Beauty-percek: Bioderma napvédők

Aki kicsit is komolyan veszi az arc/testápolást, az már találkozott a Bioderma termékekkel, hiszen a 40 éves francia márka felesküdött a bőrgyógyászati minőségű/hátterű bőrápolásra. A Bioderma azt a naturista elvet képviseli, miszerint egy jó beauty terméknek a bőr természetes működését kell erősítenie. Fontosnak tartják a napvédelmet, megelőzés szempontjából, így külön termékcsaládot hoztak létre Photoderm néven. Úgynevezett Cellular Bioprotection® szabadalmat használnak fel, mely a termékcsalád összes tagjában megtalálható, s ez védelmet nyújt a bőrsejtek és a DNS számára. A Photoderm termékcsaládban az egész család megtalálhatja a számára legideálisabb fényvédő terméket: van gyerekek számára tervezett napvédő család, kémiai és fizikai szűrőket is tartalmazó termék, szabadtéri sportokhoz ajánlott darabok, fényérzékeny bőrre vagy éppen pigmentfoltokra ajánlott készítmények is. Én három újdonságot próbáltam ki, amelyek a legjobban izgattak, hiszen tudom, hogy nálunk mely típusú termékek nem váltak be vagy éppen mi az, ami jól jöhet. Lássuk a tesztet! (itt olvashatsz egy összefoglalót a napvédelem fontosságáról, UVA/UVB értelmezéséről, kémiai-fizikai szűrőkről).

Először is, ha rólam van szó, akkor két napvédő minimum kell: egy az arcomra és egy a testemre. Az arcomra SPF 30 a minimum, de jobban szeretem az 50-es faktorú védelmet, a testemre (ami kilóg a ruha alól, általában nyak, mellkas, kar, láb) pedig szintén a minimum a SPF 30. Az arcomra kenhető készítményeknek két típusát különítettem el eddigi tapasztalataim alapján: ami kimarja a szemem és ami nem. Nem vicc, 10 arcra tervezett termékből 8 annyira csípi a szemem, hogy nem tudom használni, mert minimum fél napig könnyezek tőle, és így sminket sem tudok feltenni, ezt meg nehogy már :D. Szóval minden olyan napvédőre rárepülök, amit arcra szántak, így nem csodálkozhattok azon, hogy megörültem, amikor megtudtam, hogy a Biodermának van olyan púdere, amely színezett és SPF 50 faktorral van ellátva. Azonnal kellett! És micsoda kincs! Na, de ne rohanjunk úgy, lássuk, hogy miről is van szó! A Photoderm kompakt púder SPF 50+ 100%ban ásványi, azaz fizikai szűrőkkel ellátott krémes, színezett púder, vagy ha úgy tetszik BB krém. A 10 grammos kis kompakt kiszerelésben lévő jó kis testes krémes púder egyfajta light alapozóként is felfogható. 2 féle árnyalatban kapható, de a világos is épp annyira sötét, hogy egy normál, már lebarnult bőrre is simán használható (a sötét árnyalatot nem ismerem). Nézzük, mi nincs benne: illatanyag, tartósítószer. Mit tud: víz és izzadásálló, fotostabil, hipoallergén és nem segíti elő a mitesszerek képződését. A kompaktban mellékelve van egy szivacs, azzal ragyogóan fel lehet kenni a krémet az arcra, amely könnyen eloszlik a bőrön. Nagyon komoly fedést ne várjunk, pattanásokat nem tűntet el, cserébe szép, egyenletes, nap csókolta bőrszínt eredményez. A púder elnevezés kissé csalóka, ez nem olyan púder, ami matt finisben ül a bőrön, ez kérem egy krém, amely csillog. Szóval akit ez zavar, az zárja le egy porpúderrel. Én már jó ideje ezt használom nap mint nap. Nagyon kényelmes, nem mászik el a sminkem, imádom, hogy nem kell a bb krémem alá napvédőt kennem, mert ez a termék egy az egyben kiváltotta ezt a kettőt. Ja, és naná, hogy nem csípi a szemem, szóval nálam 5*!

Polli már abban nőtt fel, hogy nap mint nap kenegetem, így ez neki tök természetes. Viszont azt nem szereti, ha ragad a naptej a bőrén, én meg azt nem szeretem, ha színezett és megfogja a ruháit. Persze a reggeli rohanásban van 2 percem átkenni a gyereket, így minden jöhet, amit villámgyorsan el tudok dolgozni rajta, felszívódásra nincs idő. Játszott már naptej, naptejes spray, most pedig a Bioderma Photoderm Kid Mousse SPF 50+ az, amit használunk. Igen, ez pont olyan habspray, mint a tejszínhabos spray, elsőre kissé furi is volt, de ahogy a gyerek bőrére tettem, és ahogy villámgyorsan elnyelte az, egyből a szívünkbe zártuk. Szóval úgy működik, hogy kinyomsz a tenyeredbe, vagy közvetlenül a gyerek bőrére egy adaggal, és finoman szétteríted, szétkened a gyerek bőrén. Szinte azonnal felszívódik, nincs ragacsos, színes utófeeling (fehér a hab egyébként), illata minimál, így nem beach-hangulatban megy nap mint nap oviba 🙂 1 éves kortól ajánlott, olyan felnőttek is használhatják, akiknek érzékeny a bőre. Egyébként én előszeretettel használom a gyerek napvédőit, ha van, akkor érdemes nagy kiszerelést venni belőle.

Végül jövök én. Egy kérésem van a napvédők felé, amelyet a testemre használok: ne ragadjanak. Mert én reggel felkenem magamra és irány a munka, természetesen ilyenkor kiöltözve. És ki nem állhatom, ha egész nap ragadok. Itt jött a képbe a láthatatlan fényvédő testpermet. A Photoderm Brume Solaire SPF 50+ egy könnyed spray forma, nagyon vékony, szinte fátyolként elterülő permettel, és igen, azonnal ráül a bőrre, felszívódik. Illata nincs, nem ragad. Elméletileg elkenni sem szükséges, csak elég szépen egyenletesen felfújni a bőrre. Én azért eldolgozom. Ami jó: vizes és száraz bőrre is egyaránt használható. Praktikus darab, pont olyan, amit az ember szívesen bedob a ridikülbe, mert egyáltalán nem bonyolult előkapni és használni. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy egy flakon hány használatra elég. Remélem, kitart jó sokáig! 😉

A Bioderma készítményeket megvásárolhatjátok a legtöbb patikában. Érdemes figyelni a márka facebook oldalát is, mert az aktuális akciókról, újdonságokról itt olvashatsz naprakészen. A www.bioderma.hu oldalon pedig a teljes termékpalettát megtalálod.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter