formában is.

Mivel az öntartósított termékek egy-két összetevője módosult a már megszokott termékhez képest, így a Lush jófejségből meghagyta nekünk a választást, hogy egyelőre (gondolom) választhatunk a tartósítószerrel kezelt termék és a kicsit más állagú öntartósító termék között (angolul self-preserving kifejezést keressétek). A termékfejlesztők számára nemcsak az jelentett kihívást, hogy stabillá tegyék az öntartósító termékeket, hanem hogy megőrizzék jótékony hatásaikat is. Helen Ambrosen, a Lush társalapítója és termékfejlesztője így beszél erről: „Egy terméket annyira zölddé, környezetbaráttá és organikussá alakíthatsz, amennyire csak akarod, de ha a fogyasztók nem tapasztalják az előnyös hatásokat, csak egyszer fogják megvenni, és azután soha többé.”  Daniel Campbell kozmetikai szakértő és termékfeltaláló egyetért ezzel: „Épp olyannak kell lennie, mint az eredeti terméknek, vagy még jobbnak.”

Három termék vált elérhetővé öntartósító változatban: a nagy sláger Dream Cream, az univerzális testápoló, az Ocean Salt arc – és testradír tengeri só szemcsékkel és a Mask of Magnaminty arc – és hátpakolás, amelyben borsmenta segít lehúzni a pattanásokat. Sajnos nem használtam még e termékeket előtte, így nem tudok arról beszámolni, hogy mi a különbség az öntartósított és a tartósított termék között. Azt tudom, hogy az Ocean Salt tele van durva szemű sóval, tökéletesen ledarálja a bőrről az elhalt hámsejteket, én pont ilyen durván szeretem:) Avokádóvaj van még benne, valamint organikus zöldcitrom, isteni friss illatú, és bababőr puhaságú lesz tőle az arcom. A Mask of Magnaminty-ért nem győzök elég hálás lenni, hiszen elég problémás a bőröm, sokszor kipattogzok, hajlamos vagyok a mitesszerekre is. A maszk nagyon sűrű, mézes állagú (hisz az van benne), száradás után kvázi ledörzsölhető, érezhetően felfrissíti a bőrt. A Dream Cream-et nem kell bemutatni, hiszen a Lush egyik legnépszerűbb terméke, benne a Magyarországon szüretelt kék kamillával és a bőrnyugtató zabtejjel. Gazdag krém, kis mennyiség elég belőle, így sokáig kitart egy 240 g-os tégely. Apropó tégely! Ne feledjétek, hogy 5 újrahasznosítható tégelyt ha visszavisztek bármelyik Lush üzletbe, akkor egy friss arcpakolást kapsz ajándékba.


Már olvashattatok a blogon az új Lush gourmet szappanokról, bővebben a Drop of Hope szappanról, amely a fukusimai katasztrófa utáni rehabilitációban segít. A webáruházban már kapható a két új, különleges alapokkal készült szappan, amely a boltokba július végén fog kikerülni. Lényegük, hogy a Lush által kifejlesztett technikával olyan szappanalapokat alkothassanak, amelyek petrolkémiai és pálmaolajtól mentesek. Ráadásul olyan olajokat használnak ezekben a szappanokban (is), amelyek az adott régióban segítik a környezeti és társadalmi regenerációt. Abszolút kedvencem a Ro’s argan, amelyet én testkondicionáló formában ismertem meg, és rajongok érte. Az argánolaj (amelyet berber nőkből álló szövetkezet állít elő) istenien vegyül a gerámium és rózsa aromájával, rendkívül bőrpuhító és intenzív illatú. Az Olive Tree maga az olíva olaj, benne szűz kókuszolajjal és ciprusolajjal. A gourmet szappanok egyébként puhábbak, mint a már megszokott Lush szappanok, köszönhetően a benne lévő olajoknak, de emellett nagyon jól tisztítanak és úgy viselkednek, mint egy normál szappan. Illatuk szinte átjárja az egész lakást. Itt megtaláljátok a részletes termékismertetőt! 

Keressétek az újdonságokat a Lush üzleteiben, illetve a webshopban is!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter