Annick Goutal Petite Chérie – parfümkritika

Május végéhez érkeztünk, ekkor van a gyermeknap és ennek kapcsán egy kedves történet és egy hozzá tartozó parfüm jutott az eszembe. Annick Goutal niche parfümházát szerintem nem kell bemutatnom a parfümrajongóknak, mert már úgyis hallottak róla, ha mégsem, akkor egy korábbi cikkben már bemutatásra került a márka. Múltkor már Anyák napja kapcsán előkerültek az anyukáknak szánt illatok, most pedig gyermeknap kapcsán egy igazán aktuális parfümöt hoztam, mely a Petite Chérie. Az illatot Annick Goutal a saját lánya részére készítette, és az illatban tökéletesen kifejeződik az anya, lánya iránti szeretete, gondoskodása. Szép és kedves gesztus, egy örök emlék, amit Annick 1998-ban, 1 évvel halála előtt készített lánya, Camille számára. Csodálatos illat, tele ártatlansággal, üdeséggel, szépséggel, frissességgel, egy kibontakozó fiatal lány illata, aki még most ismerkedik az élet rejtelmeivel, útvesztőivel. Van benne valami időtálló, nem érezzük réginek az illatot, mintha Annick direkt úgy készítette volna, hogy mindig aktuális legyen, hogy lánya bármikor szagolja is a Petite Chérie-t, örömmel és szép emlékekkel gondoljon vissza rá.

2581_d09b426dfaff0055f72fa06ff6f76d62

Számomra ez a legszebb körtés parfüm, amit ismerek. Igen, főszerepben itt a körte áll, méghozzá az üde, friss és zamatos körte illat. Fantasztikus hatását legjobban tavasszal és nyáron fejti ki, amikor annyira vágyunk valami üdítőre. A körtének nem az édes, cukros oldalát mutatja, Annick fantasztikusan vegyíti a frissen vágott fű illatával, egy kis rózsával, őszibarackkal és egy egészen kevés vaníliával. Mesebeli lágyságságot, kedvességet és ártatlan szépséget tükröz. Annyira kifinomult és gyengéd illat, amihez a mostani kor parfümgyártásában nem igazán szokhattunk hozzá?..főként, ha a fiatalabb korosztály számára keresünk illatot. Csodás kis üvege is olyan, mint egy ajándékcsomag, amit a szép kupak és masni még inkább megkoronáz. Szeretetet, odaadást sugároz, mindegy, hogy 1998-ban vagyunk-e vagy épp 2014-ben, a Petite Chérie mindig ugyanazt jelenti. Aki rajong a friss, könnyed illatokért, – melyek nem a nyers, karcos vonalat képviselik, hanem inkább egy kicsit a gourmand felé hajlanak – amik nagyon romantikusak és szerethetőek, azoknak érdemes kipróbálni, esetleg a már felcseperedett leánygyermekeknek megvenni a Petite Chérie-t, mert biztosan nagy sikere lesz, én első illatolásra beleszerettem ebbe a remekműbe, jobb kedvem lesz tőle, újra egy kicsit gyereknek érezhetem magam és élvezhetem a gondtalan gyerekkor emlékeit, újraélhetem az akkori érzéseket.

Keressétek a Le Parfum Croisette parfümériában!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter